Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Mókás videóra bukkantunk. A ma esti (nekünk hajnali) Super Bowl jegyében készült rövidke alkotás azt mutatja be, hogy mi lett volna, ha különböző híres rendezők filmre veszik a Super Bowlokat. Néhány másodpercnyi bevágást kaphatunk minden rendezőnél, de astílus valóban felismerhető, és éppen ezért egészen kacagtató. Az első rendező Quentin Tarantino, aki Kill Bill stílusban mészároltatná a feleket egymással. David Lynch, aki a Mulholland Drive-ot és az Elefántembert jegyezte annak idején, az elvontság és pszichedelizmus határára sodorja a játékosokat, Wes Anderson a Fantasztikus Mr. Fox után viszont egészen mesés-zenés képeskönyvbe illő rendezést adna a srácoknak. Jean-Luc Godard, a francia filmgyártás matuzsáleme természetesen anyanyelvén szólaltatná meg a közvetítést, míg Werner Herzog A medve című természetfilmjének dokumentalista stílusában szigorúan lassított felvétellel tárná elénk az egymással harcoló, a territóriumért és a játékszerért kűzdő szilaj fenevadakat. Ugrás után megtekinthető a kellemes perceket okozó videó.

Címkék: humor

Újabb játékadaptáció készül, ezúttal egy harminc éves múltra visszatekintő, zselével töltött, nyújtható játékfigurákat felvonultató sorozatból. A Universal stúdió 2008 folyamán vette meg a Kenner játékgyár által 1976-ban útjára indított Stretch Armstrong márkanév megfilmesítésre vonatkozó jogait. Most az is kiderült, hogy a nyúlánk szuperhős szerepére Taylor Lautnert, a Twilight-filmek Jacobját válaszották ki. A fiatal színész rajongói ezúttal címszerepben láthatják majd kedvencüket, ami ugyanakkor könnyen nevetség tárgyává teheti őt, így ez mindenképpen érdekes lépés Lautnertől, aki a most megjelenő Valentine nap egyik mellékszerepében, jövőre pedig a Northern Lights című, műrepülőkről szóló akció-drámában fog feltűnni.

Címkék: hírek

A nem túl távoli jövőben játszódó Daybreakers című horrorban borul a papírforma, és egy teljesen kicsavart és fejére állt társadalmat kapunk egyenesen az arcunkba, ahol a vámpírok alkotják a többséget, éppen ezért a szociális és gazdasági kérdések felett is ők döntenek. A végzetes vírus, mely az emberiség 95%-át vérszívóvá tette egyre csak terjed, miközben a tiszta, eredeti, valódi, higítatlan emberi vér apad. Gyorsan kell megoldást találni, miközben a megmaradt emberek maroknyi ellenálló csoportja is próbálja visszabillenteni az egyensúlyt, majd visszafordítani a folyamatot. Vérszívók vs. emberek sokadik nekifutásra, ám ezúttal kellemes kimenetellel.

Címkék: kritika horror

A Deadline Hollywood értesülései szerint Pókember után a Daredevil mítosz is reboot-ot kap, tekintve, hogy a képregényhős kalandjainak legutóbbi filmes feldolgozása rendkívül gyengén, amolyan Zs-kategóriás filmekre hajazó eredménnyel készült el, ezzel elborzasztva a stílus és a szuperember rajongóinak tízezreit. A teljesen elölről kezdett történetet, azaz a forgatókönyvet David Scarpa írja majd, akit többek közt a The Last Castle és a The Day The Earth Stood Still című produkciókból is ismerhetünk. A legújabb Majmok bolygóján is dolgozó, szintén elismert filmes szakembernek számító Peter Chernin lesz a reboot rendezője.

Címkék: hírek

Annak idején óriási pezsgést okozott a Fast & Furious, mivel ilyen minőségben és előadásmódban szinte egyetlen alkotás sem közelítette meg az illegális autóversenyek miatt nitrógőzzel átitatott utcák világát. A korábban látott vérkomoly filmekhez képest nem kínált mást a sorozat nyitódarabja, mint adrenalindús kalandokat, jó nőket és érdekes csattanókat a befejezéskor. Azóta háromszor is esélyt adtak a folytatásnak, hiszen az első résszel párhuzamosan kezdődhetett el a vadulás a való életben is, azóta pedig igazi kultusza van az efféle megmérettetéseknek, az unatkozó, nitrópalackja feltöltésére váró gazdag kölyköknek pedig nincs más mulatságuk, mit újra és újra elővenni Paul Walker-ék kalandjait. A folytatás is hamarosan érkezik, erről azonban csak ugrás után.

Címkék: hírek

Hamarosan megérkezik az amerikai mozikba a Shop-stop, a Jay és Néma Bob visszavág és a Domga rendezőjének új vígjátéka. Kevin Smith filmje eredetileg A Couple Of Dicks címre hallgatott, azonban a jóval visszafogottabb Cop Outként mutatkozik be. A történet egy összeszokott New York-i rendőrpáros körül forog, akik megpróbálják visszaszerezni egyikük nagy értékű baseball kártyáját. A rangidős Jimmy csak a kártya eladásával tudná finanszírozni szeretett lánya esküvőjét. Küldetésük teljesítése közben azonban különféle akadályokba ütköznek, hiszen egy maffiafőnök pénzmosodája is is az útjukba kerül. Jimmy-t a veterán rendőrök szerepében otthonosan mozgó Bruce Willis, magánéleti gondokkal küszködő társát pedig Tracy Morgan alakítja. Michelle Trachtenberg, Sean William Scott, Adam Brody és Kevn Pollack is feltűnnek a filmben, ami 2010. február 26-án debütál az amerikai mozikban. Most az első előzetes után felbukkant a káromkodásokat és szexuális utalásokat sem mellőző, R-besorolású trailer.

Címkék: humor trailer

Egy igen érdekes különlegességre bukkantunk. A.D. címmel fut egy projekt, mely nem más, mint egy animációs horrorfilm. Izgalmasan hangzik, ám sajnos egyáltalán nem biztos, hogy láthatjuk az alkotást, ugyanis egyelőre csak egy teaser van, melyet többek között a 300 producere, Bernie Goldmann próbál népszerüsíteni. A rendezői székben Ben Hibon ült. Természetesen a szponzorok és befektetők függvénye, hogy lesz-e esélyünk megtekinteni ezt az egyébknét nagyon kis hangulatosnak tűnő kuriózumot, ami egy zombik által megtépázott és megfertőzött komor világban játszódik a képek alapján. Sajnos sokkal több dolgot nem tudunk még elárulni a filmmel kapcsolatban, de amin lesznek új információk, megírjuk. Addig is ugrás után zombifej-placcsanós előzetesen lehet mosolyogni.

Címkék: trailer animáció

A múltkori poszterek után elkészült a legújabb, immár 3D-s filmként propagáló posztersorozat a The Clash of the Titanshoz, azaz a Titánok harcához. A Warner Brothers az Avatar sikerén felbuzdulva elkezdte átkonvertáltatni a filmet 3D-s verzióba, szóval vadonatúj reklámkampány is kell az alkotásnak. A poszterek készen állnak, stílusban hasonlót kapunk az előzőekhez, ám ezúttal több karaktert láthatunk, mint például a Liam Neeson által alakított Zeuszt, vagy a Ralph Fiennes révén megformált Hádészt is. Sőt, itt van a hatásvadász, ám magával ragadó zenével rendelkező előzetes nagy és félelmetes Krákenje is. A bemutató dátuma a 3D-be varázsolás miatt csúszik picit, április 2-a a premier napja. Magyarországi bemutatóról is tudunk immáron írni, április 25 lesz a jeles honi dátum. Ugrás után megnézhetőek a poszterek.

Címkék: titánok harca

Egy újabb, ezúttal nemzetközi 18-as karikás Kick-Ass előzetes látott napvilágot. A még bemutató előtt szép lassan kultikussá fejlődő film ezúttal csak a nyelvezete miatt kapta a vörös jelzést. A történetről írtunk már egynehány helyen, zanzásítva: Dave Lizewskiről (Aaron Johnson) szól, aki megszállott képregényrajongó, nevezzük igazi, tipikus geek-nek, és egy nap elhatározza, hogy megvalósítja álmait, és szuperhőssé lesz. A kezdeti nehézségek után sem adja fel próbálkozásait, és idővel megismerkedik Hit Girllel (Chloe Moretz) és apjával Big Daddy-vel (Nicolas Cage), majd később Red Misttel (Christopher Mintz-Plasse) akik rutinos mészárosnak tűnnek első látásra.Ugrás utrán nem csak a trailer található meg, hanem az új, fektetett poszter is.

Címkék: kick ass

Közismert tény, hogy az egyik legdrágább, és ezáltal legnagyobb presztízsértékű hírdetési felület televízióban az Amerikai Futball Liga döntőjének, a Super Bowlnak a szüneteibe ékelt hírdetési lehetőségek. A világ legnagyobb márkái mellett természetesen a nagyobb költségvetésű filmek is megpróbálják ilyenkor népszerüsíteni filmjeiket, hiszen tényleg sokmilliós nézőseregről van szó egyszerre. Idén három filmet biztosan láthatunk majd a vasárnap este megrendezésre kerülő sportesemény pihenői közben. Scorsese Shutter Islandje és Ridley Scott Robin Hoodja mellett végre M. Nigh shyamalan The Last Airbenderjéből is láthatunk fél percnyit. Ugrás után megtekinthetőek a harminc másodperces TV-spotok.

Címkék: robin hood trailer léghajlító viharsziget

A Rick Riordan ifjúsági könyvéből készülő Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief című alkotás már biztosan jó eséllyel indul a legidegesítőbb címek versenyében, ám most nem emiatt foglalkozunk vele, hanem mert napvilágra került az öt fő karakterre fókuszáló videó. Percy (Logan Lerman)átlagos amerikai tinédszer, ám egy pillantás alatt kiderül, hogy ő bizony Poszeidón fia, és így belecsöppen az istenek között folyó háborúba. Annabeth (alexandra Daddario) sem gyenge ágról érkezik, a harcos, önérzetes amazonjelölt Pallasz Athéné gyermeke, és mikor találkozik Percyvel, hamar egy csapattá kovácsolódnak. Grover (Brandon T. Jackson) Percy védelmezője gyermekkora óta, noha kb. egyidősek. Nyilvánvalóan ő lesz a kissé ügyefogyott vicces karakter. Medusa (Uma Thurman), a kígyófejű lény, akire elég egy pillantást vetni, és kővé dermed az ember. A levágott feje ugyanolyan hasznos különböző lények kővémumifikálására. Hádész, az alvilág rettegett feje, a lidércek, és szellemek, démoni seregek hadura ezúttal egy töketlen, nagyravágyó barom, akit nevetségesen nevettető karakterként próbálnak beállítani. A videók után közzétesszük az eddig elhanyagolt, ám katasztrófális karakterposztereket is az öt videóáldozatról. Ugrás után kapaszkodj!

Címkék: trailer hamarosan percy jackson

Ha van hely a világon, amit James Cameron Pandorájához lehet hasonlítani, akkor az egészen biztosan az Amazonas medencéje lenne Dél-Amerikában. A világ legnagyobb kiterjedésű, egybefüggő természeti bölcsője számtalan mesés felfedezett és felfedezetlen állat- és növényfajt rejteget a sűrű lombok alatt és között. Nyilvánvalóannem lebegnek medúzákhoz hasonlító lények a levegőben, és az állatoknak sem négy szeme és hat lába van, ám mégis egy hasonlóan varázslatos világ Amazónia. Mi több, a dzsungel sűrűjében bizony élnek törzsek, akik a na'vikhoz hasonlóan sajátos, bennsőséges viszonyban élnek a természettel és annak lelkével. A Public Radio International riportere Melanie Spitzer egy ecuadori törzsi csoporthoz csatlakozott, akik a fővárosba, Quitoba utaztak, hogy megtekintsék az Avatart 3D-ben, igazi nagy vásznon. Ugrás után megtekinthető a négy perces videó, amiben a természet fiainak a filmről alkotott véleményét is hallhatjuk.

Címkék: avatar

Na kérem, az ABC két rövidke kis ízelítőt is levetített az Alice in Wonderlandből. az első egy zenés klippnek is tekinthető, hiszen hallhatjuk alatta Avril Lavigne Alice című betétdalát is, míg a második egy vidámabb, történetre összpontosítóbb TV-spot, melyben láthatjuk Alice sármőr udvarlóját is, aki megkérte a lány kezét. A harmadik videóban pedig végig meghallgathatjuk a Lavigne-dalt, ami egyébként egyáltalán nem lett rossz. Ugrás után azonban nem csak ezeket a videókat tekinthetitek meg, hanem egy szép karakter galériát is, köztük Ilosovic Stayne-t, akit Crispin Glover formáz meg, és a Szívkirálynő seregének vezetője, valamint végre egy közelebbi képet az Alan Rickman arcú Hernyóról. És még mindig nincs vége a plakátáldásnak, ugyanis folytatódik a karakterposzterek sora, és a White Rabbit, no meg a szélesvigyorú Chesire Cat is aktiválódott. Szerencsére már nem kell olyan sokat aludni március negyedikéig, és láthatjuk is moziban a filmet.

Címkék: trailer alice in wonderland

Megérkezett Roman Polanski talán utolsó filmjének előzetese. A Zongoristáért Oscar-díjjal is jutalmazott rendező ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy fog még rendezni, pláne, ha Svájc kiadja az USA-nak. A francia állampolgár, de lengyel származású direktor legújabb filmje, a The Ghost Writer egy igazi, hamisítatlan politikai thriller egy úgynevezett "szellemíróval" és egy korábbi brit miniszterelnökkel a középpontban, akiről eléggé megbotránkoztató dolgok derülnek ki, és alapjában véve hatalmas diplomáciai botrányt váltana ki, ha napvilágra kerülnének. Polanski a forgatókkönyvet is magára vállalta hosszú idő után a rendezés mellett, a történetet Robert Harris kiváló krimijéből adaptálta. Ugrás után a film rövid tartalma és előzetese látható.

Címkék: trailer

Friss és ropogós hírrel szolgálnánk, ugyanis néhány perccel ezelőtt vált ismertté, hogy mely filmek és sztárok kapják a jelöléseket az idén tartott, egyébként legrangosabb sorozatnak nevezett díjátadóra, az Oscarra. A legjobb filmes jelölések mellett fény derült arra, hogy mely mellékszerepet játszó színésznők, színészek, illetve rendezők szállnak harcba a legjobbnak járó dicsőségért és arany szobrocskáért. A 82. alkalommal megrendezett fesztivált a Los Angeles-ben található Kodak Theatre épületében fogják tartani, a házigazdák pedig Steve Martin és Alec Baldwin lesznek. Kicsit lejjebb megtekinthető a lista, így el is kezdődhetnek az esélylatolgatások.

Címkék: hírek díjátadó

süti beállítások módosítása