Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Húsvét mindig meghatározza az emberek két csoportba való oszthatóságát, hiszen ilyenkor útnak indul a legtöbb mozifanatikus is, hogy a rokonságot körbelátogatva, a nőismerősöket esetleg meglocsolva emlékezzen meg arról, hogy bizony az év egyik legnagyobb ünnepét nem lehet józanul kibírni. A másik csapat a tévé előtt gubbasztva próbálja átvészelni az újabb megpróbáltatásokat, így akik mégis arra vetemednének, hogy gép elé ülnek és a filmes világ újdonságait böngészve ütik el az időt, megtekinthetik ugrás után a nem olyan sokára érkező Despicable Me és a Toy Story játékfiguráinak tolmácsolásával elkészült legújabb posztereket, melyekre egy pillantást vetve könnyedén ünnepi hangulata támadhat az embernek.

Címkék: humor

Két perces jelenet bukkant fel a heteken belül mozikba kerülő Iron Man 2-ből, amelyből a film második előzetesében is láthattunk már részleteket. A Robert Downey Jr. által megformált iparmágnás Tony Stark, aki az első film végén felfedte, hogy ő maga a Vasember, hatásos belépővel készül a cége által szervezett Stark Expo megnyítójára. Stílusosan a levegőből, a Vasemberként érkezik, majd pácéljától megszabadulva, szmokingban üdvözli az őrjöngő közönséget. A 2008-ban nagy sikert aratott képregény adaptáció folytatása az Egyesült Államokban május 7-én debütál majd, de a magyar mozik már április 29-től vetíteni fogják.

Címkék: iron man

A világ talán legismertebb és legnépszerűbb horrorjátékának negyedik filmes adaptációja is közeledik a filmmúzeumok vásznaira. A Resident Evil: Afterlife különlegessége, hogy a James Cameron által kifejlesztett technológiát használja, azaz eleve harmadik dimenzióban veszik fel egy speciális kamerával. Természetesen az előzetes ezt meg is lovagolja, és bőszen hírdeti, hogy a világ legfejlettebb 3D-s technikájával készült. Mindenesetre aki nem hiányozhat, az Milla Jovovich, aki újra felveszi a harcot a zombikkal és egyéb különböző antidarwinista mutációkkal. Az idei trendet követve pedig természetesen keményebb zenei stílust kevertek az egyébként is agyonlassított előzetesbe. Ugrás után történet és előzetes.

Címkék: horror trailer

Michael Douglas ismét egy nőcsábász férfit formál meg új, keserédes vígjátékában, ám ezúttal rá kell jönnie, hogy minél öregebb, annél kevésbé ő alakítja ki a játékszabályokat, és előbb-utóbb mindent tönkre tesz maga körül. A Solitary Man, amelynek új előzetese nemrég bukkant fel, egy idősödő autókereskedő férfiról, Benről szól, akinek üzleti és családi életét is tönkretették szűnni nem akaró kicsapongásai és pénzügyi machinációi. Douglas mellett a főszerepekben láthatjuk még Mary-Louise Parkert, az Office című sorozattal ismerté vált Jenna Fishert, és a Zombieland főszereplőjét Jesse Eisenberget. Ben volt feleségeként Susan Sarandon, valamint régi jó barátjaként Danny DeVito is feltűnnek a filmben, ami a tavalyi Torontói filmfesztiválon is szerepelt, az Egyesült Államokban pedig május 7-én limitált számú moziban debütál majd.

Címkék: humor trailer

Új előzetes érkezett az Iron Man 2-hőz, amely ezúttal a film IMAX-re felkonvertált változata által nyújtott élményt próbálja reklámozni, de a múlt hétvégén megrendezett Kids' Choice Awards díjátadónál sem mulasztották el a lehetőséget, hogy a egy TV-spottal hívják fel a figyelmet a folytatásra. Robert Downey Jr. visszatér a milliárdos Tony Star szerepében, aki már korábban felfedte, hogy ő maga a Vasember, ezúttal pedig a kémnő Fekete Özvegyként Scarlett Johansson is feltűnik majd. Don Cheadle váltotta Terrence Howardot Rhodes ezredes szerepében, aki most Tony mellett War Machine-ként veszi fel a harcot a rivális iparmágnás, Justin Hammerrel és a rossz útra tért orosz mérnökkel, Whiplash-sel, akiket Sam Rockwell és Mickey Rourke alakítanak. A film rendhagyó módon a világ számos országában előbb debütál, mint az Egyesült Államokban, így a magyar mozikban már április 29-től vetíteni kezdik, míg a tengerentúlon május 7-ig kell rá várniuk.

