Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Warner Brothers adaptációja a pletykák és eddig biztosnak tűnő tények ellenére fejlesztés alatt áll. A forgatókönyvet pedig nem más, mint a Fergus-Ostby páros írja, akik sok munkát fektettek anno a Children of Men és az Iron Man írásába. A történet a posztapokaliptikus "New Manhattenben" játszódik és Akirával, valamint piros motorjával ismerkedhetünk majd meg közelebbről. Az eredeti animé ezzel szemben Új-Tokióban játszódott, 2010-ben. A film a Warner Brothers és Leonardo Di Caprio cége, az Appian Way "kezei" közt készül.

Apróbb fennakadások voltak tapasztalhatóak, mivel szárnyra kapott a hír, miszerint az ifjú Akirát esetlegesen a már kiöregedő Di Caprio alakította volna. Másrészt pedig érthetetlen az, hogy miután a Watchmen nem produkált számottevően kiugró adatokat, mégis miért próbálkozik a stúdió az Akirával? Mivel ugyanazokra az elemekre épít, vagyis komplex karakterek, kusza háttér, nehéz érthetőség jellemzi majd többek közt az adaptációt. Tény, hogy egy rétegnek nagyon tetszik ez, a Watchmenből kiindulva, a kérdés csupán annyi, mi lesz a több milliónyi amerikai lakossal, akik a kultúrsokktól támolyogva lépdelnek majd ki a mozikból.

 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr671369220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hegyi 2009.09.08. 19:42:00

Nem is Akirának volt piros motorja.

RaulReal 2009.09.08. 20:18:07

@Hegyi: "and will feature Akira’s famous red motorcycle." Az én forrásomban ez állt. Sajnos nem vagyok annyira nagy anime fan, de ha kifejted pontosabban, akkor természetesen javítom.

Hegyi 2009.09.08. 21:56:36

Az angol szövegben a filmet nevezi Akirának és annak a motorjáról beszél, ha jól értelmezem. Annyira nem erős az angolom.
A címszereplő ha jól emlékszem meg sem jeleni, ő talán korábban ember volt csak szintet lépett, mint a történetben még páran akik ezért különleges képességűek lesznek.Szóval mintha elzárva lefagyasztva tartanák ezt a nagy erejű valamit amit Akirának neveznek. A motoros banda vezetője akinek a piros motorja is van Kaneda a neve, keress rá és kihozza őt és a mociját.
De nagyon régen láttam még vhs-en és angol felirattal.

RaulReal 2009.09.08. 22:03:37

@Hegyi: Rendben, köszönet a segítségért. Minél hamarabb utánanézek.
süti beállítások módosítása