Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az előzetesek és filmrészletek után egy több, mint négy perces összeállításban kaphatunk képet a Magyarországon május 20-án mozikba kerülő Perzsia hercege - Az idő homokja (Prince of Persia: The Sands of Time) történetéről, a forgatással járó kihívásokról és a kaszkadőrmutatványok megvalósításáról. A színészek pedig élményeikről mesélnek, köztük Jake Gyllenhaal, aki kemény edzésnek vetette alá magát az akciójelenetek és a szerep kedvéért, az idő homokjának tőrét rejtegető Tamina hercegnő, akit Gemma Arterton formál meg, és a gonosz Nizam képében megjelenő Ben Kingsley. A Donnie Brascót és egy Harry Potter-filmet és is maga mögött tudó rendező, Mike Newell, valamint a Karib-tenger kalózai jellegű kaland koncepcióját magával hozó producer, Jerry Bruckheimer is megszólalnak.

Címkék: prince of persia

Az Egyesült Államok szociális ügyekkel foglalkozó minisztériuma kiadta az éves jelentését az újszülöttek névadásakor előforduló legnépszerűbb nevek listájával. A népszerű Alkonyat-széria főszereplő vámpírjcsaládjának, köztük a Robert Pattinson által megformált Edward Cullen vezetékneve, a Cullen, keresztnévként 300 helyett ugrott előre a 2008-as pozíciójához képest, és a 485. helyen végzett. A 4,1 millió újszülött közül 21 ezren kapták a vérfarkas Jacob és 22 ezren a a Jacob és Edward szerelme között őrlődő Isabella nevét, igaz egyszerűen Bellának csak 58 pár nevezte el gyermekét.

Címkék: hírek twilight

Megérkeztek az első képek az Engedj be (Let The Right One In), eredeti címén Låt den rätte komma in című svéd vámpírdárma amerikai remake-jéből. A John Ajvide Lindqvist regénye alapján készül eredeti mű nagy kritikai sikert ért el az elmúlt két év során, így máris új verzió készül a filmből, Let Me In címmel, amelyet Matt Reeves a Cloverfield rendezője dirigál. A képeken Eli és Oskar átformált karakterei tűnnek fel. A tizenként éves lány alakjában ragadt vámpírlányt, Abby-t, Chloe Moretz alakítja, aki a Kick-Ass című képregényhős komédiában Hit-Girlként kaszabol, a zárkózott fiú, Owen szerepét, pedig Az útban (The Road) megismert Kodi Smit-McPhee játssza. A kép, amelyben Owen a téren Rubik-kockával játszik megszólalásig hasonló, ami arra utal, hogy hű feldolgozás készülhet, azonban annak megállapítása, hogy az Egyesült Államokban október 1-jén mozikba kerülő amerikanizált verzió mennyit tud hozzáadni az eredeti műhöz még várat magára.

Címkék: vámpír let me in

Antoine Fuqua, aki a Training Day (Kiképzés) című alkotásával, ami kétségtelenül eddigi legjobb filmje, örökre beírta magát a realista krimi történetébe, és bevéste nevét a krimikedvelők emlékezetébe. Most új művel örvendezteti meg a bűnügyi sztorik rajongóit. A Brooklyn's Finest (Brooklyn mélyén) persze több mint egy szimpla megfilmesített, tucat rabló-pandúrosdi. A néző töményen kapja az erkölcsi kételyeket, a kilátástalan helyzeteket, és szubkulturális betekintést. Mert Fuqua ettől sem ijed meg, de a nézőnek sem kell félni hiszen ez a film kellően pörgős és szórakoztató, ahhoz hogy "átélhető" legyen.

Címkék: kritika

Az utóbbi hónapokban nemzetközi szinten is kezdetét vette a Nickelodeon népszerű rajzfilmsorozatán alapuló Az utolsó léghajlító (The Last Airbender) reklámkampánya, és időközben a film hivatalos honlapjának tartalma is megújult. Nemrég érkezett meg a harmadik amerikai mozielőzetes, korábban pedig már láthattuk, hogy a japánok miként reklámozzák a fantasy filmet. Ezúttal egy francia előzetest, valamint nemzetközi posztereket vehetünk szemügyre. A promóciós jelmondata, a "Négy nemzet, egy végzet.", az amerikai, a német és a francia posztereken is azonos, amelyek egyúttal felhívják a figyelmet arra, hogy a film háromdimenziós változatban is elérhető lesz. A francia karakterposztereken pedig a címszereplő Aang, a küldetésében őt segítő déli-sarki testvérpár, Katara és Sokka, valamint a becsületének visszaállítása reményében őket üldöző, a tűz nemzettségéhez tartozó Zuko herceg látható, akiket Noah Ringer, Nicola Peltz, Jackson Rathbone és Dev Patel alakítanak. A film július 2-án debütál az Egyesült Államokban, a magyar mozikban pedig július 29-től lesz látható.

Címkék: léghajlító

Öt új jelenet bukkant fel a heteken belül mozikba kerülő Perzsia hercege - Az idő homokja (Prince of Persia The Sands of Time) című videojátékadaptációból, köztük egy olyan jelenet, amelyben a címszereplő Jake Gyllenhaal, azaz Dastan herceg egy homoklavinán találja magát miután aktivál egy csapdát. Az is kiderül hogyan működik az időt manipuláló tőr, és hogy a herceg mennyire nem bízhat meg a Gemma Arterton által megformált Tamina hercegnőben, akivel közösen kell biztonságba helyezniük a hatalmas pusztításra képes eszközt. A harmadik videóban a tőr után kutató gonosz Nizamot alakító Ben Kingsley-t is láthatjuk, az ötödik, struccversenyen játszódó jelenetben pedig Alfred Molina is feltűnik. A film május 28-án mutatkozik be az Egyesült Államokban, azonban a magyar nézők már egy héttel korábban, május 20-ától megtekinthetik a mozikban.

Címkék: prince of persia

A 20th Century Fox stúdió bejelentette, hogy ismét újjáéleszti az egyik legrégebbi filmsorozatát, a Majmok bolygóját. Az 1968-ban útjára indult, hat filmmé kiteljesedő szériát a Fox egyszer már megpróbálta modernizálni Tim Burton 2001-es azonos című remake-jével, azonban a kritikai és nézői fogadtatás akkor nem engedett teret a lehetséges folytatásoknak. Most hivatalossá vált, hogy egy új próbálkozás, ezúttal egy előzményfilm, ami a Rise of The Apes munkacímet viseli, már 2011. június 24-én a mozikba kerül.

Címkék: hírek

A hírek szerint a Sony Pictures stúdió hamarosan bejelenti, hogy a régóta tervezgetett Men In Black 3(D), azaz a Sötét zsaruk harmadik része 2012. május 25-én debütál majd az amerikai mozikban, csaknem tíz évvel a második epizód után. Ismét Steven Spielberg felügyeli a produkciót és újra Barry Sonnenfeld ül majd a rendezői székben, aki megerősítette, hogy a filmet szereoszkópikusan, háromdimenziós formátumban forgatják majd. A főszereplő páros, Will Smith és Tommy Lee Jones is visszatérnek J és K ügynök szerepében, valamint csatlakozik hozzájuk Josh Brolin, aki K ügynök fiatalabb kori énjét alakítja majd. A film története ugyanis időutazást is tartalmazni fog, mivel a páros kénytelen visszatérni 1969-be, amikor K a földönkívüliek ügyeivel foglalkozó ügynökség tagja lett. Jelenleg David Koepp, a Jurassic Park, a Pókember és a Világok harca forgatókönyvírója dolgozza át végső formájára Etan Cohen korábbi szövegkönyvét, a szintén visszatérő maszkmesterek, Rick Baker és Bo Welch pedig már megkezdték a különböző lények és jelmezek megalkotását.

Címkék: hírek

A Vasember 2-höz kapcsolva megérkezett Christopher Nolan új akció-thrillerjének harmadik előzetese. Az Inception, magyar címén Eredet, új trailerje már a sokáig titokban tartott történet alapjait is felfedi. A főszereplő, Dom Cobb arra specializálódott, hogy álmokból lopjon el a tudat alatt szunnyadó, értékes információkat. A nemzetközi szinten körözött bűnöző azonban mindenkit elveszít, akit szeret. Cobb most lehetőséget kap arra, hogy mindent visszaszerezzen és új életet kezdjen: a feladat ezúttal az, hogy rablás helyett tökéletesen elrejtsen néhány titkot egy álomban. A sötét lovag rendezője ismét impresszív színészgárdával dolgozott együtt, akik között a Cobbot alakító Leonardo DiCaprio mellett megtalálhatjuk Marion Cotlilardot, Ellen Page-t, Joseph Gordon-Levittet, Michael Caine-t, Ken Watanabe-t, Cillian Murphy-t, Tom Hardy-t és Tom Berengert is. A film július 16-án debütál az Egyesült Államokban, ahol IMAX formátumban is látható lesz, Magyarországra pedig július 22-én érkezik meg.

Címkék: trailer inception

Az előzetesekből már képet kaphattunk arról, hogy milyen módon frissítették az 1982-ben újdonságnak számító Tron képi világát a folytatáshoz, a Tron Legacy-hez. A legújabb promóképeken most azt tekinthetjük meg, hogyan fog kinézni a virtuális közelharcban használt fénydiszkek modernebb változata. Jeff Bridges Flynnként, Bruce Boxleitner pedig Tronként térnek vissza, ezúttal azonban csatlakozik hozzájuk a Flynn fiát alakító Garrett Hedlund, valamint egy virtuális karakter, Quorra szerepében Olivia Wilde is. A három dimenziós, sztereoszkopikus formátumra optimalizált film pontosan egy évvel James Cameron Avatarja után, december 17-én kerül az amerikai mozikba.

