Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Új nemzetközi posztert kapott Peter Jackson filmje, a The Lovely Bones, ami Komfortos mennyország címmel kerül majd a magyar mozikba. Alice Sebold 2002-ben megjelent regényét A Gyűrűk ura trilógiával ismertté vált íróhármas, Philippa Boyens, Fran Walsh és Jackson adaptálta a nagy vászonra. Saoirse Ronan alakítja a tizennégy éves Susie Salmont, aki gyilkosság áldozatává válik, majd a mennyország előszobájában, saját fantáziavilágában kíséri figyelemmel, hogy mi történik családjával és gyilkosával. A lány szüleit Rachel Weisz és Mark Wahlberg formálják meg, a gyerekgyilkos szerepét pedig Stanley Tucci öltötte magára. A filmet egyelőre limitált számú moziban, december 11-én mutatták be az Egyesült Államokban, majd 2010. január 15-től kerül szélesebb körű forgalmazásba. Magyarországra pedig egy héttel később, január 21-én érkezik meg a dráma és thriller elemeit vegyítő alkotás. A poszter mellett ezúttal egy új, egy perces TV-reklám szerepel, valamint egy összeállítás, ahol a szereplőkről és a történetről esik szó. Emellett a korábbiakhoz hasonló, három rövid részlet is megtekinthető.

Címkék: lovely bones

Korábban már láthattuk a '81-es fantasy, a Clash Of The Titans jövőre mozikba kerülő remake-jének teaserjét, nemrég új poszterei is érkeztek, most pedig a film második előzetese bukkant fel. Ezúttal a Zeuszt alakító Liam Neeson is megszólal, aki meg akarja büntetni az emberiséget, amiért nem tisztelik kellőképpen isteneiket, ennek érdekében pedig a legendás tengeri rémet, a Krakent is beveti. A Sam Worthington által megformált félisten Perszeuszra vár a feladat, hogy gátat vessen az istenek pusztításának. Perszeuszt segítőjeként Pete Postletwaite, Hádész szerepében Ralph Fiennes tűnik fel, míg Gemma Arterton alakítja a szépséges Iót. A film 2010. március 26-án debütál az Egyesült Államokban és a világ számos országában, a magyar premier időpontjáról azonban még nincsenek információk.

Címkék: trailer titánok harca

Egy barátságos karácsonyi hangulatú videót prezentálunk nektek, melyben a világ leghíresebb bábfigurái, a Muppetek éneklik a Ringing of the Bells című híres karácsonyi dalt. A Carol of the Bells-ként is ismert éneket bizonyára mindenki hallotta már. Ezt azért merem bátran kijelenteni, mert nem hiszem, hogy létezik olyan ember, aki nem látta a Reszkessetek betörőket. Igen, arról a dalról van szó, amit a templomos jelenetnél hallhatunk, amikor Kevin rohan haza csapdákat készíteni. De természetesen mint ismert karácsonyi dal, hallhattuk a South Park Christmas Specialjében is Mr. Mackey előadásában. Ja, és érdekességnek még egy kis apróság: a dal Ukrajnából származik, egy Leontovics nevezetű zeneszerző tollából, és ukránul Csedrik a címe, de nem karácsonyi dal volt, hanem Újévköszöntő ének. Hallgassátok csak!

Címkék: humor

Megérkeztek az első poszterek is Louis Leterrier nagyszabású remake-jéhez, a Clash of Titans-hoz (Titánok harca). A zenei téren igen változatos véleményeket begyűjtő előzetes után most három hivatalos plakát is napvilágot látott Perszeusz kalandjaiból. (Szerény véleményem szerint az Apocalyptica-stílusú grandiózus fémzenével ötvözött komolyzenei taktusok igen jól csengtek a képi világban is intenzív ízelítő alatt). Az istennek született, de emberként felnőtt hős Hádész ellen indul, aki a poklot akarja rászabadítani a földre. Seregével eközben minden képzeletet felülmúló, sötét és nyomasztó helyeken járnak, ahol a legfélelmetesebb lidércekkel és démoni lényekkel kell megküzdeniük. A plakátokon az egyik ilyen legendás görög mitológiai lényt is láthatjuk, illetve végzetét, ugyanis a Sam Worthington által alakított Perszeusz lefejezte a kígyófejű Medúzát. Ugrás után a hangulatos, és epikus történetet sugalló plakátok megtekinthetők.

Címkék: titánok harca

Minden valószínűség szerint a Csillagok Háborújának története folytatódni fog. A közelmúltban számos alkalommal hallhattunk az élőszereplős sorozat érkeztéről, illetve októberben merült fel pletykaként, hogy George Lucas újabb trilógián agyal. Nem is olyan régen pedig Thomas Dolby kotyogta ki véletlenül a blogján egy Kaliforniában tett látogatása után, hogy az új film készülőben van. A leírtak alapján az egyik barátja, Paul Sebastien számolt be neki a nem is olyan sokára érkező Star Warshoz kapcsolódó televíziós műsorokról, online játékokról és a harmadik trilógia felvezető darabjáról.

Címkék: hírek

Kevesebb, mint egy hét múlva debütál a mozikban James Cameron Avatarja, így a reklámkampány részeként most jelennek meg utoljára nagyobb számban részletek a filmből, a kulisszák mögötti videók, illetve interjúk a szereplőkkel. A legújabb, egy-egy perces jelenetekben megtekinthetjük Quaritch ezredes eligazító beszédét, Jake Sully első találkozását az amino tankban szunnyadó avatarjával, valamint miközben Jake a Pandorán, a na'vik között szerzett élményeit naplózza. Neytiri pedig a bennszülöttek nyelvén és az íjászmesterségükön túl, saját repülő ikranjával is megismerteti őt. Ezeken felül betekintést nyerhetünk a film forgatási munkálataiba, egy összesen több mint 22 percnyi összeállítás keretében, amelyben láthatjuk Cameront rendezés közben, a kamera mögött, vagy éppen a Weta műhelyében, amint éppen a kellékeket veszi szemügyre. Részletesebb képet kapunk a film zenéjének rögzítési munkálatairól is, ahol James Horner dirigálta a zenekart. A video halmaz a továbbiakban megtekinthető, de természetesen megannyi részlet derül ki a film cselekményéről és szereplőiről, amik spoilereknek is tekinthetők.

Címkék: avatar

Egy egészen bizarr, ám kreatív és jópofa dologra bukkantunk a hálót böngészve. Matt Busch egy olyan elkötelezett Star Wars rajongó művész, aki imádja megváltoztatni az eredeti posztereket és karaktereket hőn szeretett filmjéből. Matt legújabb szériája a zombik köré épül, így nem volt rest a művész úr, és kicsit átalakította a hat film plakátját. Természetesen a címeik is megváltoztak, így például magyarul olyan remekeket kaphatnánk, mint például Zombik háborúja, Az élőhalottak visszavágnak, A zombi visszatér, Baljós zombik, Az élőholtak támadása vagy A zombik bosszúja. Csipetnyi extraként egy full-extrás Yoda-zombit is becsempésztünk a kiállításba, ami ugyan eltér a tematikától, ám mivel ugyanattól az istenadta tehetségtől származik, így nem hagyhattuk ki, mert nem bírtunk betelni a látványával.

Címkék: humor

Megérkeztek a Tron második részének legelső poszterei. Csaknem három évtizednek kellett eltelnie, hogy az 1982-es film, ami újszerű és egyedi vizuális világával váltott ki elismerést, folytatást kapjon, ami Tron Legacy címmel, a jövő év végén kerül majd a mozikba. Az új film első előzetese az idei Comic-Con keretében debütált, amelyben a kultikus lightcycle-ök átdolgozott változata is feltűnt, amik természetesen a poszterről sem maradhattak le. Jeff Bridges visszatér Kevin Flynn szerepében, aki időközben ismét a virtuális világ lakójává vált, de most, 25 év után fia is utána indul, hogy megkeresse őt. Bridges-hez ezúttal Garrett Hedlund és Olivia Wilde is csatlakozik, valamint mellettük John Hurt és Michael Sheen is feltűnnek egy-egy szerepben. A Disney égisze alatt készülő film 2010. december 17-én kerül a mozikba, háromdimenziós formában is.

Címkék: hamarosan tron legacy

A NY Post értesülései szerint a botrányhős színésznő jelenleg Indiában tartózkodik, természetesen azonban nem a magánélete szólította oda, hanem a BBC megbízásából forgat dokumentumfilmet, mely a kiszolgáltatott nők és gyermekek elhurcolását jeleníti meg, illetve hívja fel a figyelmet erre a problémára. Ez lényegében Lohan jótékonysági tevékenységének része, melyet a sajtósai találtak ki neki, hogy a róla eddig kialakított általános nézetet megváltoztassák. Az ötletet pedig nem mástól, mint Richard Bransontól vették, ugyanis napjaink egyik tinibálványát lenyűgözték az ikon tettei, és az, ahogy az elesetteken segítve tett áldozatot értük.

Címkék: hírek

A Walt Disney stúdió tulajdonában lévő, Jon Turteltaub által rendezett The Sorcerer's Apprentice jövő nyáron érkezik az amerikai mozikba, addig is azonban itt van a teaser előzetes, melyben két és fél percnyi bepillantást nyerhetünk a film cselekményébe. Az innovatív és epikus jelzőkkel illetett alkotás története egy varázsló és annak kétbalkezes tanítványának kalandjaiba enged egy kevéske bepillantási lehetőséget, akik éppen a sötét és jó oldal közti hihetetlen harc kellős közepén állnak. A Balthazar Blaket megszemélyesítő Nic Caget igen sok kritika érte mind a filmes szakma, mind a magánéletét firtató bulvár média részéről, így a közönség kíváncsian várja legújabb alakítását, mely legrosszabb esetben akár a Ghost Rider által bemutatott szint alá is süllyedhet, ha nem Nic vigyáz. A filmben igazi sztáreső várható, hiszen többek közt szóhoz jut majd az elmúlt évek egyik ikonikus színésznője, Monica Belucci is.

Címkék: trailer

A film hányatott sorsa miatt (újraforgatás, rengeteg próbavetítés, késések, csúszások, és a zeneszerző Danny Elfman híres kiszállása a produkcióból) talán kevesen gondolták úgy, hogy a Wolfman című produkció időben a mozikba kerülhet a kitűzött február 12-i dátumra. Nos, úgy tűnik sikerült megtalálni a végső változatát a filmnek, és ahogyan hírlik, a készítők a véresebb, ám állítólag jobb verzió mellett tették le voksukat. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis az MPAA (Motion Picture Association of America)  az R-Rated plecsnit stamplizta a film neve mellé. Az R jelentése Restricted, azaz 17 éven aluliak csak szülői, vagy felnőtt kísérettel tekinthetik meg a filmet. Az okokról bővebben alább.

Címkék: hírek wolfman

Egy új jelenet bukkant fel a mindössze kilenc napon belül, december 17-én mozikba kerülő Avatarból, ami a film egy korábbi részletéhez hasonlóan szintén az emberekre koncentrál. A Michelle Rodriguez által megformált pilóta, Trudy Chacon szállítja céljuk felé az AVTR kutatóprogramban résztvevő három utasát, akiket Sigourney Weaver, Sam Worthington és Joel Moore alakítanak. Az idegen Pandorára nemrég érkezett új látogatók, Worthington és Moore karakterei, Jake Sully és Norm Spellman, ekkor pillantják meg először a mágneses térben lebegő hatalmas Halleluja-hegyeket.

Címkék: avatar

Egy sajtótájékoztatón derült fény arra, hogy Tim Burton legújabb produkciója nem más lesz, mint a Sötét Fellegek, azaz Dark Shadows, melyet a rendkívül ellentmondásos színésszel, mindenki Jack Sparrowjával fog elkészíteni. Rossz hír azonban a rajongóknak, hogy ez lesz a két filmes szakember utolsó kooperációja. Graham King bevallása szerint az alkotást ősszel kezdik majd forgatni, azaz legkésőbb októberben munkába áll a stáb. A forgatókönyv megírása is rendkívül megerőltető és hosszú procedúra volt, így a közönség reménykedhet, hogy ismét letesz valamit az asztalra a páratlan páros.

Címkék: hírek

Adam Sandler, és mára már Seth Rogen neve is egyet jelent ennek a kornak a legnagyobb nevettetőivel, hiszen a két sztár külön-külön is óriási alakításokat hoz tető alá, nem is beszélve arról, hogy mi sülhet ki abból, ha összeeresztik őket. A Funny People című filmben ez az utópia végül bekövetkezett, így több mint két és fél órán keresztül szórakozhatunk a két színész elképesztő alakításán. A szórakozás alatt természetesen nem elsősorban nevetést kell érteni, ugyanis az alkotás a játékidő nagy részében közel sem vicces, inkább egy eddig számunkra aránylag kevésbé ismert műfajt és annak előadóit mutatja be.

Címkék: kritika

Elérhetővé vált az inteneten az Avatar legújabb, és eddig a Pandoráról legpontosabb háttérinformációkat adó videója. A közel négy perces klippben Sigourney Weaver narrációja mellett ismerkedhetünk meg a távoli világ lenyűgöző bioszférájával. Megtudhatjuk, hogy a Pandora az Alpha Centauri A csillaghoz tartozik, és a Polyphemis gázóriás körül kering 4.4 fényévnyire a Földtől. A gázóriás nagyságrendileg kétszer nagyobb a Jupiternél és Poszeidon és Thósza fiáról kapta a nevét, aki küklopsz volt. A bolygó elnevezését a Jupiteréhez hasonló viharszem magyarázza meg. A Pandora tehát, ahol az Avatar játszódik, az ezen óriási bolygó körül keringő egyik hold. A továbbiakban megtekinthető a lenyűgöző látványt nyujtó videót, amely alatt most francia felirat található.

Címkék: avatar

süti beállítások módosítása