Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Szép, népi hagyomány az Amerikai Egyesült Államokban, hogy toborozzák a népet mindenféle katonai hadművelethez, hiszen mégiscsak egy katonaállamról beszélhetünk az esetükben. Már a világháborúk idején bevett szokás volt ez a népi csalogatós, nyilván mindenki látta már a Lincolnra emlékeztető szakállas morózus tekintetű akaratos öregurat. Az MTV zenecsatorna filmes fesztiváljára készült három darab Kick-Ass poszter, melyek a tradicionális amerikai seregbe toborzós hangulatot árasztják magukból, megspékelve az ötvenes-hatvanas évek esszenciájával. Hit Girl posztere nem elég, hogy kedvenc Batman sorozatunk hangulatát idézi, de ha jól megnézzük, akkor a Nők Seggszétrúgó Bizottsága is ellátta névjegyével a posztert. ugrás után lehet gyönyörködni a plakátokban.

Címkék: kick ass

Szó sincs róa természetesen, hogy az Álomgyár hirtelen úgy döntött volna, hogy sebtében újraforgatja a Pszichót vagy a Madarakat, és kikockázva, mondatról-mondatra lemásolja Hitchcock klasszikusait, inkább egy rendkívül művészi és igencsak ötletes kezdeményezést indított egy fiatal tehetség. Laz Marquez ugyanis fogta magát, és négy felejthetetlen film poszterét tervezte meg, a mai trendnek megfelelően, így többek közt látható a Pszichó, Madarak, Vertigó és a Hátsó ablak egyedi plakátja, amelyek bizony szájtátva nézhetőek, ugyanis már-már a vizuális orgia kereteit hágja át műveivel az alkotó. Korábban láthattunk már hasonlóan kivitelezett, formabontónak szánt alkotásokat is, azonban bevallhatjuk, hogy főleg az első két darab mindent visz a műfaj keretein belül. Nincs más dolgunk tehát, mint kattintani egyet, és gyönyörködni a művész alkotásaiban, amelyek remek daraboknak nevezhetőek.

Címkék: összeállítás

George A. Romero, az "...of the Dead" filmek rendezőjének legújabb filmje, a saga friss epizódja, a Survival of the Dead. A plakátok és az előzetes után három jelenet is felkerült a netre, melyekből világossá válik, hogy a nagy Romero is már csak a zombivígjáték irányába való orientálódásban látja a potenciális sikert. Ezen jelenetek alapján azonban erősen el kell gondolkoznunk, hogy ez lenne-e a követendő út, mivel igen erőltetettnek hatnak a gegek. A trailerben is látott égő fejű zombi esetén még eszünkbe juthat az ős-Bikini Lángosképű állat a babám című örökzöldje, de a haboltóval történő fejszétplaccsintáson már nem tudunk mit szépíteni. Egyértelmű ezen jelenetek alapján, hogy a vígjátéki elemek miatt nem lesz kellő hangulata a filmnek, az enervált, lassú, napközis zombik pedig nem félelmet, hanem szánalmat keltenek leginkább az emberben.

Címkék: horror zombi

Most először pillanthatunk bele a nyáron mozikba kerülő Predators világába, egy új, két perces kulisszák mögötti összeállítás formájában. A videóban Robert Rodriguez, a film producere és társírója beszél arról, hogy a film inkább visszatérés a gyökerekhez, mintsem folytatás, és ennek megfelelően a saját ötleteiket is beleszőtték a történetbe, miközben hűek maradtak a figurák eddigi történetéhez. Emiatt új predátor nemzettségekkel és lényekkel is kibővítik az univerzumot. Habár magukat a predátorokat még nem pillanthatjuk meg, az összeállításban számos filmrészlet is felbukkan, amelyekben főleg a két főszereplőt, Laurence Fishburne és Adrien Brody-t láthatjuk, de az idegen bolygóra vetődő csapat tagjaként feltűnik majd melletük Alice Braga, Topher Grace és Danny Trejo is. Antal Nimród filmje, amelyhez most egy teaser-poszter is megjelent, július 7-én debütál az amerikai mozikban.

Címkék: predators

A jobbnál jobb poszterekkel előrukkoló Repo Men című film derék készítői hét új jelenettel örvendeztetnek meg bennünket. A film középpontjában Remy áll, aki a mesterséges szerveket beültető cég a Union behajtóembere. Értsd: ha nem fizet a beteg időben, visszaveszik a beépített szevet így, vagy úgy. A jelenetekből kiderül, hogy Bethnek, Remy barátnőjének milyen mesterséges szervei vannak, láthatjuk Remy-t munka közben, ami nem kevés veszéllyel jár, hiszen a végsőkig elkeserdett adósok léynegében az életükért küzdenek, valamint többet megtudhatunk a Union szervezeti működéséről és értékesítési technikáiról is. A film hangulata a Különvélemény és a Szárnyas Fejvadász sajátos egyvelegére emlékeztet. Ugrás után látható mind a hét jelenet.

Címkék: repo men

Nagyon most nem fogjuk szaporítani a szót, a múltkori mozgó karakterposzterek után ismét felgyülemlett kettő darab is, melyeket még nem mutattunk be a legújabb Toy Story 3D című animációs filmből. Az egyik Twitch, egy hatvanas évek sci-fi-horrorját idéző szárnyashangya-ember mutáció, a másik pedig a kedvesnek tűnő, de aljas, nyúlékony, simulékony vidám kis lila polip, Strech. Ezek és a múltkoriak is az új karakterek közé tartoznak, akik a napközis otthonban savanyodtak meg a nyáladzó gyerekek rohamai közt, és galádul el akarnak bánni Woodyval és a többiekkel. Van ám egy hagyományos poszterünk is, a múlt hét végi tömegnyomor után egy átláthatóbb plakát került az utunkba, melyen csak a jól ismert régi játékszerek láthatók. Ugrás után minden említett dolog megszemlélhető.

Címkék: toy story

Előkerült az újabb Shrek Forever After előzetese. A sorozatban negyedik, az alkotók szerint utolsó rész eléggé kaotikus világot fest elénk Túl az Óperencián birodalmából. A harmadik dimenzióban is nézhető alkotásban Shreket félrevezeti egy apró kis manócska, Rumpelstiltskin és "szerződést" köt Shrekkel, aki azt kívánja, bárcsak igazi ogre lehetne egy napig. A gaz kis manó aláirat egy papírt derék hősünkkel, de ezzel egy csapásra megváltozik minden. A királyság lepusztult lesz, élén maga a manó. Fiona eltűnik, később egy vad ogre törzs harcias amazonjaként tűnik fel, Szamár nem ismeri fel Shreket, és fél tőle, míg Csizmás Kandúr egy elhízott házicica benyomását kelti, igaz, ha kérni kell, még így is megy a már kissé elcsépelt tekintet. Ettől olvadozni ugrás után lehet, moziban megtekinteni az egész filmet pedig július 8-án nálunk is.

Címkék: trailer animáció shrek

A Kick-Ass premierjének dátuma a szerencsésebb országok számára egyre közelebb érkezik, így Mark Millar, az eredeti képregény írója, és a forgatókönyv szerzője beszélt néhány érdekes dologról. Többek között arról, hogy már tervbe is vették a Kick-Ass 2 megvalósítását, melyben Kick-Ass legnagyobb ellensége meglepő módon Red Mist lesz. Kissé spoileresen azt mondta Millar, hogy Red Mist túléli az első részt (ezek szerint történik valami vele) és belőle fejlődik ki a tökéletes gonosz. Millar azt is kifejtette, hogy ez az ötlet annak köszönhető, hogy a Red Mistet alakító Christopher Mintz-Plasse a stúdió és a készítők számára is túlteljesített alakítás terén a várakozásokon, így a második részt többek között rá fogják építeni. Ugrás után pedig megtekinthető még néhány poszter, melyek közül az egyiken először látható az első rész főgonosza, Frank D'Amico, (Red Mist apja) akit Mark Strong formál meg. Strong zsinórban második gazember szerepe ez a Sherlock Holmes Lord Blackwoodja után. 

Címkék: hírek kick ass

A sherwoodi erdő lakói újra fellázadnak a zsarnokoskodó nottinghami sheriff ellen Robin Hood történetének új feldolgozásában, amelyet ezúttal Ridley Scott vitt filmre. A rendező, ahogyan azt korábbi történelmi eposzaiban, a Gladiátorban és a Mennyei királyságban is tette, ezúttal is a címszereplő személyes drámájára és életútjára fókuszál, miközben a hős egészen kis léptékű tettei is befolyásolhatják a körülöttük lévő világ menetét. Az elnyomás ellen fellázadó népet epikus csatákba vezető Russell Crowe mellett az új előzetesben ezúttal a film többi szereplőjét is jobban szemügyre vehetjük. A hatalmával visszaélő sheriffként Matthew MacFadyent láthatjuk, a két férfi szívét egyszerre meghódító Maid Mariant Cate Blanchett alakítja, a helytartó csatlósát, Sir Godfrey-t pedig Mark Strong formálja meg. Egy-egy mellékszerepben feltűnik majd Max von Sydow, William Hurt és az Oroszlánszívű Richárd képében megjelenő Danny Houston is. A történelmi dráma világpremier keretében, május 13-án debütál a magyar mozikban.

Címkék: robin hood trailer

Tinilányok figyelem, kezdődhet a sikoltozás, az F5 szüntelen és ritmikus nyomogatása, ugyanis a parókás, kétbalkezes Bella és a ragyogó személyiséggel megáldott Edward visszatért, hogy harmadszor is elborzasszák a jóérzésű mozirajongókat, hiszen a második Twilight film láttán a nézők java öklendezve, esetleg a torkon akadt popcorntól fulladozva rohant ki, mert bizony a rendező a gyenge alapanyagból förtelmes minőségű filmet hozott össze. Nem gátolja meg persze, hogy Hollywood legújabb álompárosa, Kristen Stewart, aki valljuk be, sokkalta jobb filmekben is fel szokott tűnni, és a jellegtelen Robert Pattinson egymásért harcolva, a 13 éves igen veszélyesnek tűnő kislány által vezetett Volturi-klán ellen induljon.

Címkék: trailer twilight

A Paramount és a Marvel közös sajtóközleményében napvilágot látott a legendás képregény, a Thor filmes adaptációjának részletes története. Eddig a szereplők kilétéről lehetett írni, de most, hogy minden karakter kapott színészt, megkezdődhetnek a forgatások, illetve egyéb munkálatokat. Chris Hemsworth alakítja Thort, Anthony Hopkins a főisten Odint formálja meg, míg Natalie Portman egy ifjú tudósnőt játszik el. Thor egyébként már 1962-ben tiszteletét tette képregényben a Marvel Journey into Mystery című képregénysorozatában. A harcias viking istenek világát és a modern földi éra keveredését azonban még alaposan ki kell böjtölnie az érdeklődőknek, hiszen a bemutatót csak 2011 májusára tervezik. Úgy látszik a görög mitológiás 2010-es év után 2011-ben a germán mitológia felé fogunk kacsintgatni. Ugrás után elolvasható a hivatalos, rövid leírása a történetnek.

Címkék: hírek

A srácok nem vesznek tudomást a szemüveges lányokról! Gyerünk! Edd meg a sajtburgert! Arra bíztatunk, hogy felelőtlen mértékben igyál! Rossz szív? Rossz máj? Rossz hitel? Ezekre mind, mind megoldást nyújt a Union legújabb technológiája. Válaszd bármely szervet, a Union kedvező és tartható fizetési határidőket szab, így egészséges marad a szervezeted és a pénztárcád is. Nem kell többé rettegni a családban szokásos magas koleszterinszinttől, és attól sem, hogy négyszeműnek csúfolnak. Ezek tulajdonképpen a fiktív Union mesterséges szervbeültetéssel foglalkozó cég reklámszövegei, mely a Repo Men című filmben tevékenykedik. Hihetetlen, zseniális ötlet ilyen poszterekkel hírdetni a filmet, egészen valóságos és rémisztően közelinek tűnő így az egész. A Repo Men a cégről és annak behajtóiról szól, akik a nem fizető ügyfelektől egyszerűen visszaveszik a beültetett szervet a határidőn túl... Ugrás után megtekinthetők a legújabb, zseniális poszterek.

Címkék: hamarosan repo men

Megérkezett a második előzetes a Vasember 2 című filmhez. Ezen bő két percben Mickey Rourke karakteréről (Ivan Vanko/Whiplash) tudhatunk meg picit többet, akit felbérel egy másik milliárdos, hogy állítsa meg Tony Starkot, a Vasembert, akinek így is halmozottan vannak problémái, mivel a kormány, a sajtó és a nép is azt akarná, hogy ossza meg a technológiát a katonasággal. Vasembert ugyan segíti Hadigép is (Don Cheadle), ám így is nehéz feladatnak tűnik legyőzni a villámokkal ostorozó Rourke-ot. Gwyneth Paltrow,Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson és Sam Rockwell is feltűnik a filmben, valamint egy újdonságot is megtekinthetünk az előzetes végén, amitől garantáltan leesik az állunk: A Black Sabbath immáron szokásosnak nevezhető Ironman taktusára Tony-ra felapplikálódik a vadiúj Vasember jelmez is. Ugrás után lehet ámulni és bámulni.

Címkék: trailer iron man

Ma reggel futtot be az év végére datált Tron Legacy legújabb trailere, melyben kicsit többet is megtudhatunk arról, hogyan talál rá Kevin Flynn (az immáron Oscar-díjas Jeff Bridges) 27 éves fia, Sam (Garrett Hedlund) arra a rendszerre, melyben apja 25 évvel ezelőtt tűnt el. Az előzetesben láthatjuk, hogy a motorküzdelmek mellett új harcnemekben is jártasságot kell majd szereznie a fiúnak. Jeff Bridges arcát digitális úton fogják fiatalítani az 1982-es "verzióhoz", ahogyan ezt a megoldást alkalmazták a Benjamin Button különös élete alkotói is Brad Pitt esetében. (Feltűnik még Olivia Wilde is a színen pár másodperc erejéig.) Hogy látványos, és az elődhöz méltó folytatással lesz dolgunk, nem kérdés, de egyesek szerint a Tron Legacy látványvilága és hangulata újabb mérföldkő lesz a sci-fi mozik történetében. És természetesen 3D-ben, valamint IMAX-változatban.

Címkék: trailer tron legacy

Pár napja látott napvilágot a hír, miszerint a legendás Alien-sorozat nem csak, hogy feltámad hamvaiból, de egyenesen 3D-ben fog pompázni és borzongatni a vásznon. A mögöttünk álló pár hónap csak az Avatarról és a 3D-s technológia áttöréséről szólt, s ennek elismerése az a három díj is, melyet a kilenc jelölésből sikerült James Cameron mozijának begyűjtenie a tegnapi Oscar-gálán (a legjobb operatőri munkáért, a legjobb vizuális effektusokért és a legjobb látványtervezésért). Az Avataron kívül még a legjobb animációs film kategóriájában a Fel! és a Coraline és a titkos ajtó indult 3D-ben.

Címkék: hírek horror alien

süti beállítások módosítása