Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Egy újabb Steve Carell-film előzetese bukkant fel az interneten, méghozzá a Dinner for Schmucks-é. A film egy 1998-as francia vígjáték remake-je, melyet nálunk Dilisek vacsorája címmel vetítettek. Az amerikai verzióban Paul Rudd és Zach Galifianakis szerepel a már említett Steve Carellen kívül. A történet szerint Tim (Rudd) egyetlen lépésre van attól, hogy karrierje csúcspontjára érjen, és maradéktalan szakmai elismerésben részesüljön, ez pedig nem más, mint főnökei kedvében járni és megszervezni nekik a havi szokásos eseményt, melyen együtt vacsoráznak egy erősen dilinyós emberrel. Timnek persze nem akaródzik összejönni a dolog, mígnem bele nem botlik (autóstól) Barry-be (Carell), aki tökéletes alanynak tűnik a hóbortos vacsorához. A főszereplő férfipáros már szerepelt együtt korábban az A 40 éves szűz című filmben. Amerikában úlius 23-án mutatják be a filmet, magyar premierről egyelőre még nincs hír. Előzetes alant.

Címkék: humor trailer

Április másodikán, azaz múlt pénteken zajlott le a Tűzraktérben a Quentin Tarantino munkássága köré épített party. A korábban a Szomszédok retro-party-t is jegyző REC Production által megszervezett összejövetelre igen szép számú lelkes fiatal érkezett. Az alternatív jelmezes bálnak is titulálható estén volt beszélgetés neves filmesztétákkal, kritikusokkal, hallgathattunk Tarantino filmzenét, és legfőképpen magunkba szívhattuk a jellegzetes atmoszférát, amit a hely ezen alkalomra átvedlett speciális díszletei is elősegítettek. Blogunk első helyszíni beszámolója és első páros posztja ez, így hát ugrás után RaulReal és Turisas kollégák tudósítása olvasható a Death Proof Party Killers fantázianevet viselő éjszakáról.

Címkék: tudósítás

Ismét gazdagodtunk két karakterrel a Toy Story 3D kapcsán. Egyikük Big Baby, azaz az óriás baba, aki legrosszabb rémálmainkban kergethetne minket az ellazult szemhéjizomzattal rendelkező babák armadájának vezetőjeként. Az hagyján, hogy élethű és ijesztő, de még a kezében található kis cumisüvegből is eltűnik a tej, mintha tényleg inná. Gyakorlatilag Chucky prequel. A másik egy kevésbé ijesztő, ám érdekességben is elmaradó karakter, a Bookworm, azaz Könyvkukac. A kis zöld szemüveges, lilaöltönyös, csokornyakkendős rigócsemege extra tartós elemlámpával bátorítja olvasásra a kisdedeket az esti mese időszakában.

Címkék: toy story

Az alábbi animációs rövidfilm egy francia házaspár szerelemgyermekének is tekinthető. A Meet Meline Virginie Goyons-Laban és Sébastiane Laban alkotása. Meline egy kislány, aki ideje nagy részét azzal tölti, hogy nagyapja fészerében rajzolgat - többnyire egy mókusszerű lényt. Noha a kislány sejti, hogy a szőrös állatka létezik, mégis először megijed a szőrmóktól való első kontaktustól a fészerben. A hat és fél perces videó azt mutatja be nekünk ,hogy a lány hangulata az ijedtségből miként csap át izgalomba és elszánt kutatóvágyba, mígnem a végére rá nem lel a lényre. A kedves, bájos mese ugrás után megtekinthető beágyazva.

Címkék: animáció kisfilm

A hírek szerint a társaság megpróbálkozott a rendkívül dekoratív színésznő magához csábítgatásával, ugyanis gőzerővel dolgoznak azon a castingért felelős szakemberek, hogy a sztár szerepet vállaljon egy szuperhősös filmben. Első körben folytak a találgatások, hogy bizony Blunt az új Vasember filmben fogja a Fekete Özvegyet alakítani, azonban ezek a tervek elhaltak, tekintve hogy a színésznő egy másik produkciót választott, végül pedig a szintén komoly tehetséggel megáldott Scarlett Johansson zsebében végezte felkérés. A szappaopera persze folytatódott, így a Marvel fel is ajánlotta Emilynek a Captain America női főszerepét, melynek köszönhetően az ismert arc újra együtt dolgozhatott volna Joe Johnston rendezővel, akit igencsak jól ismer. A válasz persze ismét a már megszokott, nem köszönöm volt.

Címkék: hírek

A hírek szerint az elismert filmes szakember, Robert Zemeckis fogja rendezni a Dark Life címmel futó, fiatalabb felnőtteknek szánt regényének feldolgozását, amely a Walt Disney Pictures kezei alatt készül. Még igencsak a homályban rejtőzik, hogy vajon ki fogja a forgatókönyvet írni, azonban mivel feldolgozásról beszélünk, leginkább talán az író, azaz Kat Falls tudná vászonra vinni a művet. Nagyban folynak persze a találgatások, hogy vajon milyen stílusban, és technikákat alkalmazva fogja a rendező megfilmesíteni a könyvet, azonban bizton állíthatjuk hogy a legtöbb rajongó imádná, ha nem csupán a számítógépek által elővarázsolt, CGI-s látványt kellene néznünk, hanem a film magában rejtene némi igazi akcióelemekkel dúsított jelenetet is, amihez a szakember egyébként is nagyon ért.

