Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Disney szomorú döntésének értelmében lehúzza a rolót a Miramax Films L.A-ben és New Yorkban található irodája, ezzel pedig majdnem 100 ember veszíti el munkahelyét. Van ebben valami irónia, hiszen a késő '80-as évektől a stúdió gondozásában és felügyelete alatt működő cégnek köszönhetjük számos indie film keletkezését, és ugye tekintve, hogy a Sundance Festival mindig nagy segítséget nyújtott a stílus képviselőinek - lényegében itt kaptak először nyilvánosságot -, igencsak övön aluli ütés lehet ez sokaknak. Hat nagyszerű film állt talonban, többek közt a The Tempest és a Sam Worthington és Keira Knightley főszerereplésével készülő The Night című alkotás.

Ezeket minden valószínűség szerint nem fogják bemutatni, esetlegesen néhány mozi fogja limitáltan a műsorprogramjára tűzni. A redőny lehúzásának egyik legfőbb oka az, hogy habár a Becstelen Brigantyk igen jól termelt és sok pénzt hozott a házhoz, a Nine című musical csúfos véget ért, így pedig nem volt esély a túlélésre. A Weinstein Company egyébként tett még egy elkeseredett próbálkozást, hogy visszavásárolják a Miramaxot, de a vételár minimum másfél milliárd dollár. Nagy veszteség ez a filmes világ számára, hiszen olyan korszakalkotó zseniket köszönhetünk nekik, mint Tarantino vagy Kevin Smith.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr271711701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása