Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az Egyesült Királyságban szeptember 9-én debütál a mozikban a Dorian Gray című brit film, amely Oscar Wilde egyetlen publikált regényének a Dorian arcképének adaptációja. A figuráról, aki eladja a lelkét, hogy sohase öregedjen meg, már számos filmes feldolgozás készült az elmúlt évtizedekben, feltűnt például a 2003-as A szövetségben (The League of Extraordinary Gentlemen) is, ahol Stuart Townsend formálta meg. Most Ben Barnes ölthette magára a szerepet, aki a Narnia krónikái Caspian hercegeként vált ismertebbé. A hedonista Lord Henry Wottont, aki Dorian mentorává válik, Colin Firth játssza.

A történet szerint a fiatal és jóképű Dorian Gray-ről portré fesmény készül. Dorian a festőnél megismeri Lord Henry Wotton, aki a hedonizmusra és az élet élvezetére bátorítja őt. Az ifjút annyira fellelkesítik Lord Wotton szavai, ugyanakkor annyira megretten az öregedés gondolatától, hogy eladja a lelkét az ördögnek, így csak megfestett arcképmása fog öregedni az idők során, ő viszont megőrizheti fiatalságát. Bele is veti magát az élet gyönyörei közé, de minden egyes bűne eltorzítja portréja arcát, így emlékeztetve őt arra, hogy külsejével ellentétben a lelke már egyre torzabb.



 

Dorian Gray poszter
 

Címkék: trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr961293312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása