Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A napokban felröppentek különböző hírek és vélemények, miszerint Jeff Bridges, a következő, Crazy Hearts című filmjében olyan zseniálisat alakít, hogy egészen bizonyos, hogy az Akadémia jelölni fogja érte Oscarra. A lecsúszott country-zenészről szóló drámát már most sokan Darren Aronofsky tavalyi The Wrestlerjéhez hasonlítják, és párhuzamot vonnak Bridges és Mickey Rourke alakítása között is. Egy biztos, ha valóban igazak azok a hírek, miszerint Bridges élete egyik legnagyobbját alakítja, akkor semmiképpen nem fogunk csalódni a filmben. Ráadásul nem rossz színészekkel támogatták meg. Részletek és a film vadiúj posztere alant.

Címkék: hírek

Három jelenetet is kaptunk a The Road című filmből. A nagy világégés utáni világban játszódó produkcióban egy férfi és gyermeke vándorol a sivár, lepusztult világban, a túlélési lehetőségeket keresve. Útjukat többfajta ember keresztezi, van aki jóindulatú és van a aki alantas szándékkal férkőzik a közelükbe. Az alábbi három klippból kettőben  az apokalipszis előtti idillinek bemutatott világot láthatjuk, ahol a férfi és a nő harmonikus kapcsolatára helyeződik a hangsúly egy flashbackek formájában. Viggo Mortensen és Charlize Theron a két színész, akik megformálják ezen két karaktert. Extra ráadásként egy érdekesnek tűnő "így készült" filmet is láthattok, néhány forgatási jelenetet összevágtak a készítők, hogy mindenki láthassa, hogy miből is teremtették a szürke, komor, haláli hangulatot.

Címkék: the road

Kellemes vasárnapi téma gyanánt újra egy koreai filmet mutatunk be, mely ismét igen erősen bebizonyítja, hogy a távol-keleti ország filmipara igenis nagyon erős alkotásokat tud összehozni. Ezúttal Park Chan-wook rendező prezentálásában a Bakjwi (Thirst- Szomjúság) című produkciót vesézzük ki (lehetőség szerint spoilermentesen), amely egy kényes és tabu témákat feszegető művészi horrorfilm, melyben egy katolikus pap egy véletlen folytán vámpírrá lesz, ezáltal megnő minden olyan dologhoz való vonzódása, melyet vallása tilt. A főszerepben a Hostban is látott, zseniálisat alkotó Song Kang-ho ,illetve Kim Ok-vin, aki kevésbé játszott rosszul. A Cannes-i Filmfesztivál Zsűri Nagydíját is bezsebelő filmről alant olvashattok.

Címkék: kritika vallás vámpír koreai

Robert Zemeckis a 21. század első éveit kizárólag olyan animációs filmeknek szentelte, amelyekkel — a színészek játékát a képzelet szülte figurákra ültető — motion capture technika határait próbálta kitágítani. Legújabb filmje, a Charles Dickens klasszikus történetét elmesélő Karácsonyi ének is egy ilyen alkotás, ahol a színészek már nem csak feltétlenül stilizált kinézetük alapján, hanem modorukban, mimikájuk megszokott nüanszaiban is felmerhetők. A lényeg azonban természetesen a karácsony szelleme és annak szeretetet hordozó üzenete.

Címkék: kritika animáció

November 25-én kerül az amerikai mozikba a The Fantastic Mr. Fox című film, a lassan már feledésbe merülő, de néhány prominens közelmúltbeli alkotással életben tartott stop-motion animációs technikával készült. Az előzeteseket már korábban láthattuk, a nemrég felbukkant összeállításokból kiderül, hogy egy-egy figura részletein és öltözékein hetekig dolgoztak, és természetesen képkockánként rögzítették velük az egyes beállításokat, a miniatűr díszletek között. A rendező Wes Anderson előre eljátszotta, hogy milyennek képzeli el a jeleneteket, a színészek, köztük George Clooney, Merly Streep, Bill Murray és Jason Schwartzman hangjátékát pedig részben egy valódi farmon rögzítették, így fokozva az átélés hitelességet és nyilván a hangulatot is.

Címkék: animáció

Eljött hát az éppen aktuális világvégefilm. Hazánkban is moziba kerül Roland "kino-meister" Emmerich legfrissebb alkotása a 2012 című apokaliptikus látomás. Első blikkre a film promóciós honlapja alapján úgy tűnik, hogy akkor most minden néző megkaphatja a maga tudományos és fantasztikus katasztrófafilm, jutalomfalatját.

Címkék: kritika 2012

Nemrég bukkant fel az első olyan Coke Zero reklám, ami James Cameron december 17-én mozikba kerülő új filmjéhez, az Avatarhoz köthető. Most szintén a kólamárkához kapcsolódóan kettő, a film főszereplőit ábrázoló háttérkép tűnt fel. Az egyiken a Sam Worthington által alakított Jake Sully avatarja, a másikon pedig a Zoe Saldaña által megformált na'vi hercegnő, Neytiri mosolygó profilja látható.

Címkék: avatar

Egy újabb bugyutácskának tűnő Adam Sandler film kerül bemutatásra jövő június 25-én. A Grown Ups (Felnőttek) egy hetvenes évekbeli kosárlabda bajnok csapat tagjairól szól, akik jóbarátok voltak, míg az élet el nem sodorta őket egymástól. Mintegy harminc évvel később azonban újra találkoznak, egykori edzőjük halála miatt. elhatározzák, hogy a Függetlenség napjával járó hosszú hétvégét abban a tóparti faházban töltik el, ahol annak idején megünnepelték a bajnoki címűket. Mivel családostul érkeznek, ez nyilván rengeteg helyzetkomikumot és bonyodalmat generál.  A további szerepekben: Rob Schneider, Chris Rock, Kevin James, David Spade, Salma Hayek, Maria Bello és Gary Busey ÉS Steve Buscemi  ami pozitív irányba lendíti egykedvű várakozásunkat.

Címkék: trailer hamarosan

Néhány részlet látott napvilágot A Rambo-saga készülő ötödik részéből, egészen pontosan az eredeti ötlet elvetéséből. Noha a koncepciós dizájnt is bemutatták már, a  Rambo V: A Savage Hunt története megváltozott egy pindurkát, ezt maga Sylvester Stallone hintette el a SZone rajongóknak e-mailben. (A világ elsőszámú Sly-rajongói oldala, yeah) Szeretett veteránunk mégsem veszi fel a harcot egy genetikai elbaltázás eredményével. Mutánsvadászat helyett Rambo egy erőszakos város felé veszi útját, a szent amerikai földön túl, ahol nagyon sok fiatal nő tűnt el az elmúlt időkben. Játszódjék bármerre is a történet, szegény védtelen nők elrablását/leölését a derék baka nem megengedhetőnek tartja. További infók a folytatásban.

Címkék: hírek

13 éve már, hogy Bill Pullmann a filmes történelem egyik legjobb szónoklatával megindította a háborút az idegenek elle. Úgy tűnik, a harc folytatódhat. Az MTV filmes blogjának adott nyilatkozatában a rendező, Roland pusztító Emmerich elfecsegte, hogy kétrészes Függetlenség napja folytatásban gondolkodik. A rendező kifejtette, hogy azért van szükség két részre, mert ezúttal nagyobb ívet akarnak adni a történetnek is. Ugyan a forgatókönyv még nincsen kész, de nagyságrendileg egy évtizeddel később folytatódna a történet azután, hogy Will Smith és Bill Pullman leszámolt a betolakodó és civilizációnkat romba dönteni akaró idegenekkel...

Címkék: hírek

Tündérkirálylány-fejű Amy Adams legújabb romantikus filmjének érkezett meg az előzetese, melyben Írországba vágtat barátja után, hogy megkérje a kezét. Igen, ugyanis négy éve járnak, és az évfordulón arra számított a lány, hogy a fiú eljegyzi végre, ám mivel ez nem történt meg, Anna újabban sorozatgyilkosként is feltűnő apukáját alakító John Litgow felhívja azon szokásra, ahol minden február 29-én a nő ereszkedhet féltérdre a férfi előtt. Anna utánaveti magát a fiúnak, csak Dublin helyett Írország egészen más szegletében köt ki, és egy sármos, jóképű férfi (Matthew Goode) segítségére szorul, hogy eljusson a fővárosba. A nyilván nyálfakasztóan zöld tájak lekűzdése közepette vélhetően rájön majd a két fiatal, hogy a szerelem útjai kifürkészhetetlenek. A Leap Year, azaz Szökőév kellően túl sokat megmutató előzetese és plakátja található alant.

