Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Christopher Nolan író-rendező tíz évvel ezelőtt álmodta meg az Eredet (Inception) koncepcióját, éppen akkoriban, amikor a számára nagy áttörést jelentő első nagyjátékfilmjével, a Mementóval debütált, és a film cselekménye valóban olyan érzetet kelt, mintha Nolan összes eddigi munkája egy összetett, ám keretét és alapját adó gerincét tekintve mégis egyszerűen követhető történetté állna össze. Nolan ismét egy eredeti, ám mégsem elvont, könnyen befogadható és egyszerre mégis hullámvasútszerűen, kimerítően izgalmas filmet alkotott.

Címkék: kritika inception

Új előzetes bukkant a Tron Legacy-hez, az 1982-es Tron folytatásához, amely év végén kerül a mozikba. Az előzetes a néhány hónappal ezelőtt felbukkant trailerhez hasonlóan kezdődik, ám ezúttal sokkal többet megtudhatunk a történet alapjairól és a Flynn (Clu) szerepét újra magára öltő Jeff Bridges is megszólal, aki bizonyos jelenetekben digitális eljárásokkal megfiatalított formában bukkan fel. Ezúttal, több mint húsz elteltével, Flynnt fia, Sam követi a virtuális világba. A főszerepekben Bridges és az Alan Bradley (Tron) szerepében szintén visszatérő Bruce Boxleitner mellé, a Samet alakító Garrett Hedlund, Olvia Wilde és Michael Sheen csatlakoznak. A sci-fi kalandfilm december 17-én debütál az Egyesült Államokban, majd 2010 januárjáig bezáróan, fokozatosan, világszerte a mozikban, IMAX és digitális 3D formátumokban is.

Címkék: tron legacy

Christopher Nolan rendező bevallottan a realizmus híve, még akkor is ha a történet nagy része csupán a valódinak tűnő álmok világban játszódik. Az Eredet (Inception) hat perces összeállításban tudhatunk meg részleteket arról, hogyan készült a film hangkeverése, amely legalább annyira meghatározza az alkotást, mint vizuális világa. A kétszeres Oscar-díjas hangmérnök, Richard King vezet minket végig a folyamaton, aki bálnák énekének módosított hangjait is felhasználta, hogy egyes álombéli jelenetek félelmetesebbnek, szürreálisabbnak tűnjenek, valamint még arra is figyelt, hogy a különféle fegyverek elsütésekor keletkező hangokat többféle szögből és távolságokból rögzítse, a lehető legrealisztikusabb hanghatások elérésének érdekében.

Címkék: inception

Christopher Nolan új filmje, az Eredet (Inception) az előző hétvégén debütált az Egyesül Államokban, azonban a nemzetközi terepen csak most indul útjára. TV-reklámok, a jelentősebb külföldi piacot jelentő országok pedig mind saját szempontjaik szerint. A francia reklám érezhetően a francia születésű, Oscar-díjas Marion Cotillardra koncentrál, ami azért is feltűnő, mivel az általa játszott szereplő, Mal az amerikai promócióban szándékosan misztikus figuraként tűnik fel, akinek kiléte csak a film folyamán bonatkozik ki. A japánok egy valamivel általánosabb előzetest kreáltak, de ők is érezhetően, legalábbis az amerikai előzeteseknél jobban előtérbe helyezik a japán nemzetiségű, korábban Oscar-díjra jelölt főszereplőt, Ken Watanabe-t, és még a záróképként is az ő jeleneteiből szemezgetnek. Végül pedig harmadikként látható a dél-koreaiak kissé furcsának ható TV-reklámja, amelyben a narrátor szinte vezényszavaknak tűnő hangsúlyozással próbálja nyomatékosítani, hogy ezt a filmet a moziban kell megnézni.

Címkék: trailer inception

A 2010-es év huszonkilencedik hétvégéjének tétje sokak szerint az volt, hogy kiderüljön, van-e jövője egy az átlagostól valamelyest eltérő, eredeti ötletekből építkező, gondolatébresztő nyári sikerfilmek. Ezen a hétvégén mutatták be a sokak által várt Inceptiont, amely Magyarországon július 22-től, Eredet címmel látható a mozikban. A sötét lovag rendezőjének új filmje, amely Lenardo DiCaprio mellett figyelemreméltó szereplőgárdát vonultat fel, a várakozásoknak megfelelően debütált. Az álmok világában játszódó 160 millió dolláros költségvetésű sci-fi akció-thriller három nap alatt 62,8 milliónyi jegybevételt hozott, és ez még a következő hétvége előtt átlépheti a 100 milliós határt. Ehhez főképp az Egyesült Királyságból további 16,5 millió dollár bevétel társul, ami arra utal, hogy nemzetközileg is nagy érdeklődés mutatkozik majd a kiemelkedően jó kritikákat kapó film után. Így a Warner Brothers stúdió kockázatos befeketetése biztosan megtérül és Nolan is elégedetten láthat neki a harmadik Batman-filmjének munkálataihoz.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása