Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az amerikai látvány- és díszlettervezők szövetsége, az Art Directors Guild (ADG) idén 14. alkalommal adta át az elmúlt év legjobbjainak járó díját, az Annual Excellence in 2009 Production Design Awards díjátadó keretében, amelyet a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotelben zajlott le. A három kategóriára bontott díjat a Sherlock Holmes, az Avatar és A bombák földjén (The Hurt Locker) látványtervezői vehették át. Életműdíjjal ismerték el Warren Beatty hozzájárulását a vizuális filmművészethez, az olyan alkotásokkal, mint a Dick Tracy, az Ishtar és a Bugsy. Szintén életműdíjat kapott az ötvenéves televíziós múltra visszatekintő díszlettervező, Michael Baugh.

A Sherlock Holmes olyan jelölteket utasított maga mögé a kosztümös filmek csoportjában, mint a Becstelen Brigantyk, a Julie & Julia, és a Coen testvérek új filmje, az A Seriosu Man. A fantasy kategóriában az Avatar mellett a District 9, a Harry Potter és a Félvér herceg, a Star Trek, valamint a Where The Wild Things Are is versenyben volt. A kortárs alkotások között az Angyalok és démonok, Egek ura, Komfortos mennyország, Másnaposok fölé kerekedve, A bombák földjén bizonyult a legjobbnak.

Legjobb látványtervezés kosztümös filmekben

Sherlock Holmes

Sarah Greenwood

Legjobb látványtervezés fantasy filmekben

Avatar

Rick Carter és Robert Stromberg

Legjobb látványtervezés kortárs filmekben

The Hurt Locker

Karl Juliusson
 

Címkék: hírek avatar díjátadó sherlock holmes

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr21756890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása