Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Mint azt a délutáni születésnapi posztban beharangoztuk, aktiválódott hát az új külsőnk.  Ezzel a bejegyzéssel egy kis segítséget, támpontot szeretnénk nyújtani, hogy hamarabb megszokjátok az információgazdagabb, interaktívabb és persze modernebb, innovatívabb külsőnk. Sokat ötleteltünk, hogy miket lehetne még beépíteni az oldalra, amitől esetleg egyedibb és jellegzetesebb lesz a blogunk. A technikai megvalósítás, látvány és effektek 100%-ban Tyrannum keze munkáját dícsérik, köszönet neki ezúton is. Ugrás után pedig néhány jó tehát az újdonságokról.

Az első, legszembetűnőbb változás a baloldali dobozok megjelenése. Ezekben hétről hétre láthatjátok majd változni a magyarországi premierfilmek plakátjait. Ha az egeret a plakát fölé húzod, a legfontosabb információkat tudhatod meg a filmről, mint rendező, rövid tartalom, szereplők és a bemutató dátuma, valamint egy linket is találhatsz az előzetesre, esetleg a kritikára.

Régi új dolog a gombok megléte, ám most úgy gondoltuk, hogy markánsabban legyenek jelen, mint a régi gombok. Egyrészt a gomboktól balra egy adott helyen írja ki, hogy melyiken állsz, másrészt pedig középre kerültek közvetlenül a logó mellé, így sokkal jobban szem előtt vannak. A gombok célja, hogy kényelmesen, és gyorsan elérd a fő kategóriákat, mint például box office, vagy kritikák, de találhatsz egy kis filmzenei részleget is itt a hangjegyre kattintva. Ekkor megnyílik egy lejátszó külön ablakban, és a leghíresebb és legjobb filmzenékből hallgathatsz részleteket kronológiai sorrendben. Ezen sorok írása közben közel másfél órányi sample áll rendelkezésre.

Ami talán kevésbé feltűnő, de az oldaldobozok áttetszőek. Természetesen meghagyjuk a nagyobb és jobban várt filmeknél a speciális fejléchez haosnló dolgot, azonban itt nyilvánvalóan a speciális háttér megfogalmazás lesz a helytállóbb. Alapvetően pedig igyekszünk megtartani az első designból ismert filmes motívumokat, mivel szeretünk ragaszkodni dolgokhoz, és ha valami tetszik, miért szabaduljunk meg tőle? Tartalmilag nem tervezünk semmiféle változást, továbbra is hasonló stílusban, terjedelemben és minőségben szándékozunk bejegyzéseket írni.

Címkék: újdonság

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr571721462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-zotmund- · http://zotmund.blog.hu/ 2010.02.04. 00:53:14

No, új szórakozásra leltem: ez a filmzene-gyűjtemény nagyon jó ötlet! Egymás után jönnek a flashbackek:) Köszi!

Turisas · http://alfaomega.blog.hu 2010.02.04. 12:57:55

@-zotmund-: A zenei örömszerzésen felül valóban a flashback a lényeg :) Érdemes majd visszanézni, mert folyamatosan bővítjük a kis sample-gyűjteményt

semy86 2010.02.11. 09:30:54

Ez a filmzenegyűjteményesdi nagyon jó ötlet, ezek után (asszem) lelkes olvasója leszek eme blognak. Azért felhívnám a figyelmet a sorozatok zenéire is ;)(Pl. Daniel Licht: Dexter soundtrack).
Üdv!
süti beállítások módosítása