Címkék: trailer iron man

Megkapta a második előzetesét is a The Expendables, mely tulajdonképpen kilencvenes évek eleji gyermekkorunk valóra vált vágyálma. Egy filmben szerepel Stallone, Dolph Lundgren, Mickey Rourke. Felbukkan ugyan Jason Statham és Jet Li is, de ők nem része a halombalövünk mindenkit akciókorszaknak. Ellenben, az a hír járja, hogy felbukkan valamilyen formában két másik koronázatlan király, Arnold Schwarzenegger és Bruce Willis is. Mindkettőjük közös tulajdonsága, hogy bármeddig élnek, még akkor is, ha már 1tíz liter vér folyt ki belőlük szanaszéjjel. A lényeg, hogy Dél-Amerikába utazik ez a válogatott csodacsapat, hogy helyrerázzanak egy diktátort, de a dolgok persze nem mennek olyan egyszerűen, és árulás jelei is érzékelhetők a levegőben.

Címkék: trailer

Egy igazán bűbájos alaptörténettel rendelkező horrorfilm előzetese következik most. A The Human Centipede, azaz Az emberi százlábú két szerencsétlenül járt amerikai lányról és egy őrült német dokiról szól. Szóval a lányok elindulnak, és persze lerobbannak a legnagyobb viharban a setét német erdőben. Szerencséjükre(?) találnak egy házat, ahol egy fura fazon lakik. Nem is olyan soká, kiderül róla, hogy ő bizony Dr. Mengele és Dr. Frankeinstein mutációja, ugyanis élete álmát készül megvalósítani, hús-vér embereket köt össze sebészi módszerekkel, így létrehozva az emberi százlábút. Nyami. Az alaptörténet kellően beteg, eleve kinek jut eszébe olyan, hogy embereket összekötnek a gyomorrendszerükön keresztül?! Ugrás után megtekinthető a plakát alapján orvosilag 100%-ig pontos film varázslatos előzetese, és kaphatunk egy kis spoilert is a végére, melyből nagyon úgy tűnik, hogy sikerül a gaz, ádáz, elmeháborodott professzornak létrehoznia ördögi tervét. És most sátáni kacaj...

Címkék: horror trailer

Egy tíz perces összeállításba gyűjtve élhetjük újra Arnold Schwarzenegger 160 legjobb mondatát. A videóban a színész pályafutásának szinte összes filmjéből láthatunk részleteket, mint például a Conan, a barbár, a Terminátor-filmek, a Kommandó, a Ragadozó és az Ovizsaru. Az osztrák születésű Schwarzenegger erős német akcentusáról is híres, erről tanúskodik a közelmúltbéli díjátadókról bevágott jelenetek, ahol az Avatart csak "Abadar"-ként volt képes kiejteni. A magyar nézők az évtizedek során azonban leginkább Gáti Oszkár és Reviczky Gábor hangján hallhatták megszólalni. Ezek közül az aranyköpések közül mára már sok a popkultúra részévé vált, a világ köztudatában, így a magyarokéban is, leginkább a T-800-as szókincse, a "Hasta la vista, baby." és az "I'll be back." él.

Címkék: összeállítás

Két igazán nagyágyú, régen várt film kerül bemutatásra húsvét havában a tengerentúlon. Az egyik a olümposzi 3D-s háborús isteni csapat, a másik pedig a képesség nélküli szuperhősök színes ruhákba öltözött gittegylete. Persze Perszeuszékon és Kick-Asséken kívül egyébként lesz még temérdek vígjáték is, meg akció és horror. Megfigyelhető, hogy mikor jobbra fordul az idő, egyre több és több vígjáték bújik ki a rezgő csipkebokorból, felkeltvén a téli depresszióba zuhant mozibuzikat. Ettől függetlenül vélhetően mindenki az Isteni háromdés színjátékra gyúr, ahol megmutathatják a készítők a Percy Jackson alkotóinak, hogy miként is kell ezt a mondakört felépíteni.

Címkék: premier

Talán senkinek sem kell bemutatnunk Woody-t, a fából készült miniatűr cowboy-t, Carl Fredricksent, a léggömbökkel repkedő nyughatatlan öregembert, vagy az alternatív jövőben játszódó űrmese rendkívül népszerű karakterét, Wall-e-t. Egy Chilében élő grafikus dizájner is meghajolt a stúdió eddigi munkássága előtt, így Juan Pablo Bravo elkészített egy méretarányos ábrát, ahol az eddig megismert legkarizmatikusabb alakok mérik le egymás testi adottságait. A cím szerint 100 karaktert egybegyűjtő ábra habár néhol nem éppen pontos, mégis számos érdekességet rejt magában, hiszen nem elég, hogy a klasszikusok felsorakoznak, eddig nem látott Toy Story 3-as szereplők körvonalait is láthatjuk. A céghez egyébként nincs köze az alkotásnak, csupán egy fanartnak tekinthető.

Címkék: összeállítás

Megérkezett Vincenzo Natali legújabb filmjének, a Splice című horrornak az első előzetese, amely a durván két perces rövid összefoglalót látva bizony egy kiemelkedően jó, tudományos alapokra fektetett horrornak ígérkezik. A Sarah Polley és Adrien Brody főszereplésével készülő alkotásban két kutatóval ismerkedhetünk meg, akik egy nem túl emberi életformát teremtenek meg, így Istent játszva. Számos film foglalkozott vele, hogy mennyire elhibázott döntés felsőbbrendű a lényt játszani, hiszen előfordulhat, hogy saját kárunkon jövünk rá arra, hogy bizony nem mi állunk a tápláléklánc tetején. A Splice nem túl meglepő módon a Sundance filmfesztiválon is remekül szerepelt, így az előzetesnek is érdemes esélyt adni.

Címkék: trailer

Igazán komoly kuriózumnak számít, hogy pontosan a film megjelenésekor zárta be stúdióját a Mónika show, amely eddigi évadjai alatt csupán az idősebb korosztálynak jelenthetett szórakoztatást. A legtöbb néző persze beláthatta, hogy csupán manipuláció az egész, a megrendezett jelenetek és ál-karakterek annyira voltak hihetőek, mint jegesmedve a sivatagban. Eddig talán példátlan módon, a bemutató első napján megtekinthető formában tárta anyahajónk, az Index a nyilvánosság elé a művet, amely végre lerántja a leplet a megtévesztésről, és egyfajta áldokus stílussal operálva próbálja felnyitni a szemünket. Ugrás után az aktuálisnak tűnő film teljes hosszában megtekinthető.

Címkék: hírek

Kezdhetünk örömködni, hiszen folytatódik a The A-Team promózása, hiszen a tévés produkció filmes feldolgozása gőzerővel zajlik, nekünk pedig nincs más teendőnk, mint figyelemmel kísérni az alkotást övező kampányt, amely egyre nagyobb méreteket ölt. Joe Carnahan legújabb filmjében a főszerepeket olyan ismert arcok viszik majd vászonra, mint Liam Neeson, Bradley Cooper, Sharlto Copley és Quinton Jackson. Az új előzetes a teaser trailerhez képest sokkal jobb és bővebb betekintést szolgáltat nekünk a film cselekményéről és adaptált karaktereiről is. Ugrás után nem csupán a mozgó képsorokat tekinthetjük meg, de a frissen megjelent Szupercsapat plakát is ott várja az árgus szemeket, hiszen a fiúk felkészültek az eszement robbantgatásra és őrült kalandok tömkelegére.

Címkék: trailer szupercsapat

A Paramount Pictures jóvoltából tekinthetjük meg végre a legújabb Iron Man 2, amely az első rész által mutatott irányvonalnak megfelelően ismét egy remek megelőző kampányt kap, hiszen a jól sikerült előzetes mellett láthattunk már néhány plakátot is, amely jól felvezeti a folytatást. Így tehát ehhez hasonló alkotáson előszőr szemlélhetjük meg a szépséges Scarlett Johassont, akinek bizony a vörös haj és feszes bőrszerkó sem áll rosszul, és az alkotás sem szűkölködik majd az eyecandy-faktor képviselőiben. A képregényben egyébként orosz, a jófiúkhoz később csatlakozó Fekete Özvegy a filmben is erőteljesen hozza majd a rosszkislányokra jellemző összes jellemzőt, ennek köszönhetően pedig hálát adhatunk a sorsnak, hogy Emily Blunt végül mégsem vállalta a szerepet. Elég ha az ugrás után látható képre vetünk egy pillantást, és máris láthatjuk a tényeket.

Címkék: iron man

M. Night Shyamalan, akit olyan filmjeiért szeretünk, mint a Hatodik érzék, Jelek, A falu, legújabban pedig Az utolsó léghajlító (igen, mert várjuk eléggé), egy igen érdekes, és merész kijelentést tett a hétvégi Kid's Choice Awardson. Kifejtette, hogy mennyire tetszett neki az első Twilight, és szerinte a 2008-as év legjobb filmje volt! ezek után felmerül a kérdés, hogy netán az indiai rendező is szóba került a Breaking Down kapcsán? Természetesen erről szó sincs, mi csak egyszerűen már erre az abszurd és polgárpukkasztó kijelentésre is felkaptuk a fejünket.

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása