Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az Egyesült Államokban már jó két hónappal ezelőtt bemutatták az utóbbi évek legjobb horror-vígjátékának kikiáltott Zombielandet. Az óriási kísértés ellenére kivártuk a magyarországi bemutatót, és jót derülhettünk az eltökélt zombivadász Tallahassee-n és a tesze-tosza Columbus-on -így utólag. A legjobb vígjátékok zombikkal akkor készülnek, amikor a készítők nem próbálják túldimenzionálni a helyzetüket, és nem akarják súlyos mondandókkal traktálni közben a puszta, egyszerű szórakozásra vágyó közönséget, így a Zombieland megfelelve ezen fontos kritériumoknak egy abszolút könnyed, nem csak szeletelős-darabolós humorból álló remek kis mozi lett.

Címkék: kritika zombi

Poénok alkonyatkor

 2009.11.30. 16:46 | RaulReal | 1 komment

Szigorúan meg kell jegyeznünk, hogy az alábbi rövid összeállítás mindegyik darabja rajongói munka, ám mindesetre hűen tükrözik, hogy a Twilight-hullám még a mai napig nem csillapodtak le, így közelebbről szemügyre vehetjük a filmért önfeledten rajongó anyukák egy csoportját, akik ha férfiak lennének, már a zárkában ülnének. Ezen kívül megnézhetjük a Team Edward egyik rajongójának képregényét, valamint a Twilight által megszállt, Franciaországban játszódó új Tarantino-film álelőzetesét.

Címkék: humor twilight

Egyes sajtóértesülések és a TheOneRing elnevezésű online lap szerint jövő nyáron, azaz 2010-ben kezdődik a Gyűrűk Ura előzményfilmjének, A hobbitnak a forgatása. Ezt az irodalomban jobban elmélyültek A babó néven is ismerhetik, és ezzel a címmel is jelent meg először Magyarországon a könyv, így ildomos is lenne az amerikai címen változtatni. A továbbiakban olvasható Peter Jackson rövid nyilatkozata, illetve egyéb részletek a forgatásról.

Címkék: hírek a hobbit

Az év negyvennyolcadik hétvégéje, az amerikai Hálaadás ünnepe miatt valójában öt naposra nyúlt a tengerentúlon. Az új bemutatókat ennek megfelelően november 25-ére, szerdára időzítették. A Twilight második epizódja és néhány korábbi bemutató ellen azonban egyiknek sem volt sok esélye a kiemelkedésre. A legjobban közülük a John Travolta és Robin Williams főszereplésével készült Disney-film, az Old Dogs nyitott, ami 16,8 millió dolláros hétvégi bevételével a toplista negyedik helyéig tudott felkapaszkodni, a teljes öt nap időszakát tekintve pedig 24,1 milliót hozott. A mozikban ezen a hétvégén futó filmek összesen 278 millió dollárt hoztak öt nap alatt, ami minden idők eddigi legjobb hálaadáskori hétvégi eredményének számít.

Címkék: box office

Sokat vizsgálódtunk már James Cameron filmje, az Avatar kapcsán, megnéztük az összes külföldi előzetest — kóla reklámot, gyerekeknek szóló és Panasonic-os trailert —, jóval premier előtt kipróbáltuk a Gameshow-n a játékváltozatot, még a cukormentes Coke Zerót is megkóstoltuk, most pedig itt az ideje, hogy szemügyre vegyük, a magyarok hogyan is készülődnek az epikusnak ígérkező történet érkeztére. A szinkrontól félve első körben a tovább mögött megtekinthető a film magyar feliratos, bővített előzetese, valamint egy új magyar plakát.

Címkék: avatar

Mint ismeretes, a District 9 rendezőjének rövidfilmje, az Alive in Joburg szolgáltatott beszédtémát a közvéleménynek mielőtt a filmes szakember befutott volna. Úgy tűnik, nem is kellett sokáig várni rá, hogy egy új tehetség bemutatkozzon, hiszen a frissen megjelent Panic Attackot jegyző uruguayi Federico Alvarez nagyot alkotott, mint arról korábban is írtunk. További véletlen, hogy míg Blomkampot Peter Jackson támogatta, addig az újonc rendezőt Sam Raimi vette nemrégiben szárnyai alá. A hírek szerint Alvarez megkapta a megfelelő hátteret, így már a robotos film forgatókönyvén dolgozik.

Címkék: kisfilm

Érdekes felvetés került napvilágra az online médiában, mely szerint igenis lehetséges rendszert találni bármilyen összeállításban. Ebbe beletartoznak a mozifilmes plakátok is, melyekben a két legtöbbször használt szín a sárga és kék kombináció. Ezt hivatott szemléltetni az alábbi képregény is, azonban fel kell hívnunk arra a tényre a figyelmet, hogy aki egyszer ezt megfigyeli, ezentúl minden egyes Hollywoodi plakáton észre fogja venni.

Címkék: humor összeállítás

Néhány hónappal ezelőtt számoltunk be a fanatikus Twilight-rajongókról, illetve azok hóbortjairól. Akkoriban vált divattá az aláírások és arcképek feltetováltatása, valamint a csapatokra való oszlás. Ennek hatására alakult ki a Team Jacob és a Team Edward, melyek azt voltak hivatottak kifejezni, hogy a rajongók kit látnának legszívesebben Bella mellett. Most azonban megérkezett Kristen Stewart tábora is, legalábbis az újságszkenn alapján, a kérdés pedig csupán csak annyi, netán a sápadt lányka vetélytársat kap az Eclipse-ben?
 

Címkék: twilight

Ismét egy, az egyre közeledő James Cameron-filmhez köthető remek videó került napvilágra, melyben eddig soha nem láthatott képsorokat láthatunk a rendező és egyéb háttérmunkások közvetítésében, a legfontosabb, ami megkülönbözteti ezt az anyagot a többitől, azonban még hátra van. Ebben a közel 10 perces előzetesben láthatjuk először, hogyan is készül el egyetlen jelenet, milyen komoly háttérmunka van a korszakalkotónak kikiáltott mű mögött. A vadiúj képsorok mellett pedig először láthatjuk, ahogy az őslakos na'vik a Pandora bolygón élő szárnyas bansheekon közlekednek.
 

Címkék: avatar

A Watchmen óta tudjuk, a különleges képességekkel megáldott embereknek sem mindig fenékig tejfel az élet, néha ők is megbicsaklanak, a hétköznapi lényekhez hasonlóan lelki problémákkal küzdenek. Így, november vége felé, amikor messze még a nyár és a karácsony, szóljon egy poszt a depressziós — mai divatos nevén, emós — képregény és filmfigurákról, akik annyira elkeseredettek, hogy nagyon. A következő összeállításban vidulhatunk egyet rajtuk, hiszen még mindig a legszebb öröm a káröröm.

Címkék: humor összeállítás

A Warner Bros elérhetővé tette két újonnan megjelenő filmjének első képeit. Pontosabban a The Losers és a Jonah Hex című adaptációkról van szó. Mindkét alkotás óriási elvárásokkal néz majd szembe, hiszen a Vesztesek egy olyan különleges fedőnévre hallgató, kettősügynököket foglalkoztató csapatról szól, melyet saját főnökei árulnak el és taszítanak pusztulásba. Természetesen ezt Zoe Saldana és kicsiny osztaga nem hagyhatja annyiban, így bosszút esküdnek. Az alkotás április 23-án érkezik az amerikai filmszínházakba.

Címkék: hírek

Az Alfától Omegáig szerkesztőségének van egy titkolt, önkínzó fetisiszta és reménytelenül mazochista hajlama, így képes bármilyen filmet végignézni, még akkor is, ha már a fájdalomtól a könnyünk is  kicsordul. Jómagam a G-Force a.k.a. Rágcsávók (erre még visszatérünk ám) Disney-szuperprodukció megtekintését vállaltam magamra, és én, a nagy állatbarát, akinek gyermekkorában hörcsögei is voltak, eljutottam arra a szintre, hogy szívem szerint egyesével fojtottam volna bele az első tócsába az elfuserált kis tengerimalackákat. Könyörgés, halálhörgés és siralom, meg minden egyéb purgatóriumi hangulat a tovább után.

Címkék: kritika

A Narnia krónikái második részének kudarca miatt stúdiót váltó fantasy történet a Foxnál landolt, akik lelkesen vetették bele a projektbe magukat.  A harmadik rész rendezésére Michael Aptedet bízták meg. A Narnia krónikái: A Hajnalvándor utazása (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader) csak jövő decemberben kerül bemutatásra, ám az első három kép  minap napvilágot látott. Ezekben láthatjuk a Hajnalvándor kapitányi hídját, Lucy-t és Edmundot Caspian hercegével. A folytatásban a legidősebb Pevensie-gyermek már nem látható, ugyanis Peter felnőtté érett, így sajnos számára nem elérhető opció többé Narnia. Az ugrás után a harmadik rész rövid történetét olvashatjátok el, és a három legelső képet is láthatjátok a filmből.

Címkék: hamarosan narnia

Óriásplakátok mindenfelé, sikoltozó tizenéves lányok csoportosan özönlenek a mozik bejáratai felé,a jelek nyilvánvalóak. Megérkezett a Twilight második része, a New Moon, így egész osztályok látogatják meg tanáraik vezérletével a filmszínházaikat, hiszen mindenki tudja, néhány éven belül a Harry Potter mellett a Meyer-klasszikus is kötelező olvasmány lesz. Haladni kell a korral, nem szabad eltérni az általánosan elfogadott, ám sokszor helytelen és esztelen eszméktől. Robert Pattinson fényesebben ragyog mint valaha, Kristen Stewart tökélyre fejlesztett depresszív karaktere csavargatja a kislányok naív szívét, ha pedig mindez nem lenne elég, a Volturi-klán és a vérfarkasok is belerondítanak a képbe.

Címkék: kritika twilight

Az Universal klasszikus The Wolfman című filmje annak idején egy igazi mérföldkövet jelentett a horrorfilmek történetében. Benicio del Toro egy átokkal sújtott nemest, Lawrence Talbotot alakítja, akit hazacsábít a szülői otthon, miután eltűnik a testvére. Egyesülve elidegenült apjával (Anthony Hopkins) együtt indulnak a báty keresésére, és idő közben Lawrence megismeri önmaga szörnyű végzetét. Lawrence évtizedekig élt távol a szülői háztól édesanyja halála után. Testvére menyasszonya (Emily Blunt) azonban lenyomozza hollétét, és hazacsábítja, hogy segítsen megtalálni vőlegényét. Ráadásul a faluban brutális módon megcsonkított hullákat is találnak, és a Scotland Yard gyanakvó nyomozója is a helyszínre érkezik (Hugo Weaving). A filmet Joe Johnston rendezi (JP3), a látványért a hatszoros Oscar-díjas Rick Baker felel, ő tervezte ugyanis a vérfarkas félelmetes küllemét és maszkját. Az ugrás után a film két új plakátja tekinthető meg.

Címkék: wolfman