Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A 2010-es Comic-Con alkalmával jelentek meg a Zöld lámpás, azaz Green Lantern első jelentősebb karakterposzterei, amelyekből kettőt-kettőt egymás mellé helyezve rajzolódik ki a hős, Hal Jordan birtokába kerülő, földöntúli erőkkel rendelkező gyűrű szimbóluma. Az első két poszteren a címszereplőt alakító Ryan Reynolds, és filmbéli partnerét, Carol Ferris-t alakító Blake Lively látható, Zöld lámpás esküjének első mondata mellett. Az utóbbi két képen pedig a Zöld Lámpás főellenségeit, a hős korábbi mentorát, Sinestrót és Hector Hammondot megformáló, Mark Strong és Peter Sarsgaard néznek ránk fenyegetően.

Címkék: green lantern

Új, felnőtteknek szánt előzetest kapott az ősszel az amerikai mozikba érkező Let Me In, amely a 2008-ban nagy kritikai sikert aratott svéd Låt den rätte komma in (Engedj be! - Let The Right One In) remake-je, illetve az alapját képező azonos című regény egy másik feldolgozása. A történet az iskolában rendszeresen zaklatott, visszahúzódó, 12 éves Owenről (eredeti nevén Oskar) szól, akinek figyelmét felkelti a szomszédjába költöző vele egykorú Abby (Eli), akiről kiderül, hogy vámpír, de ennek ellenére különleges kapcsolat alakul ki közöttük. Abby-t a Kick-Ass Hit-Girlt alakító Chloe Moretz, Owent Az útban (The Road) megismert Kodi Smit-McPhee, Abby gondviselőjét, pedig Richard Jenkins játssza. A filmet a Cloverfieldet is jegyző Matt Reeves rendezi, aki maga írta a remake forgatókönyvét is, és saját bevallása szerint sokat konzultált a svéd film és a regény eredeti írójával, John Ajvide Lindqvisttel. Az eddigi előzetesek tanulságaként számos jelenet és történeti elem a megszólalásig hasonlítani fog a svéd alkotásra, azonban mély nyomot hagyó befejezés, az alkotók szerint, ezúttal egy kicsit máshogyan fog lezajlani. Az amerikai változat október 12-én debütál az Egyesült Államok mozijaiban.

Címkék: trailer let me in

Az év harmincadik hétvégéje ismét mozgalmasan telt az amerikai mozipénztáraknál, és a összes bevétel mintegy 8%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményét. Habár Christopher Nolan és Leonardo DiCaprio közös munkája, az Eredet uralta ezúttal is a toplista első helyét, az Angelina Jolie nevével fémjelzett Salt sem nyitott roszzul, amit Magyarországon Salt ügynök címmel augusztus 12-től lesz látható. Az összeesküvés miatt menekülni kényszerülő CIA-ügynöknő körül forgó 110 milliós költségvetésű akciófilm 36,5 millió dollárt hozott az első három nap alatt, amivel a hétvégi toplista második helyét szerezte meg.

Címkék: box office

Christopher Nolan író-rendező tíz évvel ezelőtt álmodta meg az Eredet (Inception) koncepcióját, éppen akkoriban, amikor a számára nagy áttörést jelentő első nagyjátékfilmjével, a Mementóval debütált, és a film cselekménye valóban olyan érzetet kelt, mintha Nolan összes eddigi munkája egy összetett, ám keretét és alapját adó gerincét tekintve mégis egyszerűen követhető történetté állna össze. Nolan ismét egy eredeti, ám mégsem elvont, könnyen befogadható és egyszerre mégis hullámvasútszerűen, kimerítően izgalmas filmet alkotott.

Címkék: kritika inception

Új előzetes bukkant a Tron Legacy-hez, az 1982-es Tron folytatásához, amely év végén kerül a mozikba. Az előzetes a néhány hónappal ezelőtt felbukkant trailerhez hasonlóan kezdődik, ám ezúttal sokkal többet megtudhatunk a történet alapjairól és a Flynn (Clu) szerepét újra magára öltő Jeff Bridges is megszólal, aki bizonyos jelenetekben digitális eljárásokkal megfiatalított formában bukkan fel. Ezúttal, több mint húsz elteltével, Flynnt fia, Sam követi a virtuális világba. A főszerepekben Bridges és az Alan Bradley (Tron) szerepében szintén visszatérő Bruce Boxleitner mellé, a Samet alakító Garrett Hedlund, Olvia Wilde és Michael Sheen csatlakoznak. A sci-fi kalandfilm december 17-én debütál az Egyesült Államokban, majd 2010 januárjáig bezáróan, fokozatosan, világszerte a mozikban, IMAX és digitális 3D formátumokban is.

Címkék: tron legacy

Christopher Nolan rendező bevallottan a realizmus híve, még akkor is ha a történet nagy része csupán a valódinak tűnő álmok világban játszódik. Az Eredet (Inception) hat perces összeállításban tudhatunk meg részleteket arról, hogyan készült a film hangkeverése, amely legalább annyira meghatározza az alkotást, mint vizuális világa. A kétszeres Oscar-díjas hangmérnök, Richard King vezet minket végig a folyamaton, aki bálnák énekének módosított hangjait is felhasználta, hogy egyes álombéli jelenetek félelmetesebbnek, szürreálisabbnak tűnjenek, valamint még arra is figyelt, hogy a különféle fegyverek elsütésekor keletkező hangokat többféle szögből és távolságokból rögzítse, a lehető legrealisztikusabb hanghatások elérésének érdekében.

Címkék: inception

Christopher Nolan új filmje, az Eredet (Inception) az előző hétvégén debütált az Egyesül Államokban, azonban a nemzetközi terepen csak most indul útjára. TV-reklámok, a jelentősebb külföldi piacot jelentő országok pedig mind saját szempontjaik szerint. A francia reklám érezhetően a francia születésű, Oscar-díjas Marion Cotillardra koncentrál, ami azért is feltűnő, mivel az általa játszott szereplő, Mal az amerikai promócióban szándékosan misztikus figuraként tűnik fel, akinek kiléte csak a film folyamán bonatkozik ki. A japánok egy valamivel általánosabb előzetest kreáltak, de ők is érezhetően, legalábbis az amerikai előzeteseknél jobban előtérbe helyezik a japán nemzetiségű, korábban Oscar-díjra jelölt főszereplőt, Ken Watanabe-t, és még a záróképként is az ő jeleneteiből szemezgetnek. Végül pedig harmadikként látható a dél-koreaiak kissé furcsának ható TV-reklámja, amelyben a narrátor szinte vezényszavaknak tűnő hangsúlyozással próbálja nyomatékosítani, hogy ezt a filmet a moziban kell megnézni.

Címkék: trailer inception

A 2010-es év huszonkilencedik hétvégéjének tétje sokak szerint az volt, hogy kiderüljön, van-e jövője egy az átlagostól valamelyest eltérő, eredeti ötletekből építkező, gondolatébresztő nyári sikerfilmek. Ezen a hétvégén mutatták be a sokak által várt Inceptiont, amely Magyarországon július 22-től, Eredet címmel látható a mozikban. A sötét lovag rendezőjének új filmje, amely Lenardo DiCaprio mellett figyelemreméltó szereplőgárdát vonultat fel, a várakozásoknak megfelelően debütált. Az álmok világában játszódó 160 millió dolláros költségvetésű sci-fi akció-thriller három nap alatt 62,8 milliónyi jegybevételt hozott, és ez még a következő hétvége előtt átlépheti a 100 milliós határt. Ehhez főképp az Egyesült Királyságból további 16,5 millió dollár bevétel társul, ami arra utal, hogy nemzetközileg is nagy érdeklődés mutatkozik majd a kiemelkedően jó kritikákat kapó film után. Így a Warner Brothers stúdió kockázatos befeketetése biztosan megtérül és Nolan is elégedetten láthat neki a harmadik Batman-filmjének munkálataihoz.

Címkék: box office

David Fincher rendező, Ben Mezrich The Accidental Billionaires című könyve alapján készült filmje megérkezett a bemutatás előszobájába. Fincher rendezésében láthatjuk majd The Social Network címen a Facebook  közösségi portál ötletének megformálódását, kialakulásának történetét, és az azt követő jogi és emberi dráma feszültségekkel teli továbbélését. A film forgatókönyvéhez minden bizonnyal jó alapot képezett a Mezrich féle regény, hiszen az író azon túl, hogy újraélesztett helyzeteket és párbeszédeket gyártott, interjúk tömkelegét, dokumentumok ezreit használta fel kronologikus szerkesztésű írásához.

Címkék: trailer hamarosan

Miután a Pókember negyedik részét törölték (melyben John Malkovich játszotta volna a főgonosz Keselyűt), a Sony és a Marvel úgy döntöttek, hogy előlröl kezdik az egész sorozatot, amihez teljesen új alkotógárdát is kerestek. Így először a rendező személyében állt be változás, a nevében is passzoló Marc Webb fogja dirigálni a 2012. július 3-án, 3D-ben pompázó filmet, mely James Vanderbilt forgatókönyvén fog alapulni. A legnagyobb találgatás természetesen Peter Parker személye körül forogtak, jó pár név keringett a világhálón, míg végül a mexikói Cancunban egy nemzetközi sajtókonferencián bejelentették, hogy... (Kiderül a folytatásban!)

Címkék: hírek spiderman marvel