Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az év huszonnegyedik hétvégéje a '80-as évek iránti nosztalgia hangulatában telt el az amerikai mozikban. Egy huszonöt évvel ezelőtti film remake-je, illetve egy televíziós sorozat feldolgozása  Meglepetésre, a The Karate Kid, vagyis a Karate kölyök diadalmaskodott a Szupercsapat felett, miután pénteken 18,8 millió dollárral nyitott és három nap alatt összesen 56 millió dollárt hozott. A 40 milliós büdzséből leforgatott film, amelyben Jackie Chan, Will Smith fia, Jaden alakítják a mester és tanítvánáynak szerepét, így már akkor is sikernek számít, ha a következő hetekben esetleg jelentősen visszaesik a nézettsége.

Címkék: box office

2010. huszonharmadik hétvégéje ismét csendesen zajlott az amerikai mozipénztáraknál, mivel egyetlen új bemutató sem aratott hangos sikert. Tizenhárom év óta nem volt ilyen gyenge június eleji mozis hétvége, az előző évhez képest, amikor a Másnaposok debütált, pedig 28%-os visszaesést jelent. A Jonah Hill és Russel Brand párosára fókuszáló vígjáték, a Get Him to the Greek, amely Magyarországon augusztus 12-én kerül a mozikba, nem tudta letaszítani a trónról Shrek negyedik kalandját. A 40 milliós költségvetésből készült film a toplista második helyén végzett 17,4 millió dollárral, ami a hasonló műfajú, zenés vígjátékok között a harmadik legjobb nyitóeredmény.

Címkék: box office

Két egyperces jelenet bukkant fel a hamarosan mozikba kerülő A Szupercsapatból (The A-Team), az azonos című, '80-as évek beli televíziós sorozat adaptációjából. Az első videóban a District 9 főszereplőjeként megismert Sharlto Copley, aki Murdock ezúttal szerepében tűnik fel, nagy nehézségek árán emel a levegőbe egy elkötött teherszállító repülőt, a második jelenetben pedig a Szépfiút alakító Bradley Cooper kerül bajba, de a Liam Neeson által megformált Hannibal ezredes éppen a megmentésére siet. Az akcióvígjáték június 11-én debütál az amerikai mozikban, Magyarországon pedig augusztus 5-től lesz látható.

Címkék: szupercsapat

A Memento, Tökéletes trükk és A sötét lovag rendezőjének új scif-fi-thrillerje, az Eredet (Inception) új TV-reklámokat kapott, az utolsó mozis előzetes után, amely már a történetbe is engedett némi betekintést. Christopher Nolan filmje az álmok világában játszódik, amin keresztül a főszereplő Cobbot alakító Leonardo DiCaprio hozzá tud férni bárki tudat alatt rejtegetett titkaihoz, hogy ellopja azokat. A promóciós videókban a neves főszereplő számos tagja feltűnik, köztük Marion Cotillard, Ellen Page, Cillian Murphy és Joseph Gordon-Levitt. A thriller az Egyesült államokban július 16-án debütál, ahol IMAX vásznakon is megtekinthető lesz majd, a magyar mozikba pedig július 22-én érkezik meg.

Címkék: inception

Az Egyesült Államokban kevesebb mint egy hónapon belül debütál a Nickelodeon népszerű rajzfilmsorozata alapján készült Az utolsó léghajlító (The Last Airbender) című fantasy, M. Night Shyamalan rendezésében. A föld, levegő, víz és tűz manipulálására képes népek által benépesített, háború sújtotta fantáziavilágban a fiatal Aang az egyetlen, aki elhozhatja a békét. Az elmúlt napokban Amerikában és nemzetközileg is fokozódott a reklámkampány, így megnézhetünk egy újabb japán előzetest, amely nyugodtabb stílusával az epikusságra és az elemekre koncentrál. Az egyik TV-reklám a tűz népének háborús terveire és vezetőire, Ozai tűz úrra és Zhao admirálisra fókuszál, akiket Cliff Curtis és Aasif Mandvi alakítanak. Egy másik TV-spot pedig az akciót és a Jackson Rathbone által alakított Sokka viccesebb oldalát helyezi a középpontba. Ezek mellett új, nagy felbontású képek is felbukkantak. A film július 2-án kerül az amerikai mozikba, Magyarországon pedig július 29-től lesz látható.

Címkék: trailer léghajlító

Jack Black alakítja a címszerepet Gulliver klasszikus történetének modern, vígjáték jellegű újraértelmezésében, a Gulliver's Travels-ben, amelynek most bukkant fel az első előzetese. A bőbeszédű levélkézbesítő egy véletlen folytán motorcsónakjával a Bermuda-háromszögben köt ki, ahonnan egy vihar a liliputiak földjére mossa őt. A miniatűr nép először rabszolgaként majd kisvártatva hősként tekint rá, ő pedig ráeszmél, hogy nem a méretek, hanem a belső értékek számítanak. A liliputiak hercegnőjeként Emily Blunt, királyukként pedig a brit Billy Connoly tűnnek fel a filmben, amely háromdimenziós formátumban is elérhető lesz, és az Egyesült Államokban december 22-én debütál a mozikban.

Címkék: humor trailer

Zseniális rövid animációs filmet fogunk ezúttal bemutatni, méghozzá Fly címmel, azaz magyarul Légy. Az Aardman Animation egy olyan brit stúdió, aminek  számos rövid és egész estés animációt, gyurmafilmeket és stop motion-öket köszönhetünk, csak, hogy a legismertebbeket említsük: Wallace & Gromit, vagy Csibefutam. Az Aardman 2007-ben aláírt egy hároméves szerződést a Sony Pictures-szel, hogy egész estés filmeket gyártson, de a stúdió nem hagyott fel a mulatságos rövidfilmek készítésével sem. A legutóbbi alkotásuk, a Fly egy bő két és félperces, több apróbb gag-ben végződő jelenetből áll. Felépítésében pontosan ugyanolyan, mint a Prérifarkas, meg a Gyalogkakukk legalábbis nekem ez jutott eszembe a nézése közben. Adott egy szerencsétlen férfi, aki el akarja kapni, ölni, pusztítani a legyet, de sehogyan sem sikerül, ellenben mindig ő és a jópofa kutyája szívja meg. A Vénusz légycsapó-dzsungelnél már hangosan lehet röhögni! Az alábbi rövidfilmet egyébként Alan Short jegyzi a stúdiótól.

Címkék: animáció kisfilm

A szokásosnak nevezhető marketing utat járja be Antal Nimród Predators című filmje is, azaz, a bemutatóhoz egyre közelebb érvén, előkerültek a karakterposzterek is. Remélhetőleg a későbbiek folyamán lesznek még plakátokon felbukkanó szereplők, Lawrence Fishburn és/vagy Danny Trejo, de egyelőre be kell érnünk az Adrien Brody által megformált Royce-szal, valamint az Isabelle-t alakító Alice Bragával. Adrien Brody-t már lassan azért kezdjük megszokni ebben a gyilkos katona szerepében, ám Alice Bragáról még mindig az Aliens transzvesztita külsejű Vasqueze jut eszembe. Na nem a csomagolással van baj, félreértés ne essék, csak valahogy ez a kőkemény katonásdi szokatlanabb egy nőnél, pláne, ha úgy teszi minezt, hogy a CIA rendíthetetlen titkos elhárításának a tagja.

Kapcsolódva az előző poszthoz: napvilágot láttak az Amerika Kapitány és Thor jelmezeiről készült vázlatok. Ezzel tehát megkezdődött a jövőre kis eltéréssel bemutatandó két film promóciója és a rajongóknak szánt apró információmorzsák, képek kiszivárogtatása. Amerika Kapitány jelmezét kicsit modernizálták, militánsabb jelleget kölcsönözve a ruhának. A kattintás után látható Thor jelmezei egyelőre csak koncepciók, de egész jól fest a képregényben látható ruhához hasonlítva (csak a sisak hiányzik egyelőre). A Kenneth Branagh rendezte filmet 2011. május 6-án mutatják be többek között Natalie Portman (Thor szerelme), Samuel L. Jackson és Anthony Hopkins (Odin) főszereplésével. A történetről itt olvashattok bővebben.

Címkék: hírek thor captain america

Pár napja írtunk az éppen készülő DC-filmekről, itt az ideje hát, hogy egy pillantást vessünk arra, hogy melyek a legutóbbi fejlemények a legnagyobb képregénykiadó körül a filmadaptációkat tekintve. Kezdjük a legfrissebb, egyelőre még pletykaszintű hírrel: a múlt héten befejeződött Lost-sorozat egyik szereplőjével Josh Holloway-jel intenzív tárgyalások folynak egy újabb, eddig még a vásznon ismeretlen Marvel-hős eljátszására. Bár konkrétumokról egyelőre nem tudni, az Avengersnews bennfenteseinek van néhány tippje, hogy melyik álruhába is bújhat Holloway. A folytatásban erről is olvashattok.

Címkék: hírek marvel

süti beállítások módosítása