Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Nemrég panaszkodtunk, hogy a Weinstein produkciós cég látszólag mennyire nem veszi komolyan a Cormac McCarthy regényéből készült The Road című filmet, amit az eredeti bemutatóhoz képest csaknem egy évvel toltak el. Az Esquire magazin riportere ott volt, amikor a lehetséges két trailer közül Bob Weinstein minden további kommentár nélkül kiválasztotta az egyiket. A történetben egy apa és fia a kietlen Egyesül Államokon utazik keresztül, hogy délen próbálják meg átvészelni a telet. Nem csak a természeti erőkkel kell megküzdeniük, hanem az útjukba akadó kevés túlélővel is, akik az életben maradásért kannibálokká váltak. Viggo Mortensenre és a majdnem újonc, ausztrál Kodi Smit-McPhee-re épül a film, de feltűnnek mellettük Charlize Theron, Robert Duvall és Guy Pearce is.



 

Az előzetes egy akció-thrillert sugall, pedig az Equire riportere szerint, aki a filmet is látta, messze nem az, és ezt sejtheti az is, aki ismeri a könyv történetét. Valójában az emberiség legsötétebb oldalát és a teljes reménytelenséget állítja kontrasztba az apa és fia egymás iránti szeretetével, és azzal a kevés reménységgel, amit ez ad számukra. Az apokalipszist okozó kataklizmára például szándékosan nincs utalás sem a könyvben, sem pedig a filmben, de a trailer mégis a katasztrófára utaló képsorokkal kezdődik. Ez veszélyes játék, mert hiába csalogathat be a megjelenésekor több nézőt, ha ők a várakozásaikhoz képest csalódnak, az hosszabb távon csak árthat a filmnek. Viszont örülhetünk annak, hogy a film biztosan megérkezik októberben, méghozzá október 16-án nyit az amerikai mozikban, valószínűleg először csak limitált számú helyszínen.
 

Címkék: trailer the road

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr131122900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

captainpamfil 2009.05.15. 11:00:02

Here comes The Road movie!
süti beállítások módosítása