Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Tegnap, február 20-án fejeződött be a 60. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinálé, a díjátadó ceremónia keretében. A legjobb filmnek játó Aranymedvét a Méz (Bal) című török filmnek ítélték oda. Az alkotás egy filmtrilógia harmadik, befejző darabja, amely egy méhészetet működtető falusi családról szól, amely nehéz helyzetbe kerül, amikor az ipari szennyezés hatására eltűnnek a kolóniáik. A legjobb rendezőnek járó Ezüstmedve elismerést Roman Polanski kapta meg, a The Ghost Writer című thrillerért, amelyben egy "szellemírót" azzal bíznak meg, hogy fejezze be egy volt brit miniszterelnök memoárját, de eközben aggasztó titkokra derít fényt. A nemrégiben a múltja miatt ismét a címlapokra kerülő 76 éves rendező nem tudott részt venni az eseményen, mivel továbbra is házi őrizetben van, ezért svájci otthonában kell tartózkodnia.

A díjat a film producere, Alain Sarde vette át helyette, aki köszönőbeszédében azt mondta, hogy "Roman biztosan nagyon örülni fog.", majd viccelve hozzátette, hogy "amikor azon keseregtünk vele, hogy nem lehet majd itt, azzal válaszolt, hogy: Ha el is mehetnék, nem tenném, mivel a legutóbb, amikor fesztiválra tartottam, hogy átvegyek egy díjat, a börtönben kötöttem ki."

 

  • Legjobb Film (Aranymedve-díj):
    Méz (Bal) — Semih Kaplanoglu
  • A zsűri különdíja (Ezüstmedve-díj):
    Florin Şerban — Eu când vreau să fluier, fluier (Ha fütyörészni akarok, fütyörészek);
  • Legjobb rendező (Ezüstmedve-díj)
    Roman Polanski — The Ghost Writer
  • Legjobb színésznő (Ezüstmedve-díj)
    Shinobu Terajima — Caterpillar
  • Legjobb színész (Ezüstmedve-díj): Grigori Dobrygin és Sergei Puskepalis — Kak Ya Provel Etim Letom (How I Ended This Summer);
  • Legjobb forgatókönyv (Ezüstmedve-díj): Wang Quan’an és Na Jin — Tuan Yuan (Apart Together)
  • Legjobb művészi hozzájárulás (Ezüstmedve-díj): Pavel Kostomarov, operatőr — Kak Ya Provel Etim Letom (How I Ended This Summer)
  • Alfred Bauer-díj
    Florin Şerban — Eu când vreau să fluier, fluier (Ha fütyörészni akarok, fütyörészek)
  • Legjobb első filmes
    Babak Najafi — Sebbe
     

Címkék: hírek díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr131778039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egregor 2010.02.21. 17:47:21

A pedofilok akkor is kiherélni való hulladékai az emberiségnek, ha történetesen kiváló rendezők is.

Hitler is tudott festeni, sőt, vegetáriánus és állatbarát is volt.

Mégsem menthetik ezek fel a gaztettei alól.

Nem a név számít, hanem a tettek. Aki kisgyerekekkel bújik ágyba, az pedofil. Rohadjon meg mind a pokolban!

Aki mást mond, annak meg dugja csak meg a kislányát/kisfiát egy pedó.

Antifaszok Réme 2010.02.21. 17:57:51

Lehet, hogy gyerekkorában őt is zaklatta a rabbija.

Tegnapi hír:

Az izraeli főállamügyész azt kérte a rendőrségtől, vizsgálja ki azoknak a vádaknak a hitelességét, amelyek szerint a vallásos jobboldal egyik vezéralakja, a népszerű Mordehai Elon rabbi szexuális visszaéléseket követett el fiatalemberek és fiatalkorú fiúk sérelmére.

"Jehúda Vejnstejn főállamügyész arra kérte a rendőrséget, végezzen előzetes vizsgálatot annak megállapítására, szükség van-e jogi eljárás megindítására" - közölte pénteken az igazságügyi minisztérium szóvivője.

(MTI)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.02.21. 17:58:31

Talan nem kellett volna megeroszakolni azt a 13 eves kislanyt es akkor most nem lenne gond az utazassal.

eibmurb 2010.02.21. 18:06:28

Ebben a hírben számomra az a legmegdöbbentőbb, hogy legyen bármilyen fantasztikus is Polanski rendezése (fogalmam sincs, mert nem láttam a filmet), egyszerűen etikailag a jelenlegi helyzetben megengedhetetlen hogy bármilyen szervezet bármilyen díjat is adjon neki. Hová megy ez a világ?

Seravy 2010.02.21. 18:29:43

1. Pedofiliának az számit ha valaki nemileg még éretlen (értsd 10-11 éves vagy fiatalabb) gyerekekhez vonzódik. A 13 éves, bár alsó határeset, de még normális, nem betegség. Ugyanakkor az erőszak törvénytelen, tehát Polanski nem pedofil, viszont ha tényleg erőszakot követett el akkor bűnöző. Meg ha abban az államban tilos 13 évessel akkor is.
2. Lányok, ne részegedjetek le/drogozzatok be,és ha mégis, utána ne maradjatok kettesben egy férfival. Ugyanis lesztek olyan hülyék az alkohol/drog miatt hogy történjen valami aminek nem kéne, még akkor is ha nem erőszakolnak meg (de persze az is megtörténhet, szóval duplán jobb a helyzetet elkerülni)
3. A boszorkányüldözés nem helyes. Tudom, valakit mindig utálni kell, és amióta a homokosokat nem lehet azóta a pedokon a sor Csakhogy mindkettő ugyanolyan, normálistól eltérő szexuális preferencia (nézőpont kérdése hogy betegség vagy nem), és mindkettőben az a közös hogy veleszületett, nem az illető választotta. A pedokat utálni ugyanolyan tahóság mint bőrszin, mellbőség vagy más veleszületett tulajdonság miatt gyűlölni valakit.
4. A nemi erőszakot elkövetőket lehet utálni, azok tehetnek róla, és alaposan rászolgáltak. Ha 13 éves ellen tette, az meg még nagyobb szemétség. Ha bebizonyítják hogy megtörtént, akkor bizony Polanski egy söpredék alak. Csakhogy a tárgyalás még tudtommal nem fejeződőtt be, ítélet sincs, tehát még nincs eldöntve hogy bűnös. Ha rábizonyítják, én is utálni fogom, addig viszont nincs rá semmi okom.

Csak hogy legyen valaki objektív is a kérdésben, mert az manapság ritka.

2010.02.21. 18:49:51

Servavy, van egy rossz hírem: a tárgyalás már évek óta befejeződött, a fickót jogerősen elítélték nemi erőszak miatt, és azóta "bujdokolt a hatóságok elől".

Mondjuk ez így magában leírva elég balfasz színben mutatja az USA illetékes hatóságait, de ez nem változtat azon a tényen, hogy Polanski hivatalosan is egy büdös szatír.

Joe84 2010.02.21. 19:27:01

Börtönbe a pedofil erőszakoskodóval. Nem futtatni kell az ilyet, hanem örök életére rács mögé zárni.
süti beállítások módosítása