Címkék: tron legacy

Gyermekkorunk legendás sorozata filmre kerül - ebben semmi újdonság nincs, ugyanis már láthattunk két előzetest is A szupercsapatból. Ezúttal azonban négy karaktervideót tekinthetünk meg, melyekből talán jobban megismerhetjük a régi ismert szereplők új arcait. John Smith ezredest, azaz Hannibalt, a Szupercsapat vezetőjét Liam neeson formálja meg. A csapat hatékony problémamegoldója Faceman (Templeton Peck hadnagy), alakítója a Másnaposokból jól ismertté vált Bradley Cooper. A nehéztüzérséget jelentő B.A. vélhetően mindenkinek Mr. T-t jelenti, ám az amerikai filmes remake-ben Quinton Jackson játsza el a színesbőrű körszakállast. Végül, de nem utolsó sorban maradt Murdock, a brigád repülésszakértője, akit Sharlto Copley (A District 9- Wikus) kelt életre. Az egyenként félperces spotok megtekinthetők alant.

Címkék: humor trailer szupercsapat

A tavalyi nyár egyik kasszasikerét produkáló Star Trek rendezője, J.J. Abrams nagyban munkálkodik legújabb filmjén. A csak Amerikában több, mint 250 millió dollárt hozó űrsaga sikere után Steven Spielberg bátran vállalta Abrams Super 8 című legújabb sci-fijének a produvceri felügyeleteit. A film arról szól, hogy az Egyesült Államok kormánya 1979-ben úgy határoz, hogy felszámolják az 51-es körzetként ismert arizonai titkos létesítményt, és átköltöztetik a szomszédos Ohio állambeli biztonságosabb építménybe. Az átköltöztetés során persze akad egy kis probléma... Ugyan a filmet csak jövő nyáron tervezik bemutatni, de az alkotók már most készítettek egy, amolyan teaser jellegű bepillantásnyit engedő előzetest, melyet vetítenek is már a mozikban a Vasember 2 előtt. Egy lelkes mozirajongó pedig nem volt rest, és felpakolta mindenki kedvenc videómegosztójára a kis kamerájával felvett másfél percnyi jelenetsort, melyből csak annyit szűrhetünk le, hogy még bőven agyalhatunk és összeesküvés-elméleteket gyárthatunk ,hogy mi is van a konténerben...

Címkék: trailer

A név, mely minden kisstílű bűnözőt, korrupt politikust és alvilági figurát megrémiszt Amerika déli államaiban, az Machete. A Robert Rodriguez által írt és társrendezett film egy mexikói igazságosztóról szól, aki egy drogbárót üldöz, miközben kap egy ajánlatot is, hogy végezzen ki egy gátlástalanul lefizethető szenátort. Machete egy visszavonult ex-szövetségi ügynök, innen a halálpontos fegyverismeret. Missziója során társául szegődik egy szintén mexikói harcias amazon, egy fivéreként szeretett pap, és még egy fegyverek iránt is érdeklődő felsőbb körökben mozgó nő is. A Machete alapötlete Rodriguez és Tarantino fejéből pattant ki még 2007-ben, amikor is a Grindhouse-ban kettejük filmjei között láthattunk egy, a poén kedvéért rendezett rövid előzetest. A mostani viszont már igazi trailer, az elején látható üzenet pedig Arizona politikusainak szól, akik a való életben egy erősen kétes ügylet miatt kerültek az újságok címlapjaira mostanában.

Címkék: trailer machete

Július 2-án debütál az amerikai mozikban, majd július 29-én érkezik meg Magyarországra a Nickelodeon nagy sikerű rajzfilmsorozatának filmadaptációja, Az utolsó léghajlító (The Last Airbender), amelyben a négy természeti elem népe közötti egyensúly helyreállítása a tét. Most egy olyan összeállítás bukkant fel, ami betekintést nyújt a fantasy előzeteseiben is feltűnt déli-sarki jelenetek forgatási munkálataiba, amelyek egy évvel ezelőtt a grönlandi Illusat városában és annak közelében zajlottak. A rendező M. Night Shyamalan kifejti, hogy amikor lehetősége van rá, jobban szeret díszletek helyett valódi helyszíneken forgatni, valamint az egyik főszereplőt, Zuko herceget megformáló Dev Patel is megszólal.

Címkék: léghajlító

Megérkezett a The American című thriller első előzetese, amelyben George Clooney alakítja Jacket, az alvilágban elismert amerikai bérgyilkost, aki élete utolsó megbízatásának helyszínére, Olaszországba utazik. Miközben a végrehajtással várakozni kényszerül, meglepő módon egy pappal köt barátságot, és egy helyi nő, Clara is felkelti az érdeklődését, azonban Jack ezzel számára túlságosan is idegen vizekre evezik. A teaser trailer egy olyan filmet sejtet, amelyben az akció helyett a történet etikai és filozófiai vonulatai kapnak főszerepet, így úgy tűnik beleillik a Clooney-nak eddig sok elismerést hozó karakterdrámák sorába. A thriller szeptember 1-jén kerül az amerikai mozikba.

Címkék: trailer

süti beállítások módosítása