Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Miután Peter Jackson az elmúlt éveket eposzi léptékű filmek megalkotásával töltötte, most egy személyesebb drámának, Alice Sebold Komfortos mennyország (The Lovely Bones) című regényének megfilmesítését tűzte ki céljául. Az Oscar-díjas rendezőnek ugyan korábban voltak már kisebb, csendesebb filmjei, de az elmúlt években A Gyűrűk ura trilógia és a King Kong után, az epikus filmek mestereként vált igazán ismertté. Ha Jackson pont ebből a lassan kialakuló skatulyából szeretett volna kitörni ezzel a filmmel, akkor ez nem sikerült neki.

Címkék: kritika lovely bones oscar 2010

Eléggé vicces körülmények közt, egy metróaluljáróban láttam meg először ennek a magyar filmnek a poszterét, mely egyedülálló módon azonnal felkeltette az érdeklődésem. Némi keresgélés után sikerült is megtalálni, a Halálkeringő című, január 14-én debütáló, Kern András és Dobó Kata neve által fémjelzett film remek promó képét. A történet szerint egy lepusztult polgári lakásban járunk, ahol a romok tetején Elza magába roskadva üldögél, és életét siratja. Szerelmi háromszögét, amelyben vergődik, csupán a drogok teszik elviselhetővé, nyomorán pedig csupán apja segíthet. A cselekményt olvasva kétséges lehet ismét a mű színvonala, azonban meg kell hagyni, a reklám-szakemberek ötösre vizsgáztak.

Címkék: hírek

Hamarosan megkezdik Green Lantern forgatását, amelyben a képregényhős, Zöld lámpás kalandjait filmesítik meg, akinek földön kívüli gonosztevőkkel is fel kell vennie a harcot. Fél éve, a lehetséges jelöltek közül Ryan Reynolds-ot választották ki a címszerepre, nemrég pedig a női főszerepre esélyes színésznők listája szűkült le öt névre. Most kiderült, hogy a szerepet végül a mindössze 22 éves Blake Lively kapta meg, akit a közönség jelenleg leginkább a Gossip Girl című televíziós sorozat egyik főszereplőjeként ismerhet.

Címkék: hírek green lantern

Nemrég felröppent a hír, miszerint a Pókember 4 2011. május 6-ára tervezett bemutatóját elhalasztotta a stúdió, mivel jelen pillanatban az előkészületi munkálatok még csak a film forgatókönyvének véglegesítésénél tartanak, sőt maguk az alkotók is bizonytalanok, hogy miylen irányba vigyék tovább a szuperhős történetét. Mindeközben pedig bejelentették, hogy egy másik Marvel hősről készült filmadaptáció, a Thor május 5-én érkezik majd meg a mozikba. Tobey Maguire szerint azonban nem kell aggódnunk, és ha nem is május elején, de még 2011 folyamán a mozikba kerül a Pókember negyedik része is.

Címkék: hírek

Komoly nosztalgia lengheti be a környéket, ugyanis világszerte rajongók százezrei ünneplik tombolva a The A-Team visszatérését. Egy másik dimenzióban. Mindig kétkedve fogadjuk a remake-ket, különféle feldolgozásokat, így ez nincs másként Murdock-ékkal sem. A kultikus sorozat filmes adaptációjának láthatjuk az alábbiakban néhány összevágott képsorát. A trailer láttán sokunknak ugrik össze a gyomra, illetve kezdjük napokig dúdolni a régi főcímet, persze az előzetesben lévő néhány utolsó jelenetsor igen kiábrándítóan hathat. A Joe Carnahan által rendezett alkotás június 11-én érkezik az amerikai mozik kínálatába, és olyan sztárokat vonultat fel, mint Liam Neeson, Bradley Cooper, vagy a District 9-es Sharlto Copley.

Címkék: trailer szupercsapat

Megérkezett a remake első előzetese, mely azért is hathat érdekesen, ugyanis a filmnek magyar vonatkozása is lesz. A Piranha 3D számos más, híresebb és felkapottabb művet fog felvezetni, azonban sokan bizakodóan várják a modern technikával készülő thrillert. Természetesen mindannyian tisztában lehetünk vele, hogy anyanyelvünk ezúttal nem fog felcsendülni, azonban a korábbi interjúalanyom, Gőgh Szilvia, aki egy jelenetben Dina Meyer düblőrjét alakítja, és mint elmondta a forgatás során olyan sztárokkal találkozhatott, mint Eli Roth, vagy Richard Dreyfuss. A történet szerint egy ismeretlenekből álló csapat kerül bajba, ugyanis ha nem fognak össze, könnyen haleledelként végezhetik. Szerencsére azonban egy lány mindig talpon van, így megmenekülésük nem is hat annyira furcsán. Itt az idő, hogy kockáztassanak, vagy meghaljanak. Az alkotás április közepén érkezik a filmszínházakba.

Címkék: trailer

Egy romantikus vígjáték előzetesére is képesek vagyunk vetemedni néha, ezt bizonyítja, hogy az elkövetkező pár sorban a She's Out of My League című filmet fogjuk bemutatni. Kirk (Jay Baruchel) egy totál átlagos srác a retéren dolgozik a biztonsági ellenőrző kapuknál. Egy szép napon találkozik Molly-val (Alice Eve), aki sikeres, és módfelett elragadó. A lány nem csak Kirk tetszését nyeri el, de a szüleiét, barátaiét, sőt még az ex-barátnőjét is. Egy a probléma, Kirknek ki kell találnia, hogy miképpen működtesse ezt a kapcsolatot, ugyanis a lány nem egy kategória a fiúval. Avagy egy erős tízes miképpen szeret meg egy közepes ötöst? A filmet márciusban mutatják be az USA-ban, feltételezhető, hogy nem sokkal később a magyar mozikba is megérkezik a produkció. Előzetes és poszter ugrás után.

Címkék: humor trailer hamarosan

Sikerült megtekintetünk a Cannes-i Filmfesztivál győztesét, a filmet mely elvitte az Arany Pálmát, és nagyon jó eséllyel indulhat az Oscar-gálán is a legjobb külföldi film kategóriában. Michael Haneke német rendező filmje, a Das Weisse Band, azaz A fehér szalag egy eléggé provokatív, és alternatív produkció nevelésről, megalázásról, bosszúról és nagybirtoki rendszerről a huszadik század elején játszódó Németországból. A fekete-fehér alkotás csendesen folydogáló medrében ott lappang a feszültség a film minden egyes képkockájában.

Címkék: kritika oscar 2010

Amint arról korábban írtunk, Danny Boyle következő filmje, a 127 Hours, Aaron Ralston hegymászóról fog szólni, aki öt napig várta csapdába esve a segítséget a Sziklás-hegységben. A fiatal sportoló karja egy sziklatömb alá szorult, és a férfi képtelen volt kiszabadítani magát. Videóra vette búcsúüzenetét a családjának, majd egy zsebkéssel amputálta önnön kezét. Ezután megmászott egy sziklafalat, és összefutott egy családdal, akik megetették, megitatták, és értesítették a mentőket. A bajbajutott hegymászót James Franco fogja megformálni, akit például a Pókember-filmekből ismerhetünk.

Címkék: hírek

Hivatalosan is kapott egy közelebbi dátumot Matt Reeves Let Me In című filmje, mely a lassan legendássá nemesedő svéd vámpírnovella és film, a Låt den rätte komma in adaptációja. Az Oskart és Elit Owenre és Abby-re felváltó filmet ez év októberére tervezik bemutatni. Kodi Smit-McPhee (The Road) és Chloe Moretz (500 Days of Summer, Kick-Ass) lesz a két gyerekszereplő, ám a komor stockholmi peremkerület helyett egy új-mexikói kisvárosban játszódik majd a történet. Abby apját az A látogatóban nyújtott alakításáért Oscarra is jelölt Richard Jenkins fogja eljátszani. Ugrás után a film első hivatalos szinopszisa olvasható.

Címkék: hírek horror vámpír let me in

Azt kell mondjuk, hogy az álomgyár mellett Anglia is jól termeli a filmeket, így kínálták nekünk tálcán ezt a remek, 1890-ben játszódó alkotást, mely tulajdonképpen nem más, mint egy újkori adaptáció. Az eredmény persze felemás lett, hiszen nem olyan könnyű egy olyan nagy hatású könyvet vászonra vinni, mint Oscar Wilde klasszikusa. Dorian Gray története amellett, hogy tökéletes görbe tükröt mutat az akkori Londonban élő társadalomnak, horrorsztori is egyben, hiszen az Oliver Parker által rendezett darab egy örökké élő fiatalról és annak tragikus sorsáról szól. Megtekintése erős idegzetűeknek javallott, habár valószínűleg bármely tini nevetve végigülné a mozikban is az alig kevesebb, mint két órát, persze kicsi a valószínűsége, hogy itthon is a vásznakon köszönthetjük a filmet.

Címkék: kritika

Március közepén hallottunk legutoljára információkat a John Carpenter által készített klasszikus thriller, a The Thing előzményfilmjének forgatásáról, amikor is Ronald Moore lenyilatkozta, hogy végre befejezte a forgatókönyv írását. Ezidáig úgy tűnt, hogy semmi nem lesz az egészből, nemrégiben azonban a Production Weekly szerezte azokat az értesüléseket miszerint a forgatás márciusban kezdődik, és egészen nyárig eltartanak majd a munkálatok. A rendezői székben nem más fog ülni, mint az elismert szakember, Matthijs Van Heijningen, a film készítése pedig Toronto-ban fog zajlani.

Címkék: hírek

A 2010-es év első hétvégéjén egy európai filmet jelentette az egyedüli új bemutatót az Amerikai mozikban, így a toplista lényegében megegyezett az előző hétvégéjével. A mozipénztárakat továbbra is James Cameron Avatarja uralta, amelynek hétvégi bevétele a múlthéthez képest most is kevesebb, mint 10%-ot csökkent, és 68,3 millió dollárt hozott, így amerikai összbevétele tizenhét nap alatt elérte a 352 milliót. A film a világ többi országában is kiemelkedően teljesít, hiszen itt további 666,7 millió dollárt gyűjtött össze, így nemzetközi összbevétele meghaladta az egymilliárd dollárt, máris túlszárnyalva 2008 legnagyobb sikerét, A sötét lovagot. A film a következő hetekben várhatóan a még két álló vetélytársát is maga alá gyűri, és A Karib-tenger kalózai trilógia második része, valamint A király visszatér fölé emelkedik. Ebben az esetben, még ha a Titanic 1,8 milliárdos rekordját nem is dönti meg, Cameron ezentúl nem csupán a toplista első, hanem a legfelső két helyét tudhatja majd magáénak.

Címkék: avatar box office

süti beállítások módosítása