Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Egyre közeledik az Alkonyat-széria harmadik felvonásának június 30-án esedékes premierje. A The Twilight Saga: Eclipse ott veszi fel a történet fonalát, ahol az előző rész abbahagyta, így a fő kérdés továbbra is az, hogy a Cullen család vámpírrá teszi-e Bellát vagy sem, illetve, hogy a lány végül Edward Cullent vagy az őt vérfarkasként védelmező Jacob Blacket választja majd. Nemrég jelent meg a film első előzetese, egy hete pedig a kulisszák mögé pillanthattunk be. Ezúttal az utóbbi összeállítás teljesebb verzióját tekinthetjük meg, amelynek végén ezúttal egy egyperces jelenetet is bemutatnak. A videóban megszólalnak a harmadik film új szereplői is, köztük a Bellát üldöző új vámpír, Riley, akit Xavier Samuel alakít, és a gonosz vámpírnő, Victoria új arcát megformáló Bryce Dallas Howard, aki egy egyszerű mondatban foglalja össze a film lényegét és Bella dilemmáját: "What will Bella do?"

Címkék: vámpír twilight

Négy újszülött első lépéseit követhetjük nyomon a Babies (Bébé(s)) című francia dokumentumfilmben, amely párhuzamosan mutatja be a világ négy különböző sarkában bukdácsoló gyerekek első egy évét. A kis Ponijao Namíbia szavannáin futkározva, a japán Mari Tokió forgatagában, Bayar Mongólia pusztaságain, Hattie pedig San Francisco utcáin nőhet majd fel. Most megtekinthetjük az alkotás előzetesét, egy rövid részletben pedig Ponijao küzd az őt elnyomó álom ellen. A filmet limitált számú moziban, május 7-én mutatják be az Egyesült Államokban.

Címkék: trailer

A korábbi előzetes után most hat rövid részlet segítségével nyerhetünk betekintést az Egyesült Államokban jövőhéten debütáló Hot Tub Time Machine című vígjátékba, amelyben négy barát egy síparadicsomban piheni ki a felnőtt élet nyűgjeit, ám másnaposan felébredve 1986-ban találják magukat, miután fürdőztek egyet egy nem mindennapi jacuzziban. A John Cusack, Craig Robinson, Rob Corddry és Clark Duke által alakított félnótások újraélik a '80-as évek világát, és kísértésbe esnek, hogy megváltoztassák a jövőt. Egy-egy mellékszerepben láthatjuk majd Crispin Glovert, Lindsy Fonsecát és Lizzy Caplant, az egyik videóban pedig a vízszerelő mágust alakító Chevy Chase is feltűnik. A film március 26-án kerül az amerikai mozikba, az esetleges magyar premier dátumáról azonban még nincsen információ.

Címkék: humor

Tíz új jelenet és néhány kép bukkant fel az áprilisban debütáló A titánok harca (Clash Of The Titans) című kalandfilmből, ami az azonos című 1981-es alkotás reamke-je. Az ókori görög mitológiára építkező történet szerint az Olimposz istenei megelégelik, hogy alattvalóik, az emeberek elfeledkeztek róluk és immáron önmagukat bálványozzák. Zeusz tervet eszel ki, megvalósításához pedig az alvilágra száműzött testvérének, Hádésznak és teremtményeinek a segítségére is számít, hogy megbüntesse és újra tiszteletre tanítsa az emberiséget. Az emberiséget csak a mindenét elvesztő félisten, a szintén bosszúra vágyó Perszeusz mentheti meg. A videókban láthatjuk a Perszeuszt alakító Sam Worthingtont akció közben, valamint Ió hercegnőt, akit Gemma Arterton formál meg. A főisten szerepében Liam Neesont, Hádészként pedig Ralph Fiennes-t láthatjuk majd, de feltűnik még a filmben Pete Postlethwaite, Danny Houston és Mads Mikkelsen is. A három dimenzióban is megtekinthető filmet április 2-án mutatják be az Egyesült Államokban, a magyar mozik pedig április 15-től vetítik majd.

Címkék: titánok harca

Megérkezett a nyár végén mozikba kerülő The Switch című vígjáték első előzetese, amelyben a két jó barátot alakító Jennifer Aniston és Jason Bateman bonyolódnak különös helyzetbe. A a napjaink New Yorkjában játszódó történetben a 40 éves, egyedül élő Kassie úgy dönt, hogy ideje gyereket szülnie, és ehhez az ideálisnak tűnő spermadonor segítségét kéri. Legjobb barátja, a kissé őrült Wally azonban titokban kicseréli a fiolát, amire csak hét év után derül fény, mikor Kassie-vel újra összehozza őket a sors. A nő oldalán pedig már ott bukdácsol aranyos, ám kissé őrült fia. A főszereplő páros mellett Juliette Lewis, Patrick Wilson is feltűnnek egy-egy mellékszerepben, valamint a filmek világában az utóbbi években szinte már ritkaságnak számító Jeff Goldblum is megjelenik. A film augusztus 20-án debütál az amerikai mozikban.

Címkék: humor trailer

Az MTV News igen lelkes gárdájának sikerült elérnie Jerry Bruckheimer rendezőt, aki elég beszédes kedvében volt, így nyilatkozatában jónéhány, a legújabb Karib-tenger kalózai című filmet övező rejtélyre adott választ. Először is arról beszélt, ki is lesz a kalandfilm főgonosza, illetve hogyan illeszkedik a történetbe az alkotás legújabb vendégszereplője, aki akár a mű húzóneve is lehet majd, azaz Penelopé Cruz. A hírek szerint ugyanis a színésznő játsza majd a főgonosz, vagyis Feketeszakáll lányát, azonban az apja elveit és céljait megérteni nem képes leányzó vicces és laza életfelfogásával rendkívül sok kacagtató szituációt fog a vászonra varázsolni. Természetesen a legújabb kalózos darabban is lesz némi romantika, és nem meglepő módon a kötelék Depp karaktere, Jack Sparrow kapitány és a zűrös családdal rendelkező egzotikus nőszemély között alakult majd ki.

Címkék: hírek

Van ugyebár a blognak egy mostanában kissé rejtegetett, mégis komoly rövidfilm mániája, így a címkére kattintva bárki megnézhet néhány igencsak fergeteges művet, most azonban egy elég különleges műről számolhatunk be. Talán nem is kell bemutatni Spike Jonze nevét, aki elismert szakember és nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy készül legújabb kisfilmje, amely az I'm Here címet viseli és közel félórás játékidővel rendelkezik. A Where The Wild Things Are című melankólikus egész estés adaptáció alkotójának legújabb története egy magányos robotról szól, aki szerelembe esik egy hasonszőrű nővel, a film pedig az ő megpróbáltatásaikat, illetve különleges adottságaiknak köszönhető életstílusukat próbálja követni és átadni nekünk. Ami pedig a legfontosabb, a tovább után megtekinthető a mű.

Címkék: kisfilm

Rose (Carey Mulligan) és Bennett (Aaron Johnson) egy fiatal, boldog és kiegyensúlyozott pár a The Greatest című filmdrámában. Bimbózó kapcsolatuknak hamar véget vet egy végzetes autóbaleset, melyben a fiú meghal. A temetés után pár héttel később Rose beállít Bennett szüleihez (Susan Sarandon és Pierce Brosnan), hogy három hónapos terhes Bennett gyermekével. Brewerék így lényegében arra lettek kényszerítve, hogy befogadják és segítsék az ártatlan és kedves lányt, aki unokájukat hordja a szíve alatt. A film alapvetően emlékeztet a Juno-ra, ám vélhetően ebben azért jóval kevesebb vidám pillanat lesz. A szereposztás kiváló, Sarandon Oscar-díjas, Mulligan jelölt, szóval mindenképp egy jófajta filmdrámának tűnik. A filmet amúgy már a tavalyi Sundance-en bemutatták (2009. január), ám moziba most jut csak el az Egyesült Államokban. Ugrás után előzetes.

Címkék: trailer

A számos korábbi előzetes mellé ismét érkezett egy vadiúj Kick-Ass trailer, ami ezúttal bő egy percben mutatja be a filmet. Alapvetően a szuperhős kérdéskört feszegeti, hogy mit jelent annak lenni, illetve miért nem jutott eszébe az embereknek, hogy azok legyenek (Hát azért, mert az embereknek nincs szuperképessége, ami eléggé hátráltató tud lenni, miként azt láthatjuk). Mind a négy központi, szuperképességmentes karaktert megcsodálhatjuk, úgy, mint Kick-Ass (Aaron Johnson), Hit Girl (Chloe Moretz), Big Daddy (Nicolas Cage) és Red Mist (Chritopher Mintz-Plasse). Természetesen új képkockákat is észrevehetünk, mint ahogy a szemfülesek ki is szúrhatják, hogy amikor bemutatják a szuperhősöket, Red Mist egy egészen más, sárgás színű ruhát ölt magára. Ugrás utrán szóljon hát a The Dickiestől a Banana Splits, a Kick-Ass előzetesek visszatérő kedvcsináló zenéje!

Címkék: trailer kick ass

A múltkori rövid kis így készült jellegű betekintés után megérkezett Antal Nimród legújabb, utómunkálatoknál tartó filmjének, a Predatorsnak az előzetese is. A magyar rendező eddig legnagyobb költségvetésű filmjét forgathatta,méghozzá úgy, hogy a produceri munkákat Robert Rodriguez látja el. A Ragadozók bolygójának sűrű dzsungeleiben játszódó filmben Adrien Brody és Laurence Fishburn is felbukkan, és együtt próbálják túlélni a jóképű vadászoktól hemzsegő környéket. A múltkori képkockák között már láthattunk néhány ragadozót is a képernyőn, most viszont alig pillanthatunk meg belőlük sokkal többet. Nem is beszélve az új négylábú lényekről, amiket csak a koncepciós rajzokon láthattunk eddig. Nem tudom ki hogy van vele, de azért a ragadozók bolygójára kicsit nagyobb hangsúlyt is fektethettek volna, így első ránézésre, persze várjuk ki a végét. Ugrás után megtalálható az előzetes.

Címkék: trailer predators

Két héttel azután, hogy bemutatták az Alice Csodaországbant, máris felröppent a hír, hogy mi lehet Tim Burton következő projektje. (Természetesen a 2011-es készülő Frankenweenie után) A szárnyra kapott hír, több, mint bíztató, és a Tim Burton-rajongók megnyalhatják a szájuk szélét, ugyanis a mester állítólag egy 3D-s stop motion Addams Family filmet tervez készíteni. Úgy hírlik, hogy az Addams család alapjaihoz nyúl vissza Burton, azaz a hatvanas évek képregényéhez, mely a The New Yorkerben jelent meg napi szinten. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy ismét csattoghatunk az ujjainkkal az ismert, Addamsék nevével egybeforrt dallamra. Részletek ugrás után.

Címkék: hírek

Megérkezett a Dreamworks legújabb animációs filmjének, a Megamindnak az első ízelítője. Megamind a non plus ultra a gonoszok között, ő az egyetemes gazság tótumfaktuma, és uralni akarja Metro City-t. Mikor véletlenül megöli láthatatlan ellenségét, a szuperhős Metro Mant, Megamind rádöbben, hogy egy szuperhős nélkül mit sem érnek a céljai, nincs aki megállítsa. Elhatározza, hogy létrehozza magának az ellenfelet, Titánt, aki majd meg akarja őt állítani. Igen ám, de Titán nem, hogy világuralomra tör, hanem egyenesen el akarja pusztítani a földgolyót. Megamindnak pedig el kell döntenie, hogy elpusztítja-e saját ördögi kreálmányát, megmentve a Földet, és vállalva a veszélyét annak, hogy szuperhősnek bélyegzik majd. Ugrás után megtekinthető a hangyányit Támad a Mars! utóérzetű figura a videóval együtt.

Címkék: trailer animáció hamarosan

Nem tudom ki hogy van vele, de a Kick-Ass kapcsán, ha megkérdeztek volna milyen stílusú betétdalt tudnék elképzelni a filmnek, biztosan azt mondtam volna, hogy mindenképpen valamilyen kemény rockot. Ehhez képest Mika az előadója a film betétdalának, és ugyebár ő erősen a slágergyanús disco-popshit vonulatot képviseli. Ettől függetlenül tán nem lett olyan vészes a dal, de ki tudja, hiszen nekünk az Alice Csodaországban Avril Lavigne-dala is tetszett... Mindenesetre a beágyazott videó után megtekinthető a friss, sokadik posztere is a filmnek, melynek továbbra sincs semmiféle magyarországi bemutatóra utaló időpontja.

Címkék: kick ass

Ryan Murphy neve a sorozatok kedvelői között lehet ismert, az ő rendezői munkásságához tartozik a glee és a nip/Tuck című széria is. Ezúttal Elizabeth Gilbert memoárja alapján készít filmet, melyben Julia Roberts játsza a főszerepet. Az Eat, Pray, Love egy boldog feleségről szól, aki épp teherbe szeretne esni, amikor rádöbben, hogy az életének teljesen más irányba kellene haladnia. Túlesik egy kemény és fájdalmas váláson, és elhatározza, hogy teljesen új szemlélettel áll a világhoz. Ehhez kijelöli mini-világkörüli útjának állomásait, melyek Olaszország, India és Indonézia. Természetesen gasztronómiai, vallási és szerelmi téren is tökéletes felfrissülésben lesz része. A romantikus filmben feltűnik még James Franco is, az egzotikus tájak pedig ugrás után nézhetők meg az előzetesben.

Címkék: trailer

Tel Aviv város Jaffa részének egyik igen vegyes kerülete Ajami, ahol ez az izraeli film játszódik. Vallásilag és fajilag is megosztott területről van szó, ahol az évszázados arab-zsidó ellentét sokszor véres eseményekben csúcsosodik ki. Az Oscar-jelöltek között a legjobb külföldi filmek jelölései között is megtalálhatjuk az Ajamit, melyben öt fejezetetben mesélik el nekünk a gyűlölettől és bosszútól vezérelt kerület mindennapjait, ahol törvényszerűen érvényesül már a szemet szemért elv. Okosan felépített történet és kilátástalan helyzetjelentés egyenesen Izrael szívéből.

Címkék: kritika oscar 2010

süti beállítások módosítása