Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Aang és Zuko hercegA március 27-én megrendezett Kids' Choice Awards díjátadó reklámszünetében a Nickelodeon csatorna a három évadot megért rajzfilmsorozatuk alapján készült The Last Airbender, vagyis Az utolsó léghajlító című filmet is promótálta. Az egy perces előzetes kevés újat mutat, azonban ezúttal felbukkan egy jelenet, ahol a két szemben álló oldalt képviselő Aang és Zuko herceg (Noah Ringer és Dev Patel) is összecsapnak, a szél és a tűz erejét felhasználva.  Ez csakúgy, mint a korábbi képi elemek, arra utalnak, hogy a rendező, M. Night Shyamalan nem veszítette el vizuális érzékét, és ennek bemutatására sok lehetőséget kap a tűz, víz, levegő és föld népei által benépesített fantáziavilágban. Még a díjátadó előtt, egy másik reklám is látható volt a Nickelodeonom, amelyben a déli-sarki víz nemzettségébe tartozó Katarát és Sokkát alakító Nicola Peltz és Jackson Rathbone, az esemény hagyományos kellékének és jelképének számító "zöld taknyot" próbálják meg kontrollálni — egyelőre kevés sikerrel.

Címkék: trailer léghajlító

Március 27-én adták át a több mint húszéves múltra visszatekintő Kids' Choice Awards idei díjait, amelyet hagyományosan a Nickelodeon televíziós csatorna rendez meg és közvetít. A műsor koncepciójának alappillérét a takony vagy slejm (slime) képezi, amelynek mesterséges változatából hektoliternyi mennyiséget használnak el a díjátadó során. Mivel az elismerést érdemlő alkotásokat és személyeket itt nem kritikusok, hanem gyerekek választják ki, ezért a nyertesek listája is inkább rajongást tükröz, ezért a jelölteket nem is a "legjobb", hanem inkább a "kedvenc" jelzővel illetik. A Twilight vérfarkasaként nagy népszerűségnek örvendő Taylor Lautner két díjat is hazavihetett, az év kedvenc filmjeként, azonban mégsem az Újhold, az Alkonyat-széria második része került ki győztesen. A legszebb pár kategóriában azonban az Alkonyat-univerzum szerelmi háromszögének évődő tagjain, és Avatar szerelmesein kívül még az amerikai elnöki házaspár is kapott egy jelölést.

Címkék: hírek díjátadó

Tátott szájjal néztük annak idején végig James Cameron legújabb filmjét, az Avatar című szuperprodukciót, amely talán igazságtalanul maradt alul A bombák földjén című háborús remekkel szemben, de mégis a piac egyik legütőképesebb filmjének bizonyult. A The Hollywood Reporter egyik újságírója járt nem olyan régen utána az utómunka részleteinek, így megtudhattuk hogy a rendező elvárásai olyan magasak voltak anno, hogy minél több verzióban készítették el a filmet, így pedig a világ minden mozijában azonos szinten élvezhető alkotássá emelték az Avatart. Nem volt egyszerű útja a filmnek, míg elért egy vidéki Multiplexbe, így több mint száz verzióban készítették el az egész estés kalandot.

Címkék: hírek avatar

Időről-időre el szoktunk mélyedni a különféle fanok és művészek által készített alkotások birodalmában, ennek köszönhetően pedig számos remekül sikerült posztert és ál-előzeteseket láthattunk már a blogon, most pedig ismét visszatérnénk ehhez a sorhoz, ugyanis a Red Vic Movie House, amely San Francisco városában található, most ünnepli 30. születésnapját. Ennek apropóján látott napvilágot két remek poszter, melyeknek középpontjában a Csokigyáras milliomos, Willy Wonka és nem olyan régen megismert csodálatos Mr. Fox állnak. Mielőtt persze a szakavatottak hirtelen felindulásból megpróbálnák rávetni magukat az alkotásokra le kell szögeznünk, hogy a poszterek limitált kiadásban kerültek piacra, így csupán néhány szerencsés tengerentúli teheti ki őket a falra, nekünk marad a nyálcsorgatás.

Címkék: összeállítás

Felbukkant M. Night Shyamalan új filmjének, az egy potenciális trilógiát megkezdő The Last Airbendernek első japán előzetese, ami jóval többet mutat meg a tűz, víz, föld és levegő irányításának módjáról, mint a korábbi előzetes illetve annak második változata. A Nickelodeon rajzfilmsorozata alapján készült, alternatív fantáziavilágban játszódó történet a jég száz éves fogságából kiszabaduló fiatal Aangről szól, aki az Avatar reinkarnációja, az egyetlen, aki hatalommal bír mind négy elem felett, így ő hozhat békét a háború sötétségébe borult földre. Aanget megtalálói, a víz népének két tagja, Katara és Sokka segítik küldetésének teljesítésében, miközben a hódító háborút kirobbantó tűz nemzettségének száműzött hercege, Zuko, az Avatar elfogásával akarja visszaszerezni becsületét. A címszereplőt az újonc, ám harcművészetekben jártas Noah Ringer formálja meg, Katarát és Sokkát Nicola Peltz és Jackson Rathbone alakítják, Zuko herceget pedig a Gettómilliomossal ismertté vált Dev Patel játssza. A film az Egyesült Államokban július 2-án debütál majd, a magyar mozikban július 29-től lesz látható, Japánban pedig egy nappal később indul útjára.

