Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A nyolcvanas évek egyik meghatározó rajzfilmje volt a Transformers. A rendszerváltás utáni időszakban már hozzánk is eljutott, így majd' minden fiúgyermeknek volt a kilencvenes évek elején Transformers figurája, és lelkesen hajtogatta őket ki-be. Kelet-Ázsiában és az Észak-Amerikai kontinensen azonban volt egy hasonlóan robotcentrikus rajzfilm, ami legalább ugyanakkora népszerűségnek örvendett azon országokban, ahol játszották, ez pedig a Voltron. Hollywood 2004 óta jegeli a történetet, de most, a Transformers filmek sikerei után ismét napirendre került az élőszereplős megvalósítása.

A Voltron egy japán rajzfilmsorozat volt, melynek főszereplője egy ötfős, fiatalokból álló banda, akik robot-oroszlánokat irányítva küzdenek az aktuális gonoszok ellen. Voltron, az univerzum védelmezője pedig maga az óriás robot, amivé az öt oroszlán tud olvadni. Ismerős? Persze, hogy az, a Power Rangers lényegében ezt az ötletet használta fel. Már 2007 körül elkészült egy forgatókönyv Justin Marknak köszönhetően, de akkor félredobták az ötletet, pedig Mark egy igazi Voltron rajongó, és az eredeti rajzfilmet szerette volna vászonra álmodni kisebb módosításokkal. A történet a posztapokaliptikus Földön játszódik, és a robotokat egy idegenek támadását túlélő banda tagjai irányították volna. Kérdés, hogy a teljes forgatókönyvet kukába dobják, vagy megtartanak-e belőle részleteket, ám az biztos, hogy neves producerek álltak az ötlet mögé. Névszerint Charles Roven (A sötét lovag) és Richard Chukles (The International).

A koncepció lényegében pozitívan is elsülhet, ha nem butítják le a gyerekek számára a történetet, ugyanis a japán rajzfilmekre jellemzően itt az érzelmi vonal is erősebb, és a karakterek is fejlettebbek emocionálisan. A jogokat megvásárló Atlas Entertainment pedig már állítólag a Warner Brothers-zal is megállapodott, ez viszont könnyen jelentheti azt, hogy a Voltron ötlete még mindig szunnyad egy picit a polcokon, hiszen a Warner egy saját robotos filmmel fog előrukkolni, a Robotech-kel, így érdekes lesz, hogy vajon melyiket fogja a stúdió preferálni.

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr71256758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása