Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Jelenleg a filmjeivel hirhedten rosszul bánó Weinstein produkciós cég bugyraiban kering a posztapokaliptikus The Road című film, amelynek bemutatóját korábban 2008 novemberének végére tervezték, de a tervezett időpont előtt egy hónappal meghatározatlan időre elhalasztották. A film az amerikai író, Cormac McCarthy 2006-os azonos című könyvén alapul, amely az adott évben elnyerte a fikciós regényeknek kijáró Pulitzer-díjat. Most előkerült néhány látványterv a filmből és egy lehetséges céldátum a bemutatására.

A film, amelynek bemutatóját korábban az utómunkálatokra hivatkozva tolták el, John Hillcoat irányítása alatt készül. Hillcoat korábban a realisztikus ausztrál westernnel, a Az ajánlattal (The Proposition) vált ismertté. A The Road története szerint egy meghatározatlan, az egyész Földet érintő kataklizma után az állatok és az emberiség jórésze kihalt és a túlélők borús ég alatt, a kopár és szürke, hamu fedte tájon próbálnak életben maradni. A könyv főszereplője egy ismeretlen apa, aki fiával megpróbál délebbre, a tengerpartra eljutni, annak reményében, hogy ott még találnak valakit. Az apát Viggo Mortensen alakítja, fiát pedig az ausztrál Kodi Smit-McPhee, de feltűnik a filmben Charlize Theron, Robert Duvall és Guy Pearce is.

The Road: Viggo MortensenA könyv McCarthy-hoz hűen az emberiség legrosszabb arcát mutatja meg, ugyanakkor az apán és fián keresztül megcsillan a remény is. McCarthy egyúttal a Nem vénnek való vidék szerzője is, amelynek filmadaptációja 2008-ban többek között elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat.

A film forgalmazói, Weinsteinék, valószínűleg a kényszerű halasztás után azért nem akarták bemutatni a filmet tavasszal vagy nyáron, mivel a filmek többségének szinte kizárólagosan az őszi-téli szezonban van esélye arra, hogy díjakra jelöljék. Az IMDb-re a hetekben kikerült néhány dátum, ami arra utal, hogy ennek megfelelően a filmet várhatóan októberben mutatják be az Egyesült Államokban és ezt követően a nemzetközi piacokon. Ugyannakkor ez sem tűnik hivatalos információnak, lévén, hogy még konkrét nap sincs kijelölve, és a film régóta változatlan hivatalos oldalán még az október sem jelent meg.

Néhány napja Hugh Marchant, egy művész, 76 képet tett fel a Flickr képmegosztó oldalára, amelyeken saját, a The Roadhoz készített látványtervei láthatók. Hónapok óta ez az első igazi hír vagy képanyag a filmről, azonban ez sem hivatalos, mivel a kérdéses Flickr felhasználói fiók azóta – feltehetően Weinsteinék közbenjárására – már elérhetetlen. Alább azért bemutatjuk azt a néhány képet, amelyek azóta már szétterjedtek néhány blogon, így elérhetőek maradtak.


















 

Címkék: hamarosan the road

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr261091554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

captainpamfil 2009.04.28. 16:50:08

Remek post!
Már csak fél év és a filmet is láthatjuk...:)
süti beállítások módosítása