Címkék: trailer léghajlító

Michael Cera, mint Scott PilgrimNyár végén kerül a mozikba a Scott Pilgrim vs. The World című film, amely Bryan Lee O'Malley hatrészes képregénysorozat alapján készült. A 23 éves torontói Scott Pilgrim a kanadai Sex Bob-omb együttes részmunkaidős basszusgitárosa. Szerelembe esik az amerikai futár lánnyal, Ramona V. Flowers-szel, mielőtt azonban egymáséi lehetnének, Scottnak még meg kell küzdenie Ramona hat gonosz ex-barátjával, akik szövetségre lépnek a fiú ellen. A film első előzetese arra utal, hogy az adaptáció számos a képregényre és videojátékokra jellemző képi elemet felvonultat, és megőrizte a sorozat sajátos humorát. A címszereplőt alakító Michael Cera mellett, Mary Elizabeth Winstead-et láthatjuk Ramona szerepében, Scott legjobb barátját és informátorát pedig Kieran Culkin formálja meg. Mellettük pedig Anna Kendrick Chris Evans, Brandon Routh, Jason Schwartzman és Johnny Simmons is feltűnnek egy-egy szerepben. Scott Pilgrim augusztus 13-ától próbálhatja meghódítani a világot.

Címkék: humor trailer

A dán dog, Marmaduke kalandjai 1954-ben kezdődtek meg, és azóta is fellelhető néhány újság képregénymellékleteként. A '80-as évek elején Heathcliffre átkeresztelve rajzfilmsorozat is készült róla, azonban a filmvásznon a műfaj kalsszikus ikonjának tekinthető Scooby-Doo, a hat filmben és egy rajzfilmsorozatban kiteljesedő Beethoven, és a Disney 2008-ban váratlan sikert elért Beverly Hills Chihuahua-jának kutyái is megelőzték őt. A 20th Century Fox és a Regency stúdiók azonban természetesen, éppen az említett filmek sikere miatt, nem hagyhatták, hogy a beszélő kutya kalandjai parlagon heverjenek, ezért hamarosan megérkezik a filmadaptáció, amelynek most bukkant fel az első előzetese.

Címkék: trailer

Ridley Scott legújabb történelmi drámájával, a Robin Hooddal veszi kezdetét a 63. Cannes-i filmfesztivál. A filmet, ami az Arany pálmáért azonban nem száll versenybe, május 12-én vetítik majd le először nagyobb közönség előtt, és feltehetően néhányan a Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, Mark Strong, Danny Houston és William Hurt alkotta szereplőgárdából is részt vesznek majd a premieren. Ezzel a döntéssel folytatják azt az elmúlt években felerősödő trendet, hogy olyan nagyobb költésgvetésű, hollywoodhoz köthető filmek nyitják meg az eseményt, mint A Da Vinci-kód, a Kung Fu Panda, vagy a Fel!.

Címkék: hírek robin hood díjátadó

A korábbi trailer után most megérkezett a nyáron mozikba kerülő The Sorcerer's Apprentice című fantasy nemzetközi előzete is. A film története a Disney 1940-es Fantázia című rajzfilmének egyik szegmensén alapul. Egy modernkori varázsló veszi szárnyai alá a vonakodó egyetemistát, hogy egy gyors mágiakurzus után a segítségére legyen a Manhattan sötét lényei ellen dúló harcban. A bölcs, de őrülten alternatív módszerekkel élő varázslót, Baltazar Blake-et Nicolas Cage formálja meg, ifjú tanítványát pedig Jay Baruchel alakítja. Kettejüknek kell megállítaniuk a gonosz mágust, Maxim Horvath-ot, akit, Alfred Molina testesít meg, Monica Belucci pedig egy varázslónő, Veronica szerepében tűnik fel. A Jerry Bruckheimer produceri felügyelete alatt készült filmet, amely július 16-án debütál az amerikai mozikba, a Nemzet aranya-szériát is jegyző John Turteltaub rendezte.

Címkék: trailer

A Shrek utolsó kalandjaként beharangozott negyedik rész, a Shrek a vége, fuss el véle (Shrek Forever After) május 21-én debütál az amerikai mozikban, Magyarországon pedig július 8-tól látható majd. Az előzetesből már kiderült, hogy a szereplők életét alaposan felforgatja a Rumpelstiltskin nevű csaló, aki azt ígéri Shreknek, hogy újra igazi ogrének érezheti majd magát. Most hat új karakterposztert vehetünk szemügyre, amelyek az ezúttal harcos ogre hercegnőként feltűnő Fionát, a Shreket idegenként kezelő Szamarat, az eltunyult Csizmás Kandúrt, a bátor és nagyszájú mézeskalács emberkét és a történet főgonoszát, Rumpelstiltskint ábrázolják egy-egy mottó kíséretében.

