Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Spike Jonze (Being John Malkovich, Adaptation) hoszzú ideje készülő filmje, a Where The Wild Thing Are a közelmúltban megjelent képek után most trailert is kapott. A film Maurice Sendak, azonos című 1963-as képeskönyvén alapszik, amelyben Max, a szobafogságra ítélt rosszcsont, egy teljes fantáziaerdőt talál ki magának, ahol az erdő lényeinek ("Wild Things") királyává válik.

Címkék: hírek trailer hamarosan where the wild things are

Ein! Zwei! Die!- hangzik Tommy Wirkola norvég rendező új horrorfilmjének jelmondata, mely enyhén sugallja mire is számíthatunk. A Død Snø (Dead Snow) című zombivígjáték elképesztően humoros, de azért műfajához hűen vértől tocsogó is egyben. A nagyjából másfél órás film alatt olyan mélységű morbid humorból kapunk nagymennyiségű dózist, hogy olyat ritkán lát a világ. Történetileg nyilván egyszerűbb, ugyanakkor technikailag és hangulatilag kárpótol minket a film, melyet a 2009-es Sundance Filmfesztiválon is bemutattak. A maroknyi orvostanhallgató egyetemistát náci zombik hordája támadja meg, hogy visszaszerezzék a háborús időkben ellopott kincseket, melyet a fiatalok jó érzékkel megleltek. Achtungscheisse a továbbiakban!

Címkék: kritika horror skandináv zombi

Észak-Amerikában az év tizenkettedik hétvégéjén a várakozásoknak megfelelően a Knowing című misztikus thriller, katasztrófafilm nyitott az élen. Alex Proyas alkotása, amelyben Nicolas Cage egy, a világvégére utaló számsort próbál megfejteni, 24,6 millió dollárt hozott, ami a film műfaját tekintve elfogadható. A második helyre kapaszkodott fel az I Love You, Man című vígjáték, egy értékelhető 17,8 milliós nyitással. Cliwe Oven és Julia Roberts összjátéka a Duplicity című thrillerben csak a harmadik helyre volt elég, és a film 14 millió dollárral zárta a hétvégét.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása