Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az Egyesült Államok szociális ügyekkel foglalkozó minisztériuma kiadta az éves jelentését az újszülöttek névadásakor előforduló legnépszerűbb nevek listájával. A népszerű Alkonyat-széria főszereplő vámpírjcsaládjának, köztük a Robert Pattinson által megformált Edward Cullen vezetékneve, a Cullen, keresztnévként 300 helyett ugrott előre a 2008-as pozíciójához képest, és a 485. helyen végzett. A 4,1 millió újszülött közül 21 ezren kapták a vérfarkas Jacob és 22 ezren a a Jacob és Edward szerelme között őrlődő Isabella nevét, igaz egyszerűen Bellának csak 58 pár nevezte el gyermekét.

A minisztérium szóvivője, Mark Hinkle ugyanakkor kiemelte, hogy a Jacob név már tizenegy éve az első helyen szerepel a fiúnevek listáján, így szerinte nem véletlen, hogy a regénysorozatot jegyző Stephenie Meyer ezt a nevet használta — "Talán megnézte a weboldalunkat, amikor kiválasztotta a nevet."

Ugyanakkor a Cullen nevet sem az írónő alkotta meg, hiszen az egy régi ír-gaelic eredetű férfinév, amelynek jelentése: "jóképű". Az 555 párral egyetemben, a Bronx-i Brad Lafferty és Michelle Mikkelsen is ezt a keresztnevet adták fiuknak, mivel az anyuka terhessége alatt a sorozat utolsó regényét, a Hajnalhasadást (Breaking Dawn) olvasta, amelyben megszületik Edward és Bella félig ember, félig vámpír gyermeke. "Szeretem a régies neveket", mondta Mikkelsen. "És a szereplők többsége vámpír. Szóval nagyon-nagyon régi neveik vannak." — tette hozzá észrevételét.
 

Címkék: hírek twilight

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr131985672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása