Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A minap a TotalFilmen találtunk egy humoros válogatást 11 összemosott filmes poszterről. Azaz két film témája összemosva egy poszterbe, használva az egyik eredeti sablonját. A legtöbbje jól sikerült, érdemes végigböngészni őket.

Első versenyzőnk a 300/Titanic keverék, mely Zach Snyder kérpegényadaptációjának poszterét használja. A spártai hősök a Titanic fedélzetéről lökdösik le a köcsög perzsákat.

A kettes rajtkockán egy hippi tengeralattjáró áll, méghozzá a Das Boot/The Yellow Submarine kreatív hibridje. A tiritarka hippi mozgalmi poszterhez lett hozzáadva a nyugat-németek legendás háborús filmje.

Az 1964-es Peter Sellers főszereplésével készült Dr. Strangelove a hidegháborús paranoiát figurázza ki, míg a Love Actually 2003 brit sztárokkal teletűzdelt éves romantikus vígjátéka. Kettejük románcából született meg a Dr.Strangeloveactually.

A Titanic örök kedvenc, így természetesen visszatér még egy poszter erejéig. Naná, hogy nem lehetett kihagyni a legendás Cápa poszterét. Úszó néni nincs, mélyből lopakodó óceánjáró viszont van.

A következő poszter egyik filmje a nagyközönség előtt talán kevésbé ismert, a íme Kes. Egy angol munkásosztálybeli gyermekről szól, aki szabadidejében edzi háziállatként tartott sólymát. A poszter alapja pedig a Szállító harmadik része.

A féltávon túl talán az egyik legkreatívabb plakát is feltűnik, mely végre szellemesen kihasználja a Keresztapa filmek poszterén látható bábozó eszközt, és egybeforrasztja a leghíresebb élettelen beszélő fadarabbal, Pinocchio-val.

Szintén egy rendkívül kreatív poszter következik, méghozzá mozgó formátumban. A dark Hetedik és a pszichó Hófehérke közösüléséből született ez a poszter, amelyen a gonosz mostoha tartja kezében a thriller végén látott legendás kis dobozkát...

A Spike Jonze által rendezett John Malkovich-menet posztere mixelve Spartacus-szal. A Malkovich fejek helyett megannyi Kirk Douglast tartanak maguk elé az emberek. Egyébként akár lehetett volna felidézni a V for Vendetta végét is, ahol mindenki Guy Fawkes álarcba öltözött...

A Mechanikus narancs Stanley Kubrick egyik híres/hírhedt filmje, melyben a hetvenes években lefestette a közeli jövő gátlástalan fiatalságát tabumentes témákkal fűszerezve. És csak hogy a Star Wars se maradjon ki, Malcolm McDowell helyett a sötét nagyúr, Darth Vader pózol.

A finis felé haladva megérkezik egy újabb legendás filmes kép, ami szintén olyan jellegű, amit mindenki látott már életében. (Ha máshol nem, hát legalább itt, nálunk, az alapértelmezett fejlécen) Ez bizony ET biciklis túrája a Hold előtt, ám ezúttal szar került a palacsintába, és a nyáladzó Alien személyesen csücsül a kormányon.

A befutóra pedig megmaradt a Ponyvaregény szintén galaktikus posztere, melynek eredetijén a szanaszétszívott Uma Thurman pózol az ágyon. Ezúttal azonban Tinkerbell látható (Giling-galang) a Walt Disney-féle Pán Péterből.

 

Címkék: humor összeállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr51431781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása