Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az augusztusi forróságban mindig jól esik egy hűs moziba betérni, és végigélvezni egy jó filmet. A legmelegebb  nyári hónapban ismét tobzódni fogunk a nagyobb és látványosabb produkciókban egyaránt, hiszen jönnek a Brigantyk, a G.I. Joe-k, a menekült földönkívüliek, sőt Michael Myers is visszatér több másik pszichopata gyilkossal karöltve. Nos hát akkor elő a jégkásával, és előre a vásznak elé! Oh, yes, yes, yes, yes, yes...

A hónap első hetében jönnek az elit katonák a G.I. Joe: The rise of Cobra című filmben. A számtalan előzetes és jelenet után egyre jobban meg lettünk győzve arról, hogy ez egy harmatosan középgyenge történetű, ám a fizika határait áthidaló, piszok látványos akció lesz. Hatalmas nevekkel nem is próbálkoztak a készítők, mintegy lemondva a karakterek érzelemdús bemutatásáról, de ez Stephen Sommers rendező munkássága után nem is meglepő. Egy szórakoztató egyszer megnézhető gondtalan robbantgatásra vágyunk. Ez minden. Nem úgy a Paul Giamatti főszereplésével készült Cold Souls, melyben a központi karakter egy színész, (lényegében Giamatti magát alakítja) aki úgy érzi megfeneklett, és karrierje mélyponton van. A keserédes filmben feltűnik a nagyszerű Emily Watson is. Könnyedebb szórakozást, ám több izgalmat ígér a Perfect Getaway című thriller, melyben Hawaii szigetén néhány unatkozó pszichopata turistákat követ és mészárol le. Milla Jovovich végre nem zombikkal küzd, és Timothy Olyphant is felbukkan mellette. Az életrajzi ihletésű Julie & Julia a térben és időben két különböző helyen lévő nő életét mutatja be, akik hasonló problémákkal küzdenek meg az életben. A két nőt a nem először együtt játszó Meryl Streep és Amy Adams alakítja. Megemlítendő még Robert Rodriguez családi fantasztikus kalandfilmje, a Shorts, melyben William H. Macy kapott helyet és szerepet.

A második héten elérkezik a mozikba Neil Blomkamp sci-fije is, a District 9. Ebben az egyedi marketingfogásokkal reklámozott filmben egy alternatív világba kapunk betekintést, ahol Dél-Afrikában menekülttábort alakítottak ki a földönkívüliek számára, és sanyarú körülmények között kénytelenek élni közöttünk, ám mégis elszeparálva. A The Time-Traveler's Wife egy romantikus dráma, melyben egy könyvtáros (Eric Bana) különleges génjeinek köszönhetően önkéntelenül elteleportál, ezzel nem kis gondokat okozva a saját házasságában. És ha már romantika, akkor nem maradhat ki a hónap romantikus vígjátéka sem, melyben az örökifjú örök kedvenc Ashton Kutcher bájolog gazdag nőkkel, hogy eltartsák őt. Persze érzelmi csapdába esik, amikor két nő között kell döntenie. Partnerei a Spreadben: Anne Heche és Margarita Levieva.

A harmadik hét dobpergéssel és áhítatos várakozással telik, hogy aztán a hét vége felé végre láthassuk a várva várt új Quentin Tarantino filmet, az Inglouriois Basterds-öt, avagy a Becstelen Brigantykat. A Bradolf Pittler (Brüno-poén) vezette különleges anti-náci, elhárító zsidóegység elugrik Franciaországba, hogy összeszedjenek néhány Hitlerjugend-skalpot. További szerepekben Eli Roth, Diane Kruger, és Mélanie Laurent látható többek közt. A héten más lényegi bemutató nem lesz, leszámítva egy René Zellweger filmet, a My One and Only-t, de ez nem is meglepő, hiszen a stúdiók nyilván tisztában vannak vele, hogy mindenki a tarantino-filmre lesz kíváncsi, így senki sem  merte megkockáztatni a vele együtt való bemutatást.

A hónap utolsó hetében viszont jön Michael Myers. A Rob Zombie által újra életre keltett  Halloween saga második része jön a mozikba. Az eredeti 78-as remake után, melyben John Carpenter forgatókönyvét is felhasználta, most saját történetét vitte vászonra Zombie. Malcolm McDowell szintén feltűnik ebben a részben is, ami talán egy picit mentheti az enyhén kifacsart franchise-áldozat sorozat mostani részét. Szintén egy folytatás, igaz ez esetben immáron a negyedik részről beszélhetünk. A The Final Destination újabb darabja szintén brutális elhalálozási szokásokat enged sejtetni, mint ahogyan a korábbi három darabban sem éppen a szolid halálnemek kerültek előtérbe. A különbség csak annyit lesz, hogy a horrorajongók nagy örömére ezúttal 3D-s verzióban is bemutatják a filmet, így a My Bloody Valentine után a második arcbafröccsenős élményt szerezhetjük meg.
 

Címkék: premier g.i. joe inglourious basterds

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr401288142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása