Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Korábban már napvilágra került, hogy James Cameron a Mattelt választotta az Avatarhoz kapcsolódó játékok megtervezésére és legyártására. Ezek a játékok várhatóan október végén jelennek meg a boltok polcain. Most azonban a filmhez kapcsolódó könyvek kerültek fel a világ talán legnagyobb online üzletének, az Amazonnak a rendszerébe, amelyek egyúttal már mostantól előrendelhetők. Az egyes kiadványok az Avatar bemutatóját nagyjából egy hónappal megelőzve, november és december eleje között jelennek meg. A továbbiakban összefoglaljuk, hogy mit is várhatunk ezektől a művektől.

The Art of Avatar: James Cameron's Epic Adventure

Talán a legérdekesebbnek ez, a film látványtervének, járműveinek és lényeinek bemutatását célul kitűző alkotás ígérkezik. A 108 oldalas könyvben az alkotófolyamat minden részletéről  szó esik majd, beleértve természetesen a háromdimenziós technikát is. Több, mint száz kép fogja illusztrálni a könyvet, amelynek előszavát Peter Jackson írja majd, aki az Avatar fő vizuális effektus műhelyének, a WETA-nak is egyik alapítója.

Avatar: The Field Guide to Pandora

Ez a könyv minden bizonnyal a természetjáró zsebkönyvekhez hasonlóan mutatja be a Pandora bolygó gazdag növény- és állatvilágát, ökoszisztémáját, valamint talán a na'vi népcsoportot is. Mivel a film egy eredeti, teljesen James Cameron által kitalált univerzumban játszódik, ezért garantáltan lesznek olyan merőben új és idegen életformák, amik részben tudományos alapokon nyugszanak. A könyv nem is annyira zsebkönyv, hiszen 192 oldalon fogja részletezni ezt a világot.

James Cameron's Avatar: The Na'vi Quest

Erről az előreláthatólag 64 oldalas könyvről még nem sokat tudni, de minden bizonnyal a na'vi néphez lesz köze. Lehetséges, hogy ebben a műben ismerkedhetünk meg különállóan a na'vik eredetével, történelmével és fejlett kultúrájával.

James Cameron's Avatar: The Movie Scrapbook

Ez az alkotás a filmhez tartozó képeskönyv, ami 48 oldalon keresztül foglalja össze, feltehetően képekkel gazdagon illusztrálva, az Avatar cselekményének menetét.

James Cameron's Avatar: The Reusable Sticker Book

Hogy a gyerekek, és gyűjtőszenvedélyű felnőttek se maradjanak további olvasnivaló és gyűjthető elemek nélkül, szintén megjelenik egy matricás album jellegű könyv. A címe alapján talán nem a klasszikus beragasztgatós oldalakkal fog rendelkezni, hanem időtálóbb, mindenhova felragasztható, kivehető matricákkal. Ez ugyanakkor annak fényében különösen bizar, hogy a filmből jelenleg egyetlen hivatalos kép sem került még ki. November 24-től mégis akár már több, mint száz különféle kis kép cserélhet gazdát, kerülhet fel, akár egy bögrére is.

Az Avatar marketingje tehát hamarosan beindul. Cameronnak ezen téren is külön tervei vannak. Az már látszik, hogy az Avatar egy nagy filmes eseményhez híven, a kereskedelem szinte minden filmekhez kapcsolható szegletében jelen lesz az év végén, és széles termékskálát kínál majd az érdeklődőknek.
 

Címkék: hírek avatar

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr491063206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ge.nom · http://110messier.blog.hu 2009.12.29. 10:54:35

Remélem magyarul is megjelennek majd!

HiSa 2010.03.26. 14:09:13

Kedves Mindenki!
Az Art of Avatar már megjelent magyarul Avatar - James Cameron varázslatos világa címmel. Itt fedeztem fel: www.dunakiado.hu

Nagyon klasszul néz ki!
süti beállítások módosítása