Címkék: trailer hamarosan

Kényesebb ízlésű olvasóink ne indítsák el az alábbi videókat, ugyanis az elkövetkező posztban a hányásról lesz szó. A Screenjunkies a minap összeállított egy legjobb hányásokból álló összeállítást, mi azonban nem minden pontján értettünk egyet vele, így létrehoztuk a sajátunkat. A hányás a filmekben a legtöbbször klasszikus helyzetkomikumnak számít, mosolyra fakaszt, miképpen lássuk be, egy társaságban, buliban is igencsak a tréfálkozás középpontjába kerül, aki kiadja magából a bevitt anyagot. Következzen hát a mi TOP 5 hányós jelenetünk.

Címkék: összeállítás

Látványos rövidfilmet készített Fede Alvarez uruguay-i rendező, szinte nulla költségvetésből. A reklám-rendezőként és speciális effektektusokhoz is értő filmesként dolgozó dél-amerikai, közel négy perc alatt (ha nem számítjuk a majd' egy perces végefőcímet) rommá zúzza Uruguay fővárosát: Montevideót.A rövidfilmben egy kissrácot láthatunk, aki egy folyóparton játszik a robotjaival, majd megremeg a föld, és a ködből hatalmas robotok tűnnek ki, akik a Tiltott Bolygóról érkeztek. A fővárosba cammognak, megjelennek a csészealjak is, és megkezdődik a rombolás. Ez a Panic Attack, melynek aláfestő zenéje egy, már több előzetesben is hallott úgynevezett immediate music.
 

Címkék: kisfilm

Úgy látszik most már nagyüzemben indult be a Kick-Ass marketingmalma, ugyanis a karakterposzter rengeteg és a tegnapi előzetes után itt egy újabb poszter, amin Dave Lizewski-t láthatjuk, aki Kick-Ass. Az Aaron Johnson által megformált karakterről tudni kell, hogy a képregények elején agyba-főbe verik folyamatosan, de nem adja fel, és eltökélten folytatja küldetését. Ha már szóba került a képregény, tudnivaló, hogy ott a srác erősen szőke, de ars-poeticája megmaradt olyannak, amilyen a képregényben is olvashattuk:

Nem tudok repülni. De szét tudom rúgni a segged!

Címkék: kick ass

Kezdődjék drámaian a nap! Elsőre az Extraordinary Measures előzetesét és posztereit mutatjuk be. John Crowley élete feltörni látszik. A munkásosztály dolgos kis robotosa épp megízleli az amerikai nagyvállalat ízét. Van egy felesége és három gyermeke. Az anyagilag és társadalmilag is feltörekbő család életét azonban beárnyékolja, hogy a két kisebbik gyermeknél gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálnak. Crowley-ék felkeresnek minden orvost, ám senki nem tud segíteni, mígnem rá nem bukkannak Dr. Robert Stonehillre. A két férfi együtt hoz létre egy bio-technológián alapuló céget, a férj, hogy megmentse két gyermekét, a doktor pedig, hogy megtalálja a gyógymódot, és ezzel elismerét szerezzen az orvostársadalomban. A  család fejeként főszerepben Brendan Frasert láthatjuk, aki mostanában a vígjátékok, romantikus filmek és elképesztő kalandok mellett egyre gyakrabban tűnik fel komolyabb filmekben is. A középkorú háziasszonyok bálványa, Harrison Ford az eltökélt orvost alakítja. Crowley feleségét, Aileent Keri Russell játsza. Amerikai bemutató január 22-én, magyarról egyelőre nincs hír. Előzetes és plakátok ugrás után.

Címkék: trailer hamarosan

süti beállítások módosítása