Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

David Fincher nonkonformitásáról híres vagy éppen hirhedt rendező, aki filmjeiben képes egyszerre szürreális és húsbavágóan realisztikus hangulatot teremteni. Két legismertebb filmjét, a Hetediket és a Harcosok klubját a mai napig a popkultúra legnépszerűbb filmjei között tartják számon. Két éve a Zodiákussal mutatta meg, hogy életrajzi, dokumentarista jellegű műfajban is megállja a helyét.

A Benjamin Button különös élete mégsem rendeltetésszerűen Fincher "gyermeke". F. Scott Fitzgerald novellájának története már a '90-es évek eleje óta megfilmesítésre várt, és az évek során a feladathoz több lehetséges rendező és színész neve is felmerült, amíg végül Fincher és Brad Pitt harmadik közös vállalkozása lett.

Címkék: kritika oscar 2009

Ezekben a napokban egyfajta botrány tartja "lázban" a film- és bulvárvilágot. A Terminator Salvation tavalyi forgatásakor már felröppent a hír, miszerint Christian Bale komoly összetűzésbe került a film operatőrével, Shane Hurlbuttal. A napokban nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amin ez a bizonyos kiborulás hallható. Nálunk is meghallgatható.

Címkék: hírek terminator christian bale

A sors játéka

 2009.02.04. 23:31 | Turisas | 2 komment

A brit rendező, Danny Boyle, aki sosem hibázik, ezúttal Bollywoodba ment, hogy egzotikus környezetben, Mumbaiban forgassa le élete egyik legnagyobb művét, a Slumdog Millionaire-t (félve írom le a magyar címét: Gettó milliomos). A film újszerű, meghökkentő, elgondolkodtató, és feltárja szemünk egy számunkra ismeretlen világ felé. Mindezt teszi úgy, hogy az egész filmet belebújtatja korunk legismertebb kvízjátékának a bőrébe. Egy Oscar garantált a legjobb film, vagy legjobb rendezés közül. De csak azért egy, mert ott van még a Benjamin Button is... Lapozás után indul az utazás Indiába!

Címkék: kritika india oscar 2009

Baz Luhrman nem hazudtolta meg önmagát, és egy szép hosszú epikus meséből  komor mélységbe átcsapó drámát kerekített, méghozzá több, mint két és fél óra hosszan az Ausztrália című alkotásában. A játékidő hosszúsága azonban nem érzékelhető, hiszen a filmes zsánerek úgy váltogatják egymást, mint talán másik filmben soha. Kezdődik vígjátékként, majd egy izgalmas western-kalandba csap át, és végül a kialakult romantikus rózsaszín naplementét szürke háborús füsttel takarja el a Rómeó és Júlia és a Moulin Rouge rendezője legújabb filmjében, miközben az ausztrál holokauszt is szóba kerül, valamint kikerülhetetlen társadalmi kérdések. Hajtás után didgeridoo és fegyverropogás.

Címkék: kritika

A szélesebb közönség még nem is igazán hallott az idei év egyik legnagyobb durranásának ígérkező filmjéről, az Avatarról, ami a jelenlegi tervek szerint december 18-án debütál a tengerentúlon. James Cameron a csaknem 12 évvel ezelőtt nagy sikert arató Titanic óta nem rendezett játékfilmet, de az Avataron már évek óta dolgozik. Régi sci-fi rajongóként szívesen tért vissza a műfajhoz, (Aliens, A mélység titka, Terminátor, Terminátor 2). Az idegen bolygón játszódó 3D-s kalandfilmmel az a szándéka, hogy ismét forradalmasítsa a filmipart.

Cameron még 1995-ben írta meg az első történetvázlatot. A forgatást '97 elejére tervezték, azonban később a rendező úgy ítélte hogy, az akkori technológiával a film még nem megvalósítható, így pihentette ötletét.

Címkék: avatar hamarosan

Amerikában a Super Bowl hagyományosan az év egyik legjelentősebb TV-s eseménynek számít. Így nem csoda, hogy a filmstúdiók itt igyekeznek fél-egyperces TV-reklámokkal felkelteni az emberek figyelmét, közelgő tavaszi és nyári produkcióikra. Idén itt jelentkezett első trailerrel a Transformers második része és a G.I. Joe film. De feltűnt J.J. Abrams Star Trekje és Will Ferrel Land Of The Lost című vígjátéka is. Videók.

Címkék: trailer hamarosan transformers

Amerikában a Super Bowl hétvégéjén, a mozis bevételek toplistájának élén a Taken című akciófilm végzett. Ebben Liam Neeson egy leszerelt kommandóst alakít, aki útra kel, hogy bármi áron visszaszerezze elrabolt lányát. A bemutató érdekessége, hogy a francia koprodukciót Franciaországban és a világ más részein már csaknem egy éve forgalmazzák, valamint DVD-n is megjelent. Az amerikai mozipiacon azonban ennek ellenére is kedvezően fogadták a filmet, ami első hétvégéjén 24,7 millió dollárt hozott.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása