Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Bő egy hónap van hátra az amerikai bemutatójáig a Jonah Hex című western-képregény adaptációnak. Nem régen jelent meg az első előzetes, melyből ízelítőt kaphattunk a film stílusából, és láthatuk a szereplőket is. Most az egyre inkább elterjedő karakterposzterek következnek, melyek manapság szinte kötelezően jönnek egy-egy nagyobb költségvetésű film reklámozásánál. A jonah Hex kapcsán négy ilyen plakátot tekinthettek meg. A címszereplőt, a sebhelyesarcú bosszúállót Josh Brolin alakítja. A dúskeblű Megan Fox a saloonok regionális sales managere, melyet néhány évtizeddel ezelőtt még kurtizánnak, prostituáltnak, vagy még málogatottabb jelzőkkel hívtak, és Jonah Hex segítőjének szegődik. Quentin Turnbullt, Jonah egyik esküdt ellenségét John Malkovich kelti életre. Turnbull Jonah legjobb barátjának az apja, majd a polgárháborúban fia halála miatt Jonah-t okolja a történtekért és bosszút esküszik érte. A negyedik karakter a Michael Fassbender által megformált Burke, aki Turnbull pszichopata tetovált jobbkeze.  

Elképesztő, szavakkal nehezen kifejezhető előzetes tűnt fel a világháló kifürkészhetetlen útjain, ugyanis egy, talán a zs-kategóriánál is lentebbi produkcióval örvendeztet meg minket szeretett mexikóink, Danny Trejo, amit magunk sem értünk, hiszen címszerepet kapott egy Rodriguez-filmben, az új Predatorban is főszereplő-jelleg, szóval nem értjük ezt hogy és miért. Vagy csak egyszerűen a cimborája a rendező úr, aki filmes celeb-wannabe, és Danny sajnálatból elvállalta? A nemes egyszerűséggel Vengenance (Bosszú) címre hallgató film egy zsaruról szól, aki az igazságtalanul kiszabott börtönbüntetés után elhatározza, hogy megbosszulja kis feleségének és lányának meggyilkolását. A történet egyszerű, mint egy bordásfal, amiért ajánlani tudjuk, az mégis a lenyűgöző látvány és kameramunka, a hatásos párbeszédek, és közhelyesen hatásvadásznak véletlenül sem nevezhető mondatok ("The last thing you gonna see"), továbbá a hiteles, egyedi és Oscar-gyanús színészi játékok miatt. Ki látta már Danny Trejót sírni? Hát mi sem! Ron Perlman, már csak benned bízunk! Ja, és a pap szerepében a féldolláros rapper, 50 cent tetszeleg... és hogy meddig kell erre a műremekre várni? Az Egyesült Államokban november 11-én mutatják be, de nehezen elképzelhető, hogy mozikba viszik.

Címkék: humor trailer

Néhány évvel ezelőtt egy megrögzött film- és Star Wars-rajongó apuka, Rick Russo, AT-AT birodalmi lépegetővé alakította át újszülött fia, Reed babakocsiját. Rick 30-40 órát töltött az átalakítással, és a részletekre is figyelt, így a lépegető egyik lábán egy széttaposott Snowspeedert is magával vonszol, a lázadók még megmaradt járművei pedig a baba feje fölé erősítve keringenek. Apa és fia így látogatták meg közösen a különféle Star Wars-rendezvényeket, ahol egy ilyen babakocsi még a jelmezek mellett is kuriózumnak számít. A Tingamababy.com 2007-ben interjút is készített Rickkel, amely most a Slashfilm blog figyelt fel.

Címkék: humor

Ősszel debütál mozikban az Easy A című tinivígjáték, amelyben az eddig a szürkeségben elvesző gimnazista lány, Olive a pletykák és érdeklődés középpontjába kerül, miután meleg barátját kisegítve nyilvánosan azt színleli, hogy vele vesztette el a szüzességét. Az éppen a tananyag részét képező A skarlát betű nyomán úgy dönt, hogy az esetet ugródeszkának használja ahhoz, hogy feljebb lépjen a társadalmi ranglétrán és egy kis pénz is keressen, így képzeletbeli szolgáltatásait felajánlja az iskola többi rászoruló diákjának is, sőt egy nagy A betűt viselve jelzi új státuszát. A címszereplőt Emma Stone alakítja, szüleiként Stanley Tucci-t és Patricia Clarkstont láthatjuk, de feltűnik a filmben Malcolm McDowell, Lisa Kudrow és Thomas Hayden Church is. A vígjáték szeptember 17-én kerül az amerikai mozikba.

Címkék: humor trailer

Hamarosan a mozikba kerül Shrek történetének utolsó fejezete, a Shrek Forever After, amit nemrég a The Final Chapterre kereszteltek át, és a magyar mozikban Shrek a vége, fuss el véle címmel fut majd. A film alkotói egy összeállításban beszélnek a negyedik történetről, amelyben a gonosz Rumpelstiltskin ármánykodása miatt, Shrek egy alternatív világban találja magát. Megszólalnak a figurák eredeti hangját adó színészek is, köztük Mike Myers, Cameron Diaz és Eddie Murphy, valamint az újonc John Hamm és Craig Robinson is. Megnézhetünk két egybefüggő jelenetet is, amelyben Shrek a Rumpelstiltskin ellen lázadó ogre törzsnél vendégeskedik, akiknek vezetője nem más, mint a harcos amazon, Fiona. A negyedik Shrek-epizód május 21-én kerül az amerikai mozikba, Magyarországon pedig július 8-tól lesz látható.

Címkék: animáció shrek

Megérkezett a thriller és sci-fi elemeket is felvonultató romantikus dráma, a The Adjustment Bureau első előzetese. Matt Damon alakítja a sikeres Davidet, akit már csak egy lépés választja el attól, hogy bekerüljön az amerikai szenátusba, ám amikor megismerkedik egy Elise nevű balerinával, teljesen felborul eddigi élete. Közbelép egy titokzatos társaság, amely mindent megtesz, hogy David és Elise útjai külön váljanak, mivel David számára más sorsot jelöltek ki. Davidnek így arról kell döntenie, hogy elfogadja a végzetét vagy mindent kockára téve a saját útját követi. Elise szerepében Emily Bluntot láthatjuk, de mellette feltűnik még Terrence Stamp, valamint az eddig főleg a televízió világából ismert Daniel Dae Kim és John Slattery is. A film szeptember 17-én debütál az Egyesült Államokban, de egyes európai országokban már nyár végén a mozikba kerül majd.

Címkék: trailer

Cotton Marcus tiszteletes éveken át szabadította meg a hívőket pénzüktől, akik úgy hitték, hogy valamely rokonukat az ördög szállta meg, holott csak némi őrültségről, zavarodottságról volt szó. A tiszteltesnek elege lett a hazugságból és csalásból, és úgy döntött, hogy a soron következő eset lesz az utolsó "ördögűzés". Ő és csapata elhatározza, hogy videón dokumentálják az esetet egyfajta vallomásként, ám arra ők sem gondoltak, hogy mivel állnak szemben. A Sweetzer-farmra érvén a vidéki Louisianába az élő terrort és rettegést tapasztalhatják meg, a falak vérben úsznak, a farmer lánya, Nell pedig valóban démoni megszállás alatt áll. Visszakozni persze késő, szóval a tiszteletesnek és a filmes csapatnak meg kell küzdenie az előttük álló kihívással, de egy biztos, a rózsafüzér ide kevés lesz...

Címkék: horror hamarosan

Nyakunkon a Ridley Scott által rendezett Robin Hood bemutatója, a stúdió pedig még egy utolsó próbálkozást megejtett, hogy meggyőzze az eddig semlegesnek mondható nézőket, akik nem döntötték el, hogy megtekintik e a mozikban a nyilakkal lesújtó igazságosztót. A mostani előzetes egyértelműen a látványra és a különböző érzékszervekre ható effektekre ment rá, ugyanis a pörgős, akciós csatajelenetek mellett hangos zene is hallható. A film címszerepét a szomorútekintetű Russel Crowe játsza majd el, de találkozhatunk még Cate Blanchettel, Max von Sydow-val, Mark Stronggal. Notthingham főbíráját Matthew MacFayden alakítja, akit nem akarunk már látatlanban lehúzni, de ember (színész) legyen a talpán, ha lemossa Alan Rickman '92-es alakítását.

Címkék: robin hood

Aki látta, bizonyára szívesen emlékszik vissza a Becstelen Brigantyk húszperces nyitójelenetére, melyben Hans Landa ezredes faggatja monsieur LaPetite francia mezőgazdászt arról érdeklődvén, hogy a környékbeli zsidók hova tűntek. A jelenet egyre csak fokozódik, az izgalom pattanásig lett benne feszítve, köszönhetően elsősorban Christoph Waltz kiváló játékának, amin a tenyérbemászó sznob náci tisztet alakítja. A collegehumor.com oldalon találtunk egy ritka jól sikerült paródiát a jelenethez, melyben nem csak hogy hasonlítanak a srácok a színészekre, de még utánozni is jól utánozzák őket. Természetesen mivel paródiáról van szó, nem az eredeti párbeszéd zajlik le, hanem sokkal inkább Landa kifinomult nyelvérzékére mentek rá a készítők, aki minden egyes angol nyelvtani hibába beleköt, mígnem végül ő is vét egyet. A videó megtekintéséhez nem, de a megértéséhez kell némi angoltudás.

Címkék: humor inglourious basterds

Nyilvánosságra került a készülő Conan, a barbár néhány forgatási képe, melyen megpillanthatjuk Jason Momoát is, aki a címszerepet alakítja. A képek kissé homályosak, ám ettől még azért valamennyire kivehető a jelmez, meg a dizájn. Természetesen nyilvánvaló, hogy mindenki Arnold Schwarzeneggerhez fogja hasonlítani a hawaii-i származású színészt, ami valahol természetes is. A forgatási képek után néhány helyszíni fotó is megtekinthető, melyek még tegnap kerültek ki, a netre. A Marcus nispel által rendezett film valamikor 2011-ben kerül a mozikba, és ezek az első képek a forgatásról. További szerepekben Rose McGowant, Stephen Langot és Ron Perlmant (!) láthatjuk. Döntse el ki-ki maga, hogy mit vár előzetesen a filmtől, illetve mennyire tetszenek neki a látott forgatási képek...

Címkék: hírek

A múltkor megemlékeztünk egy youtube-os videóösszeállítással a filmtörténet legelcsépeltebb mondatára, mely így szól: társaságot kapunk. Naná, hogy felbukkant egy másik is, és most így belegondolva legalább ugyanennyiszer hallhatjuk filmekben. Ez pedig a Get out of there! (Tűnjetek onnan!, Kifelé onnan!). A társaságot kaptunkhoz hasonlóan szintén fokozhatjuk és ragozhatjuk a mondatot, például Get the HELL out of there, vagy let's get the fuck out of there ( na húzzunk innen a p****ba), azonban a fejlett színésztársadalom már frekventáltan használja az egymás féltését és megóvását célzó Get'em out of there! (hozzátok ki őket onnan!) szófordulatot is. Láthatjuk pánikhelyzetben, tömeges jeleneteknél, veszély esetén, vagy akár egyszerű szülői fenyítésként is hat, például olyasmi értelmezésben, hogy: na takarodj innét! És a legszebb az ilyen elcsépelt közhelyekben, hogy akár kombinálhatjuk is, például egy elképzelt párbeszédben:

-Úgy tűnik társaságot kapunk...
-Kifelé onnan, gyerünk!

Címkék: humor összeállítás

2010 tizenkilencedik hétvégéjén a Hollywood időszámítás szerint megkezdődött a nyár és az időszak első jelentős képviselője, az Iron Man 2, azaz a Vasember 2, amit a magyar mozik már múlthét óta vetítenek, sikerrel debütált. A 2008-as első képregény-adaptáció folytatása 133,6 millió dolláros eredménye minden idők ötödik legjobb nyitóhétvégéjének számít és a májusi bemutatók között csak a 2007-es Pókember 3 első hétvégéje előzi meg. Az Vasember első részének 98,6 35%-kal múlta felül. Ezen túl 10,2 milliós értékkel felülmúlta a legjobb IMAX nyitóhétvégék rekordját, amelyet eddig a tavalyi Star Trek tartott. A felmérések szerint a nézők 60%-a volt férfi és 60%-uk 25 év feletti, ami a nők arányát tekintve előrelépés az előző epizód látogatottságához képest.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása