Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Alig pár óra van hátra az idei Oscar-díjig, és ahogyan az elmúlt 29 évben mindig, úgy idén is kiosztották az anti-Oscart, azaz az Arany Málna "elismeréseket". A citromdíj boldog tulajdonosai rendszerint nem jelennek meg az eseményen, de az ellenkezőjére is láthattunk már példát. Idén Sandra Bullockban volt annyi humor, hogy megjelenjen (De majd jól a markába röhög, amikor az Oscart is bezsebeli- melyre igen jó esélye van) Idén tarolt Michael Bay és a Transfomers második része, noha a G.I. Joe is ott volt az önkéntelen indítottak között, és szerintünk rosszabb is volt, mint Bay pirotechnikai giccsaprádéja. A Jonas Brothers annyira kegyetlen, hogy rögtön hárman megnyerték a Legjobb (rosszabb) színész kategória szobrocskáját, a mellékszereplőknél pedig Robert Pattinson is remek esélyekkel indult. Szegény Eddie Murphy-t pedig alaposan szétalázták. Ugrás után a díjazottak, valamint egy rövid Foxnews videó az eseményről.

Címkék: díjátadó

Idén is megrendezésre került a Spirit Awards nevű kisebb gála, ahol a nagy stúdiókt által nem megfojtott kisebb (költségvetésű) filmek győzteseit nevezték meg. Mint máskor is, természetesen itt is szép számmal találhatunk az Oscaron is igen jó esélyekkel induló filmeket, színészeket. Nagy meglepetések nem születtek, tarolt a Precious, illetve ahol nem indult, ott is papírforma született (lásd Woody Harrelson, vagy Mo'Nique). Kiváncsian várjuk ,hogy például Gabourey Sidibe esetében mennyit nyom a latba az itteni győzelme a nekünk hajnali órákban. Tovább után a fontosabb kategóriák jelöltjei és győztesei következnek.

Címkék: díjátadó

Néhány napja írtunk a Legend of the Guardians kapcsán arról, hogy az első képek kikerültek a netre, ám most már az előzetest is megtekinthetitek. Zach Snyder legújabb filmje bátor, páncélozott harcos baglyokról szól, akik egy legendás, titokzatos klán tagjai, és évszázadokon át küzdöttek a gonosz Igazak klánjával. A háború ismét kitörni látszik, és Sorenen, a fiatal gyöngybaglyon a sor, hogy megvédje a bagolyfélék nemzedékét az otthonuknak helyet adó ősi fából való kiűzetéstől oly módon, hogy felkutatja a védelmezőket. A régi nemesi páncélos repülőhadtest újra összeáll, és szembeszáll a zsarnoki, gyűlölt bagolyszektával. A kissé rosszul megválasztott zene ne tántorítson el senkit, igen szép képi világot láthatunk, mely a Táncoló talpak készítőit dícséri. Bemutató ősszel, az USÁ-ban konkrétan szeptember 24-én. Gyöngybaglyok, kuvikok, uhuk előre!

Címkék: trailer animáció

Sok szót ejtettünk már a Toy Story harmadik, legújabb felvonásáról, hiszen idén végre folytatódnak kedvenc játékaink kalandjai, Buzz ismét elharsogja majd a "végtelenbe és tovább" jelmondatot, mi pedig a 3D-s technikától eszünket vesztve fogunk ismét visszaemlékezni arra, milyen volt mikor még gyerekek voltunk. Ezúttal a Yahoo! tette rá a mancsát a készülő alkotás legújabb poszterére, amelyen mindenki ott van, aki csak számít, így ismét feltűnik a kalapos és rendkívül jószándékú Woody, Jessie és Hamm is. A történet szerint Andy Woody kivételével összes játékszerétől megszabadul, így amikor elindul a koleszba, kedvenc cowboyunk kezébe kerül a többiek sorsa. Az alkotás júniusban debütál az amerikai vásznakon.

Címkék: hírek toy story

A sírva röhögős filmek kategóriájába sorolhattuk a nemrég megjelent filmet, amely olyan ismert neveket sorolt fel, mint Woody Harrelson, Emma Stone vagy az Adventurelandben is nagyszerű alakítást nyújtó Jesse Eisenberg. Az IconVsIcon stábjának volt szerencséje a Zombieland 2 rendezőjével készíteni egy rövidebb interjút a mostanság annyira felkapott, 3D-s technikával készülő filmmel kapcsolatban, így többek közt azt is megtudhattuk, hogy a forgatókönyv még per pillanat is előkészületben van, hiszen az írók még most kotlanak felette. Név szerint Rhett Reese és Paul Wernick, azaz igen nagy névnek számító szakemberek dolgoznak a cselekmény fő vázán, így kezeinket ütemesen csapkodva, mosollyal az arcunkon várhatjuk a 2011-ben filmvásznakra kerülő zombis paródia folytatását.

Címkék: hírek zombi

Ki ne hallott volna Lewis Carroll klasszikus meséjéről, az Alíz Csodaországban című könyvéről, melyben egy szőke kislány álomvilágába csöppenünk? Most, megannyi év után újra leporolták Hollywoodban a történetet, méghozzá nem más, mint a filmgyártás elvont elméjű fenegyereke, Tim Burton. A szokásos lelki világát vitte a filmbe, és a megszokott emberekkel forgatott, mint például Johnny Depp, vagy Helena Bonham Carter. Alapvetően ez már önmagában egy sikerrecept, ám emellett még a harmadik dimenzióba is helyezte a filmet, mely mostanában oly' népszerű vállalkozás. Alice Csodaországban, avagy a jól ismert karakterek visszatértek a felnőtt lány fantáziájába is, kicsit másképp, mint ahogyan gyermekkorunkból emlékezhetünk rájuk.

Címkék: kritika alice in wonderland

Nem is olyan régen láthattuk a mozik vásznain a legújabb X-men filmet, amely kedvenc zúzós mutásunk eredetét és évszázadokon átívelő kalandjait mutatta be, most pedig megérkeztek az első fontos hírmorzsák a folytatással kapcsolatban. Tudni illik, hogy Hugh Jackman már a sokak szerint remekül sikeredett akciófilm óta emlegeti, hogy a második rész bizony Japánban játszódik majd. A hírek szerint pedig szerencsére Christopher McQuairre befejezte a forgatókönyvet, így repesve várhatjuk a rebootnak is beillő japán sztorit. Belső értesülésekre hivatkozva ugyanis kijelenthetjük, hogy erős irányváltás jellemzi majd a filmet, hiszen a Frank Miller által írt történeten alapuló cselekmény erősen romantikus vonalat fogfelvenni, hiszen egy japán nőhöz kapcsolódó sztorit ismerhetünk majd meg a folytatásban.

Címkék: hírek wolverine

Zach Snyder a 300 és a Watchmen után kifújja magát, és kamerába fröcskölő vér és ropogva széttörő végtagok helyett animációs filmbe vágja a fejszéjét. Ezúttal Kathryn Lasky 15 darabból álló bestseller-sorozatából készít adaptációt, a Guardians of Ga'Hoole című könyvek alapján a Legend of the Guardians. A címet a Warner változtatta meg, hogy egyszerűbb legyen az embereknek. A film az első három könyvet dolgozza fel. A sorozat egy bölcs gyöngybagolycsaládról szól, akiknek gyermekét, Sorent elrabolja a St. Aegolious Akadémia, hogy árvaházba adja, ám ott leginkább agymosást hajtanak végre a gyerekeken, hogy aztán szembeszálljanak a békés Ga'Hoole bagolyklánnal, ahonnan Soren családja is származik. Az első előzetest az Alice elé ígérték a tengerentúl, mindenesetre on-line várható néhány napon belül. Addig is a továbbiakban megtekinthető az első néhány fotó, köszönhetően a USA Today magazinnak.

Címkék: hírek animáció

Milyen lehet egy vadidegen emberrel közölni, hogy meghalt a gyermeke, férje, testvére? A következő iromány egy olyan filmet hivatott bemutatni, melyben erről (is) szó lesz. Miután végignéztük a The Messenger című filmet, elgondolkoztunk több dolgon is. Egyrészt miért csak Woody Harrelsont jelölték Oscarra az alakításáért, másrészt miért nem fér be a 10 legjobb film közé ez? Az Egy lányról című film helyett például... A The Messenger egy megindító, emellett lebilincselő film meggyötört lelkű katonákról, meggyötört lelkű hozzátartozókról, és az emberi kapcsolatok különbözőségéről.

Címkék: kritika oscar 2010

Liam Neeson élve temetné el a szép Cristina Riccit az After.Life című természetfeletti thrillerben. Anna (Christina Ricci) egy szörnyű autóbalesetet szenved. Amikor felébred, Eliot Deacon (Liam Neeson) temetkezési vállalkozó asztalán ébred, amint éppen felkészíti a testét a temetésre. Anna tudja, hogy nem halt meg, annak ellenére, hogy Eliot "megnyugtatja", hogy csupán csak átmeneti állapotba került a túlvilági lét felé vezető úton. Anna nem számíthat másra, csak magára, mivel Eliot nagyon úgy tűnik, hogy élve el akarja temetni a lányt. Időközben Paul (Justin Long), a lány gyászoló barátja is kezdi kapizsgálni, hogy a lány talán nem is halt meg. A filmet Agnieszka Wojtowicz-Vosloo rendezőnő jegyzi, az Egyesült Államokban április 7-én mutatják be a filmet, melyet nagyon várunk, főleg, hogy Ricci kisasszony szinte végig egy lenge piros kis selyemruhácskában futkározik majd, ha hihetünk az előzetesnek, ami megtekinthető a továbbiakban.