Címkék: hírek

Manapság egyre nagyobb divat mindent ezzel a technikával megjeleníteni, hiszen a 3D adta lehetőségeknek köszönhetően megszűnik a tér a nézőközönség és a vászon közt, a na'avik erdejei így kézzel fogható közelségbe kerülnek hozzánk, a Final Destination autókról leváló csavarjai mintegy átszúrják a homlokunkat, Alíz pedig az orrunk előtt esik bele a nyúl üregébe. Ámuljunk és bámuljunk, hiszen a Jon Chu által készített Step Up 3D című zenés alkotás is az Avatar által tökélyre fejlesztett technikai hatásokkal érkezik majd augusztus 20-án az amerikai mozikba, hogy néhány jól irányzott rúgással törjék be a High School Musicalen nevelkedett tinik orrát. Akár kihagyható darabnak is nevezhetnénk a filmet, mindenesetre a zenés stílus rajongói egy új megvilágításban láthatják majd táncos lábú kedvenceiket.

Címkék: trailer

Az egyik legsikeresebb, mégis legdurvább múlttal rendelkező filmsorozat a Csillagok Háborúja, hiszen George Lucas remekműve megforgatott időrendben került a mozik vásznaira, így sokan bólogattak lemondóan, főleg azok a trekkie-k, akik világ életükben az Űrszekerek rajongói voltak. A fénykardokkal operáló, elmetrükköket bevető jedik azóta vallásalapító legendákká nőtték ki magukat, hiszen van pár elvetemült fanatikus, akik bizony még a hétköznapokban is csuklyát öltenek és nem átallanak felcsatolni övükre a mindenki számára ismert fénykardot. A közel másfél órás áttekintő során még inkább elmélyedhetünk a Lucas-féle univerzum rejtelmeiben, hogy végül letisztultan láthassuk, mégis milyen hibák és következetlenségek fordulnak elő a saga második részében. Az angol tudás persze nem árthat, és megkönnyíti a videók megértését, hiszen a szakértő elég vontatottan osztja az észt.

Címkék: összeállítás

Égszakadás, földindulás. A Transformers sztárját manapság olyan gyakran szidják, mint ahányszor az esőerdőben monszunhoz hasonló időjárás tombol, mégis fut az egyik legszebb nőnek kikiáltott sztárocska hintója, hiszen a hírek szerint a készülő képregényadaptáció, a Red Sonja főszerepét játszhatja el Fox. Annak idején, még 2008-ban a film készítése Rose McGowan főszereplésével és Douglas Aarniokoski rendezésében kezdődött meg, azonban a munkálatok zátonyra futottak, ahogy az előbb említett szakemberek is a kukában landoltak. A Pajiba hírszerzői szerint a bomba robbant, hiszen a többek közt a Jennifer's Body című horrorparódiában szereplő démoni sztár kaphatja meg újfent az elátkozottnak tűnő film főszerepét.

Címkék: hírek

Május végén érkezik meg a mozivásznakra a videojáték adaptáció Perzsia hercege: Az idő homokja (Prince of Persia: The Sands of Time), így az előzetesek után most TV-reklámokkal és kulisszák mögötti összeállításokkal próbálják felhívni a figyelmet Mike Newell rendező és Jerry Bruckheimer kalandfilmjére. A történet szerint Dastan herceg kénytelen szövetségre lépni riválisával, Tamina hercegnővel, hogy együtt védjék meg az idő homokjának tőrét, amely ha rossz kezekbe kerül, elpusztítjatja a világot. Dastan szerepében Jake Gyllenhaalt  láthatjuk, majd Taminát pedig Gemma Arterton alakítja. A tőrre vágyó gonosz Nizamot Ben Kingsley formálja meg, és feltűnik a filmben Alfred Molina is. Perzsia hercege Magyarországra már május 20-án ellátogat, azonban csak május 28-án érkezik meg az amerikai mozikba, ahol Carrie Bradshow-val, azaz a Szex és New York második részével kell megküzdenie, ami a 2008-as első rész váratlan sikerét tekintve, nem is annyira egyszerű feladat.

Címkék: prince of persia

Az év tizennegyedik hétvégéje az erős, új premierfilmeknek köszönhetően minden idők legeredményesebb áprilisi hétvégéjét hozta az amerikai mozipénztáraknál, hiszen a három nap összbevétele meghaladta a 170 millió dollárt. Ahogyan az várható volt, a toplista első helyét, 61,2 milliós nyitással, a A titánok harca szerezte meg, ám az azonos című 1981-es film remake-je nem tudta megelőzni a hasonló témájú 300-at, amely 2007-ben 70,1 millió dollárral indult útjára. A filmet valójában már csütörtök este óta vetítették a mozik, így teljes eddigi bevétele eléri a 63,8 millió dollárt, azonban az esetleges rossz kritikák hatására jövőhétre akár jelentősen is visszaeshet a 125 milliós költségvetésű alkotás nézettsége.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása