Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Találós kérdés: melyik az a legendásan gagyi nyolcvanas évek végi film, amely meghatározta sokak gyermekkorát, és megtalálható benne a teljesség igénye nélkül minden létező nonszensz párbeszéd és bődületesen blőd fordulat? Na igen, persze sok ilyen van. Segítünk: kisváros, emberekre támadó, ettől növekvő intelligens trutymó, vállalhatatlan hajak és ruhák? Igen, látom kezded kapizsgálni miről beszélek. Ez bizony A MASSZA (The Blob)! Kevin Dillon főszereplésével méghozzá, akit az Entourage-ből, avagy Törtetőkből ismerhetnek a nézők. Ott Johnny Drama-t alakítja, az igazi looser tehetségtelen színészt, a sztár, Vince bátyját, akinek élete műve a nyolcvanas évek végén futó Viking Quest sorozatban Thorvald az északi harcos megformálása. Na, miközben néztem a filmet, pontosan Drama karaktere jutott eszembe amikor megláttam Dillont, hogy a sorozatbeli karaktere mennyire örült volna anno egy ilyen masszás főszerepnek, és élete alakításának gondolná. Izgalmas, érdekes történet, lenyűgöző alakítások és persze csontvelőig hatoló terrorérzet. Ez a Massza.

Ez a film olyannyira nem vehető komolyan, hogy nem is vagyok hajlandó pontozni. Egyébként valahol 20-30 pont között kapna. Szóval a lényeg: valahol egy amerikai kisváros határában lezuhan egy műholdnak látszó tárgy, és kijön belőle egy tüszős mandulának látszó valami, ami persze bejut a városba, és falja az aljanépet. A karakterek a szokásosak, van egy meg nem értett rosszfiú (Dillon), egy szende szűz pompomlány, egy őrült dülledőszemű tudós, és persze full hülye helyi hatóság (feltűnik bizony több hajjal és bajusszal a Vészhelyzetben Romano dokit alakító Paul McCrane). Ami mindenképpen vicces a filmben, hogy látszólag nincsenek tabuk, a szent massza gátlástalanul felfalja az idegesítő kis köcsög tíz éves folyton walkmanező szöszke srácot, aki nyilván állandó jelleggel New Kids On The Blockot hallgat. Taps.

A lény: Őmasszágossága valójában  egy titkos kísérlet következménye, amit kivételesen nem japán tudósok követtek el, hanem egy kormányközeli pacifistának álcázott középkorú fekete doktor. A massza rózsaszín, elkéepsztően jól ugrik és úszik, vitathatatlanul felveszi a versenyt egy föld-levegő rakétával. Erre jön az alien-effekt, hogy savas kémhatású a drága, így igen kiválóan használható arcsimító krémnek. Ja egyébként persze morog és vinnyog, pedig nincs is neki hangszála. Jellemzően a plafonról támad, ám előtte mindig csöpög neki a testrésze, nehogy megijedjünk. Elpusztítási lehetőség: nem bírja a hideget. Hamar megfázik és csillámos kis darabokra fagy. Támadásai kiválóan visszaverhetők poroltóval(!!!) ami ugyebár árasztja a hideget magából (NEEEEEM!!!!). Itt kell megemlíteni, hogy Frank Darabont bizony társíró volt ebben a fergeteges vígjátékban, gyanítom, hogy amikor a Mistet forgatta, kuncogva gondolt vissza a masszás korszakra.

Ajánlani ajánlom mindenkinek, aki szereti a véresen vicces horrorokat, én sajnos csak most jutottam oda, hogy eme '88-as műalkotást megnézzem. Ja és el ne feledjem: Erika Eleniak (Baywatch) arcát a világ legjobb effektjével szedték szét a készítők. A behorpadó gumiarc, ahogy előrobban belőle a massza csápja, a filmtörténelem egyik legmegrázóbb, legkönnyfakasztóbb jelenete. Egyébként jobban élveztem, mint a Twilightot...

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr571012882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

captainpamfil 2009.03.20. 09:09:55

Kevin Dillon a Platoonban is fiatalabbnak nézett ki a valós koránál, ami által még hatásosabb, volt a pszichopata alakítása.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.03.20. 16:48:26

Régen kölcsönkértem a videókazit, és tetszett a film, kb fél éve néztem meg újra, hát most már annyira nem jött be, most olyan közepes nekem ez a film
süti beállítások módosítása