Címkék: trailer hamarosan

Egy hét sincs hátra az idei, sorozatban a 82. Oscar-gála megkezdéséig, így ilyenkor, ahogy az megszokott, mindenki találgat, vajon kik lesznek a befutók. Sokak szerint idén nincs olyan erős a mezőny, mint tavaly volt, mások szerint pedig pont, hogy jóval erősebb. A várakozási időszak alatt megadjuk a lehetőséget arra, hogy mindenki kifejtse a véleményét a várt eseményig, melyet élőben fogunk „közvetíteni”. Tíz kategóriában lehet szavazni, az öt legjelentősebbről pedig azonnali statisztikát is láthattok, hogy miként áll a grafikon a voksok tekintetében. Isteníted, vagy éppen gyűlölöd az Avatart? Kattints bátran a kedvenceidre, szerinted esélyesekre, aztán meglátjuk, hogy kinek lett igaza. Eredményhirdetés az összes kategóriában az Oscar hajnalán. Máris szavazhatsz a továbbiakban.

Címkék: oscar 2010

A horror filmekhez hasonlóan a jó szamurájos, vagdalkozós, fölösleges testrészektől rövid úton megszabadítós akciófilmeknek is híján vagyunk, Kuroszava mester elismert filmjei óta pedig kevés stílusos alkotást láttunk a témában. A Ninja Assassin ezen volt hivatott változtatni, és az átlagosnál jobb művet tudott a rendező, azaz James McTeigue összehozni, tekintve hogy a cselekmény első néhány percében máris kettészeltek néhány rosszfiút, ezzel megadva a kellően gyilkos szellemű alaphangot a filmnek. Rövid gondolkozás után bevallhatjuk, hogy régen láttunk ehhez hasonlóan jó ninjás akciófilmet, és habár Hollywood keze nyoma itt-ott azért látható az alkotáson, mégis beleélhettük magunkat a tökéletes elzártságban élő klánok életébe és véres háborúiba.

Címkék: kritika

Volt egyszer egy spanyol lépcsőház, ahol titokzatos módon elszabadultak az indulatok és az épületben ragadt lakók egymás vérét ontva, a dühkórtól vörös szemmel és eltorzult arccal kezdték egymást öldösni. A hírhedt horror első része igencsak sikeres film lett, hiszen a  szakma nagyfokú elismerésének örvendett, még Hollywoodnak is annyira tetszett, hogy képkockáról képkockára le is másolta, avagy finomabban kifejezve adaptálta a művet. Nem várathatott magára sokat a folytatás, ennek köszönhetően pedig el is készült a [REC] 2, amely a kamerás filmek egyik nagy hírvivőjének méltó utódja lett, habár igencsak furcsa irányvonalat követve borzolta ismét a kedélyeket. Természetesen ezúttal is a felvevő és a zombik sora állt a középpontban, azonban sokan csóválhatták a fejüket.

Címkék: kritika horror

Márciusi bemutatók

 2010.03.01. 10:10 | Turisas | 1 komment

Az év harmadik hónapja meglepően sok vígjátékot hoz, de természetesen a nagy durranás Tim Burton 3D-s Alice-e lesz. Persze ezek mellett láthatjuk majd Matt Damont tömegpusztító fegyvereket keresni, három brooklyni rendőrt is nyomon követhetünk, Jude Lawnak pedig a szerveit követelik. Az aktuális havi animációt az Így neveld a sárkányod adja a kis félrefésülthajú vikinggyerkőcökkel. Vígjátékból pedig természetesen a tavasz beköszöntésének köszönhetően is a romantikus fajtából kapunk az arcunkba durva dózisban. Lapozás után heti lebontás olvasható, hogy a tengerentúl mit és mikor mutatnak be.

Címkék: premier

A 2010-es év kilencedik hétvégéjén két jelentősebb, új film mutatkozott be az Egyesült Államok mozijaiban, de egyiküknek sem sikerült letaszítaniuk a toplista első helyéről az előző hétvégén sikerrel debütáló Shutter Islandet, amit Magyarországon Viharsziget címmel, márcus 4-től vetítenek majd. Martin Scorsese filmje, amelyben Leonardo DiCaprio, Mark Ruffaló és Ben Kingsley játsszák a főszerepeket, most mintegy 44,8%-kal kevesebb nézőt érdekelt, de újabb 22,7 millió dollárral növelte meg amerikai összbevételét, ami így már 75,5 millió dollárra rúg. A 80 millióból leforgatott R-besorolású alkotás néhány nemzetközi piacról további 4,5 millió dollárnyi bevételt szerzett.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása