Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Gettómilliomosért Oscar-djíat nyert Danny Boyle megtalálta következő projektjét. A 127 Hours néven futó tervezet alatt Aron Ralston hegymászó igaz történetét kívánja filmre vinni az angol rendező. Az amerikai alpinista még 2003-ban egymaga mászott a hegyekben, ám egy kőtömb rázuhant a kezére, és odanyomta azt egy sziklához. Ralston közel öt napig várt segítségre, és mikor az nem érkezett meg, a férfi felvette kamerájával családjának intézett búcsúüzenetét, majd egy zsebkéssel levágta csapdába esett karját, és végül így menekült meg. A film érdekessége az lenne, hogy az első órában egyáltalán nem lenne párbeszéd, csak és kizárólag csendes színészi produktumot kíván a vásznon látni Boyle.

Boyle elmondta, hogy egyszerűen a színészi játéknak kell dominálnia, és a színésznek szavak nélkül is ki kell tudnia fejezni az érzelmeit. Ő maga nem veti be a Tom Hanks-féle röplabdás trükköt, Ralstonnak nem lesznek képzeletbeli barátjai, mint ahogyan az életben is tökéletesen egyedül volt abban a kanyonban. A forgatókönyvet Simon Beaufoy írná, aki a Slumdogot is jegyezte, ám eddig még nem látott munkához. Ugyan büdzséje és a Fox Searchlight általi jóváhagyás még hibádzik, szinte biztosra vehető, hogy megvalósul a film, ugyanis már szóba került a forgatás és bemutatás dátuma is. 2010 márciusában látnának neki a jelenetek felvételéhez, és az év végén mutatnák be a filmet, nem titkoltan azért, hogy beférjen az év végi nagy jelölések időszakába.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr641509213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása