Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Felbukkant egy video, amit a Warner Borthers stúdió az előző Potter-film, a Félvér herceg most megjelent Blu-ray verziójára szánt, és amely tartalmazza a jövőre mozikba kerülő legújabb rész nemrég kiszivárgott első előzetesét is. Az 50 másodperces teaser előtt David Yates, a film rendezője és David Heyman producer szólnak néhány szót, valamint a forgatás néhány mozzanatát is láthatjuk. Az utolsó Harry Potter könyvet, a Halál ereklyéit, amelyben Harry-ék a hocruxok összegyűjtésével próbálják befejezni Dumbledor munkáját, és legyőzni Voldemortot, két epizódra bontva filmesítik meg. Az első rész, a Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 2010. november 19-én kerül a mozikba világszerte.

Címkék: trailer harry potter

Nick Cassavetes, a nagy John Cassavetes (New York árnyai, Egy kínai bukméker meggyilkolása) fia érdekes jelenség: mellékszerepeket játszik jobb-rosszabb hollywodi filmekben és párévente rendez egy olyan szívhez szóló drámát, mint amilyen a My Sister's Keeper is. A történet egy kislányról szól, aki azért született meg, hogy ritka vércsoporttal bíró leukémiás nővérének vér- és csontvelődonora legyen. Amikor azonban vesetranszplantációról lenne szó, ügyvédet keres és bepereli szüleit, mondván, joga van a saját testéhez.

Címkék: kritika

Az egyik legismertebb brit filmmagazin, az Empire, 20. születésnapja alkalmából egy olyan fotósorozatot készített, amelyen neves színészek egy-egy ismertebb szerepükre utalva pózolnak a kamerának. A képeken feltűnik többek között Kalifornia kormányzója, a Terminátor, Kevin Spacey, a Hetedik szociopata, "dobozolós" gyilkosa, A bárányok hallgatnak Oscar-díjas duója és az elmaradhatatlan Jack Nicholson is. A 30 darabos sorozat további képei az Empire fotógalériájában tekinthetők meg.

Címkék: összeállítás

Az indiai filmgyártás zenés-táncos alkotásai mindig is szokatlannak hatottak a nyugati néző számára, de egyik legújabb filmjük, a Paa valóban egy szürreális élménynek ígérkezik. A 13 éves, progéria jellegű betegségben szenvedő Auro kívülről hatvan évesnek tűnik, de belül olyan boldog mint bármelyik másik gyerek és szívesen perdül táncra. Emellett különleges kapcsolatot ápol nőgyógyász édesanyjával, és fiatal politikus apjával, akinek küldetése, hogy bebizonyítsa az országa számára, hogy a politika nem szitokszó. A film főszereplője "Nagy B", azaz a 67 éves Amitabh Bachchan, aki a legismertebb indiai színészként csaknem kétszáz filmben tűnt fel eddig. Robin Williams korábban szintén eljátszott egy hasonló szerepet, Francis Ford Coppola 1996-os, mérsékelt sikerű filmjében, a Jackben, ugyanakkor ott a néző szembesülhetett a betegség komolyabb oldalával is. Az indiai ügyészség nemrégiben be is perelte a film alkotóit és főszereplőjét, azzal a váddal, hogy bohóckodásukkal megsértenek egy a fogyatékkal élők számára egyenlő bánásmódot biztosító, 1995-ben hozott törvényt.

Címkék: trailer

Az alábbi poszt a Mikulás eljövetelének tiszteletére íródott, és minden gyermek, vagy gyermeklelkű olvasónkhoz szól, akik ezen kései órán is kipucolt csizmákkal várják a szakállas öregúr eljövetelét a kéményen, modernebb lakások esetén az ablakon át. No de ki is a Mikulás? Joulupukki, eredeti, finn nevén, és Lappföldről érkezett a hagyományok szerint. (Nem, nem az Északi-sarkról...) A hivatalos Mikulásfalva az északi sarkkörön (nem, nem ugyanaz, mint az Északi-sark), Finn-Lappföld fővárosában, Rovaniemiben található. A Disneylandet eredetiségben lazán leverő franchise gyermekek és felnőttek tízezreit vonzza évente, akik kipirosodott, mosolygós arccal járulnak az "igazi" Mikulás színe elé. Gyorsan tegyük hozzá, hogy kézzel gyártott dolgokat lehet vásárolni az ajándékboltban, amik például rénszarvas agancsból készülnek. A tovább után megtekinthető egy két évvel ezelőtti finn karácsonyi film előzetese, mely a télapó születéséről szól. A film címe Joulutarina, azaz Karácsonyi történet. Mindenkinek virgácsmentes estét, és ébredést kívánunk!

Címkék: trailer skandináv

A december 16-án teszt jelleggel, limitált számú vetítővásznon bemutatkozó Crazy Heart című film talán nem csak a mi érdeklődésünket keltette fel. A korábbi hírek és spekulációk után, miszerint Jeff Bridges alakítása egyenes út az Oscar-díjhoz, de minimum a jelöléshez, az előzetes már nem hagyott kételyt bennünk affelől, hogy ezek a mellékzöngék nem alaptalanok. Most öt jelenetet tekinthetünk meg a filmből, és ezeket végignézve azt tapasztalhatjuk, hogy valóban egy, a Pankrátor stílusához hasonlítható, csendesebb, melankólikusabb, elgondolkodtatóbb filmdrámát kaphatunk. Az egy, tévútra tévedt központi karakterre fókuszáló történet is ezt az érzést erősíti. A főszereplő Bridges mellett Maggie Gyllenhaalt is láthatjuk, aki szintén elég meggyőzőnek tűnik a közös jelenet alapján. Ugrás után találhatóak a videók.

Címkék: hamarosan

Amint a címből is kitalálható, elindítjuk a blog történetének első nyereményjátékát, mely egyhetes időszakot fog érinteni. December 5 és 11 között minden nap megjelenik egy betű az oldaldobozban a játék címszó alatt. A gyűjtögetéses szakasz végén a megkapott betűkből kellene összeollózni egy szót, nevet, de mindenképpen az Avatar című filmmel kapcsolatos dolgot, vagy személyt. A helyes megfejtés birtokában a szerkesztőségünk e-mail címére (alfaomegablog@gmail.com) kell elküldeni az összerakott szót december 13. éjfélig. A sorsolás december 14-én este lesz és nyertese két darab belépőjegyet nyer a Cinema City Arena Plaza IMAX termében lévő tetszőleges időpontban beváltható vetítésre. Szabályzat, egyéb apróságok a továbbiakban.

Címkék: játék avatar

Sokan az egyik legjobb újkori angol vígjátéknak tartják a Death at a Funeral című alkotást, így nem csoda, hogy az amerikaiak ezt is feldolgozzák. Még pedig nem is akármilyen szereposztásnak lehetünk majd tanúi, hiszen olyan sztárok villoghatnak majd a filmben, mint Chris Rock, Martin Lawrence, Tracy Morgan, Zoe Saldana, vagy Luke Wilson. Ha valaki látta az eredetit, rengeteg hasonlóságot fedezhet fel a kettő közt, hiszen lényegében ugyanarról a szituációról és cselekményről beszélünk. A Neil LaBute által rendezett feldolgozás 2010. áprilisában érkezik a tengerentúli mozikba. Mert tényleg elég zöld itt minden!

Címkék: humor trailer

Az első kép megjelenése után, az Expendables korábbi példájához hasonlóan a Harry Potter hetedik felvonásába is belepillanthatunk most, hiszen egy rendkívül rossz minőségű, de tanulságos teaser előzetes látott napvilágot, melyben végre láthatjuk a három varázslótanonc kalandjainak sötét végkifejletét. Hőseinknek ugyanis a muglik világában kóborolva kell megtalálniuk Voldemort szétszaggatott lelkének darabkáit, végső céljuk pedig nem más, mint a varázsvilág felszabadítása. Az utolsó könyv igencsak jóra sikeredett, így már csupán csak a megvalósításon múlik a filmek sikere.

Címkék: trailer harry potter

Felbukkant egy új, másfél perces jelenet James Cameron december 17-én mozikba ékrező Avatarjából. Ezúttal, nem idegen lényekre, hanem két emberi szereplőre helyeződik a hangsúly. A Pandora idegen világát kiszipolyozó RDA vezetője, Parker Selfridge békésen golfozik a főhadiszállás irányítóközpontjában, amikor Dr. Grace Augustine, az AVTR program kutatónője zavarja meg őt panaszkodásával. Selfridge azonban arra emlékezteti a tudóst, hogy csak azért finanszírozza a munkáját, mert a diplomácia olcsóbb, mint a háború, a szobahőmérsékleten is szupravezető érc kibányászása pedig mindenek felett áll. Giovanni Ribisi és Sigourney Weaver remek összjátékkal adják elő a humortól sem teljesen mentes jelenetet, mintha valóban évek óta egymás idegeire mennének.

Címkék: avatar

Mit tennél, ha élve eltemetnének? Magamból kiindulva vélhetően a megmaradt kevés oxigént a hisztériaszerű pánikrohamból kifolyólag villámsebesen élném fel, és megdöglenék relatíve hamar, ám nem túl szép körülmények között. Mások próbálnának higgadtak maradni, és valamiféle kiutat találni  a föld mélyéről. Nagyjából erről szól Rodrigo Cortés filmje, a Buried, azaz Eltemetve. Mivel a film indul a Sundance Filmfesztiválon, ezért megkezdődött az első promóciós hadművelet, a poszterrel indítva. Ugrás után a filmt tartalma olvasható el bővebben, és persze maga a poszter is látható.

Címkék: hamarosan

Ha ennek a rovatnak lenne alcíme, bizonyosan azt adtam volna, hogy "Az Avatar árnyékában" . Nos igen, elérkeztünk az év utolsó hónapjába, melyben végre bemutatják James Cameron legújabb, forradalmian új 3D-s technikával készült filmjét. Meglepő, vagy sem, ez a poszt nem az Avatarról fog szólni, ugyanis több, más, jónak ígérkező film is bemutatásra kerül. Pédának okáért jön Antal Nimród új thrillere, George Clooney sokadszor, Disney-rajzfilm, Mandela élete, A Lovely Bones, Sherlock Holmes, dr. Parnassus, szóval kifejezetten erős, érdekes, és jó hónapnak nézünk elébe. Ugrás után tengerentúli havi bemutatók összefoglalója.

Címkék: premier

Még nyáron írtunk arról, hogy a Disney megpróbálja visszavarázsolni a mozikba a klasszikus, kézzel rajzolt animáció varázsát, amiben -lássuk be- koronázatlan királyok ők.  Megannyi elsöprő sikert arató rajzfilm után, mint például a Hófehérke, a Micimackó, a 101 kiskutya, vagy az Oroszlánkirály újra a hagyományos koncepciót kezdték követni. A hercegnő és a béka egy hamisítatlan zenés Disney-rajzfilm, ami megmutatja talán a mai apróbb gyermekeknek, hogy igen, ilyen is volt. A mi korunkban, amikor elvittek a szülők moziba, bizony szinte minden évre jutott egy Disney egész estés rajzfilm. A mostani animáció egy klasszikus történetet dolgoz fel a harmincas évekbeli jazz-korszakba helyezve azt. Ugrás után rövid történet, valamint orosz nyelvű poszterek.

Címkék: animáció hamarosan

Brooklyni mesék

 2009.12.04. 11:44 | Turisas | Írj kommentet

Három ember életét követhetjük nyomon a nyolcmillióból a zsúfolt new yorki metropolisz sosem nyugvó életében. Antoine Fugua filmje, a Brooklyn's Finest márciusban kerül bemutatásra az Egyesült Államokban, de az idei Sundance Fesztiválon már láthatta néhány érdeklődő januárban. Ennek hatására az imdb-n láthatunk is pontszámot kevés szavazat alapján, de mindenképpen bizalomgerjesztő és várakozást fokozó a tetszési indexe ilyen kevés szavazó után is. A film három, a rendőrség kötelékéhez tartozó férfit mutat be, akik története a film végére természetesen összekapcsolódik. A kiváló szereposztással büszkélkedhető film története és előzetese ugrás után leshető meg.

Címkék: trailer

Megérkezett a Nine című provokatív, és rendkívül vibráló zenés filmjének második előzetese, mely a világhírű rendező, Guido Contini életét, művészeti és személyes megpróbáltatásait kíséri figyelemmel. Persze nem feledkezhetünk el a nőkről sem, akik a stílus rendkívül fontos szereplői, így a művész életében is komoly szerepet kapnak, egy újabb probléma forrásként. Főhősünk ugyanis ingadozik a feleségét alakító Marion Cotillard, szeretője, Penelopé Cruz és sztárja, Nicole Kidman közt. Ezzel nem ér véget a sztárok sora, hiszen a musicalben szóhoz jut még többek közt Fergie, Kate Hudson és Sophia Loren is. A Rob Marshall által rendezett film december 18-án érkezik az amerikai mozikba. Háttérinformáció, hogy az eredeti broadway produkció öt Tony Awardot zsebelt be.

Címkék: trailer

süti beállítások módosítása