Címkék: animáció hamarosan shrek

Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal és Natalie Portman hármasával találkozhatunk a Testvérek (Brothers) című legújabb háborús, családi dráma révén. A film címét már az idei Golden Globe díjátadón is láthattuk, ahol az ifjú Pókember, elhagyva a piros-kék álruháját, katonai egyenruhába bújva mutatta meg jelölésével, hogy ő mégiscsak egy valamire való színész. Sam Cahill kapitány szerepében Tobey nemhogy kiválóan alakít, de végre sikerül leráznia magáról a kisfiús szerepkört is.

Címkék: kritika

Az Universal stúdió is beáll a sorba, és 3D-s animációs filmet készít Despicable Me ("Vess meg") címmel, miként olvashattuk, láthattuk nem is olyan régen. Az akkori előzetesből kiderült, hogy Gru ádáz harcot vív Victorral a világ legnagyobb szupergonosza címért különböző trükkös fegyverekkel és csapdákkal borzolva egymás idegállapotát. Most azonban inkább Gru-val foglalkozik az előzetes, és legnagyobb problémájával, három árva kislánnyal, akik meglátják benne a potenciális apát, aminek nyilván csak elsőre nem örül a kopasz nagyorrú bűnöző. Azért sem jönnek túl jól a gyermekek Gru életében, mert épp a Hold ellopását tervezi beazonosíthatatlan fajtájú-jellegű sárga segítőivel. Tegyük hozzá gyorsan, a Szabadságszobrot már ellopa. A vegyes érzéseket kiváltó előzetes megtekinthető ugrás után, Gru hangját amúgy az eredetiben majd a nagyszerű Steve Carell kölcsönzi.

Címkék: trailer animáció

Sokban nem különbözik ugyan Az utolsó léghajlító legújabb előzetese az elsőtől, de már csak az élmények felelevenítése miatt is érdemes megtekinteni, meg azért persze néhány újabb képkocka is lapul a jelenetek között. A film négy klánról szól. Három, a léghajlító, földhajlító és vízhajlító békében él egymás mellett, ám a tűzhajlító klán uralkiodni akar felettük, és az erős, fiatal Zuko herceggel (Dev Patel) az élen háborúra készülnek a másik három klán ellen. A pusztulást csak Aang (Noah Ringer) állíthatja meg, egy kisfiú a léghajlítók nomád klánjából, akiről az hírlik, hogy ő az Avatar, azaz az ő testében egyesült a Föld mind a négy ereje, így képes azokat mind irányítani. Segítségére lesz többek között a vízhajlítóktól a testvérpár Katara (Nicole Peltz) és Sokka (Jackson Rathbone). Előzetes ugrás után.

Címkék: trailer léghajlító

Nem lehet szó nélkül hagyni Martin Scorsese és Leonardo Di Caprio legújabb közös produkcióját, és nem csak azért nem, mert a jól összeszokott színész-rendező páros, a mostanság nagyon népszerű író, Dennis Lehane egyik sikeres regényét, a Viharszigetet (Shutter Island) dolgozta fel, hanem azért sem, mert mind ezt olyan formában tette, ami méltó Lehane eddigi filmes adaptációihoz (Titokzatos folyó, Hideg nyomon) is. Scorsese urat természetesen nem kell félteni, a mester ezúttal sem hazudtolja meg magát, és most egy kő kemény pszicho-thrillerrel, egy valódi idegborzoló mozival ajándékozta meg rajongóit. Di Caprio hozza a tőle elvárt profi alakítást, de talán itt még annál is többet mutat meg az eddig ismeretlennek tűnő, rejtett tehetségéből. Aki még nem nézte meg a filmet, az rohanjon a mozi pénztárakhoz, mert ezt széles vásznon érdemes végigizgulni.

Címkék: kritika viharsziget

Az argentin-spanyol kooprodukció az El secreto de sus ojos, avagy nemzetközi címén a The Secret In Their Eyes igazából az ismeretlenből robbant be a picit szélesebb köztudatba, amikor az Oscar-gálán maga mögé utasította a jóval esélyesebbnek tartott Das Weisse Bandot, vagy a francia Un Prophété-t. A miértjére is megadjuk a választ, ugyanis elkerekedett szemekkel néztük ezt a krimi-karakterdráma keveréket. Nem mellesleg Juan José Campanella filmjében megleltük talán minden idők legizgalmasabb és legjobb operatőri munkáját is.

Címkék: kritika oscar 2010

süti beállítások módosítása