Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Megérkezett Roman Polanski talán utolsó filmjének előzetese. A Zongoristáért Oscar-díjjal is jutalmazott rendező ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy fog még rendezni, pláne, ha Svájc kiadja az USA-nak. A francia állampolgár, de lengyel származású direktor legújabb filmje, a The Ghost Writer egy igazi, hamisítatlan politikai thriller egy úgynevezett "szellemíróval" és egy korábbi brit miniszterelnökkel a középpontban, akiről eléggé megbotránkoztató dolgok derülnek ki, és alapjában véve hatalmas diplomáciai botrányt váltana ki, ha napvilágra kerülnének. Polanski a forgatókkönyvet is magára vállalta hosszú idő után a rendezés mellett, a történetet Robert Harris kiváló krimijéből adaptálta. Ugrás után a film rövid tartalma és előzetese látható.

A szellemírók olyan névtelenségbe burkolózó írók, akik nem saját nevükön publikálnak, hanem például egy politikusén, akik mondjuk nyilván nem tudnák megírni a köynvet olan érdekesen és választékosan, mint egy "hivatásos". Gondoljunk csak az amerikai elnökök mániájára, amint megválasztják, azonnal megjelenik egy önéletrajzi alkotás róluk. Nos, pontosan ezeket írják a szellemírók, hiszen például  Bushról ugye senki sem feltételezné, hogy képes egy könyvet megírni. A történet főszereplője is egy ilyen alkotó, akit felbérelnek, hogy írja meg Adam Lang korábbi brit miniszterelnök memoárját. Rögvest az elején egy rossz ómennel indul a közös munka, hiszen Lang elsőszámú segédje egy tragikus balesetben meghal. Később a Szellem az Államokba utazik egy keleti-parti óceánranéző házba, ahol is tudomást szerez arról, hogy Lang nem csak, hogy háborús bűnös, de talán még a CIA amerikai ügynöke is. Innentől kezdve a Szellem élete rettegéssel telivé válik, hiszen okvetlenül el szeretnék némítani...

 

Címkék: trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr841728883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása