Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Fél évesek vagyunk!

 2009.07.30. 11:11 | Turisas | 5 komment

Hat hónapja működik az Alfától Omegáig blog. Valahogy nehezen hihető dátum, mert olyan közelinek tűnik az indulás. Január közepe-vége felé ötlött fel a gondolat bennünk, hogy filmekkel foglalkozó blogot indítsunk, majd 01.27-én írtuk meg a beköszönő posztot, miután Tyrannum kitalálta a dizájnt. A legelső filmkritika a svéd Låt den rätte komma in recenziója volt. Néhány nappal később átköltöztettük a blogot végleges helyére az alfaomega.blog.hu-ra. Az indulás döcögős volt, nehézkes és még mindig sok munka áll előttünk ahhoz, hogy Ti, olvasók napi rutinnal látogassátok az oldalt. A továbbiakban köszönetnyilvánítások és statisztikák olvashatóak a blog fél évével kapcsolatban.

Amikor elindultunk, borzasztóan örültünk napi 8-10 egyedi látogatónak, mára azonban a napi 110-120 felé húzunk erősen átlagban.Tizenkét alkalommal kerültünk ki az Index főoldalára a blogajánlóba, igazságosan elosztva 6 alkalommal Tyrannum, 6 alkalommal pedig én. Szerintem ez egy elég szép teljesítmény, és persze köszönet az Index szerkesztő nénijeinek-bácsijainak, hogy fantáziát láttak az írásainkban. A legsikeresebb a torontói metró Terminátor-kampánnyal foglalkozó írás volt, ezt követi a férfifaló Megan Fox.

Fél év alatt 25.000 egyéni látogatónál tartunk. Ez az a szám, amin a mai napig megdöbbenek. Nyilván nagyban köszönhető ez az adat az Indexnek, viszont a másik tényező, hogy igen előkelő helyen tanyázunk a Google képkereséseknél. Kedvenc esetünk, amikor valamelyik posztomban Disney-mutánsnak tituláltam a drága jó Hannah Montanát, majd Tyrannum észrevéve, hogy a "Hannah Montana" képkeresésre első oldalra kerültünk, méghozzá a nem túl kedves jelzőmmel egybekötve, gyorsan írt is egy posztot rá. Ezen a ponton megemlíteném, hogy viszonylag régóta tervezzük, hogy egy harmadik szerkesztőt is aktiválunk, így akinek van kedve írogatni a blogunkra, (és úgy érzi tud is normálisan fogalmazni) bátran jelentkezzen valamelyikünknél, és akkor megvitatjuk a dolgokat.

Ez a 25.000 egyedi látogató többnyire természetesen Magyarországról jött, ám a világ 80 országából találtak már ránk ezidáig. Az első öt hazánk után pedig: Egyesült Királyság, Németország, Egyesült Államok, Szlovákia és Románia.  Olyan "extrém", vagy inkább számunkra egzotikus helyekről is érkezett látogatónk, mint például: Kazahsztán, Dominikai Köztársaság, Reunion, Panama, Botswana, Makaó, Man-szigetek, vagy akár Kuwait. Köszönjük mindenkinek, aki idetévedt, még akkor is, ha nem érted ezt a számodra nagy szövegkatyvaszt, ami ide le van írva. Kiemelten hálásak vagyunk azoknak, akik visszatérő látogatóink, és alkalmanként újra idetalálnak megnézni, hogy van e valami újdonság nálunk. Tartsátok meg jó szokásotokat!

Az elmúlt hat hónapban különböző frissítésekkel, újdonságokkal is szolgáltunk, ilyen például a külön zenelejátszó részleg, ami a fejlécnél érhető el (jelenleg a Yahoo Player megszűnése miatt átmenetileg nem), vagy a nagyobb filmeknek melyekkel többet foglalkoztunk, speciális fejlécet is készített Tyrannum. Szám szerint ötöt. Az alábbiakban ezt az öt fejlécet láthatjátok, illetve legelöl a hagyományos designt.

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr201277146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaulReal 2009.07.30. 14:01:12

Üdv. Reszpekt azért, amit elértetek. Én is próbálkozok egy efféle bloggal, 1 hónapja indítottam, eddig 1300 oldalletöltésem és napi 30-35 látogatóm van. De azt hiszem, hogy egyedül kevés vagyok. Így arról érdeklődnék, hogy nincs-e esetleg szükségetek még egy társszerkesztőre. Naponta tudnék írni kritikákat, ajánlókat, mindent. 4 nyelven beszélek, így az esetleges külföldi oldalakon való keresés sem okoz semmi gondot.
Az oldalamon, ha van kedvetek megnézhetitek, milyen stílusban írok...aztán ki tudja. RR

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.07.30. 14:09:00

@RaulReal: Köszönjük a gratulációt. Nem mindig egyszerű a blogoló élete, az biztos. :) Lehet, hogy pont te vagy az, akit mi is keresünk. A továbbiakat megvitatjuk e-mailben.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.07.30. 16:29:12

Sok boldog fél évet kívánok még. Jól nyomjátok, remélem pár olyan blogger is tanul tőletek, akik semmit nem írnak egy poszter vagy előzetes mellé:)

Az indexes dolog pedig nem jelent semmit, én tudom. Az nem számít elismerésnek, ha kikerültök oda, a látogatottság megugrik ugyan, de aztán visszaáll minden a régibe és sok bunkó egyén is betéved olykor sajnos.

captainpamfil 2009.07.30. 20:03:24

És köszönet minden Twilight rajongónak, aki nálunk követi soron a saga további fejleményeit.
süti beállítások módosítása