Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Summer és Tom. Egy férfi és egy nő. Szeretik egymást, csak máshogyan. A 500 Days of Summer egy rendhagyó romantikus film a szerelem kegyetlen, tekervényes ösvényeiről. Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt) reménytelenül szerelmes munkahelyének titkárnőjébe, Summer Finnbe (Zooey Deschanel). Összejárnak, lefekszenek egymással, úgy tűnik egy párt alkotnak, ám a lány nem így gondolja, csak barátként tekint Tomra, amiből egy idő után elege lesz a fiúnak, amikor rádöbben, hogy ez a kapcsolat, ha meggebed sem vezet az ő szemszögéből semmilyen pozitív irányba. Figyelem spoilerek és érzelmi csapások várhatók a kritikában, ugyanis sokunkban felmerülhet az olvasása közben, vagy akár a film alatt is, hogy ez bizony velem is megtörtént...

Címkék: kritika

A Gettómilliomosért Oscar-djíat nyert Danny Boyle megtalálta következő projektjét. A 127 Hours néven futó tervezet alatt Aron Ralston hegymászó igaz történetét kívánja filmre vinni az angol rendező. Az amerikai alpinista még 2003-ban egymaga mászott a hegyekben, ám egy kőtömb rázuhant a kezére, és odanyomta azt egy sziklához. Ralston közel öt napig várt segítségre, és mikor az nem érkezett meg, a férfi felvette kamerájával családjának intézett búcsúüzenetét, majd egy zsebkéssel levágta csapdába esett karját, és végül így menekült meg. A film érdekessége az lenne, hogy az első órában egyáltalán nem lenne párbeszéd, csak és kizárólag csendes színészi produktumot kíván a vásznon látni Boyle.

Címkék: hírek

November 20-án kerül az amerikai mozikba a Planet 51 című animációs film, amelyben egy magányos asztronauta látogat el az 51-es bolygóra, hogy az emberiség nevében birtokba vegye azt, ám nagy meglepetésére egy földönkívüli civilizációt is talál ott. A főhős, Charles T. Baker hangján Dwayne Johnson szólal meg, de felcsendül majd Jessica Biel, Gary Oldman, John Cleese és Justin Long orgánuma is. A sci-fi paródia jellegű filmből természetesen nem hiányozhatnak a filmes utalások sem, például E.T.-re, az Alien-filmekre vagy akár a Star Trek univerzumára, sőt Richard Strauss 2001: Űrodüsszeiából ismerős dallamai is felharsannak. Az alkotás Magyarországon várhatóan 2010. január 14-én debütál. Most egy videóban láthatjuk a bolygóra érkezés, és a felismerés első pillanatait, egy másik összeállításban pedig a színészek mondanak néhány szót a filmről. A nemrég felbukkant TV-reklámokból az is kiderül, hogy a helyiek alien-jellegű kutyáival szemben az embernek csak egy gyámoltalan, ám hű robottárs jutott.

Címkék: trailer animáció

James Cameron Avatarjának világpremierje mindössze néhány hét múlva esedékes, ennek megfelelően pedig a 20th Century Fox stúdió megkezdte a sci-fi szélesebb körű promótálását, például a filmhez kapcsolódó, nemrég látott Coke Zero reklámmal. A stúdió a fiatalabbakat szólítja meg a Cartoon Networkön futó, új másfél perces összeállítással, amelyben most a kalandra és a Pandora bolygó csodáira helyezik a hangsúlyt. Egyúttal ez az első reklámfilm, ami egyértelműen rávilágít arra, hogy a film három dimenzióban is megtekinthető lesz, illetve ez az alkotás eredeti közege.

Címkék: avatar trailer

November végén érkezik a mozikba Bella és Edward új kalandjának következő fejezete, a New Moon. Őrjöngő tizenéves lányok tízezrei fogják elárasztani a filmszínházakat szerte a világon. A Meyer-féle sikerkönyvnek azonban nem ez az utolsó része, hiszen a harmadik, Eclipse címre hallgató epizód forgatását is befejezte már a stáb, így egy új poszterral kedveskednek a vámpírrajongóknak. Néhány másodpercnyi gondolkodás után rájöttem, mi zavar a képorgiában. Koppintás?

Címkék: hírek twilight

Megjelentek a jövő év elején mozikba kerülő The Wolfman első poszterei. A változtatások és újraforgatások miatt késlekedő film egy klasszikus 19. századi vérfarkas történetet mesél el, mint ahogy az az első és második hivatalos előzetesből is kiderült. Az első poszteren Benicio Del Toro vérszomjas átváltozott alakja néz velünk farkasszemet, a másodikon pedig a női főszereplő, Emily Blunt látható. Az alkotásban feltűnik majd még mellettük Anthony Hopkins és Hugo Weaving is. Joe Johnston filmje február 10-én debütál az amerikai mozikban, Magyarországon pedig egy nappal később, Farkasember címmel.

Címkék: horror hamarosan wolfman

Ahogy egyre közeledik a Sherlock Holmes premierjének napja, nem csak TV-reklámokkal fokozzák a film promócióját, hanem egy új előzetes is napvilágot láttott. A legutóbbi előzetessel ellentétben, ami leginkább csak az első trailer újravágott változata volt, ezúttal számos eddig nem látott jelenetbe nyerhetünk bepillantást. Guy Ritchie reformálja meg a viktoriánus kor nyomozó figuráját, akit ezúttal Robert Downey Jr. alakít. Watsont Jude Law formálja meg, de a kettős mellett feltűnik még Rachel McAdams és Mark Stong is. A film december 25-én debütál az egyesült államokban és a világ számos országában, a magyar mozikba pedig január 7-én jut el.

Címkék: trailer sherlock holmes

A Kick-Ass forgalmazását elnyerő Lionsgate stúdió végre megtörte a poszterek körüli csendet, és közzé tette a nagyérdemű számára az első Kick-Ass karakterposztereket. Egymás mellé téve a plakátokat, láncot alkotnak, és a szereplők mögött a háttérben kirajzolódik a film címe. Jó ötlet, hogy a készítők nem a színészek arcával próbálnak sikerre és népszerűségre szert tenni, hanem magával a karakterekkel és a történettel, hiszen a karakterek háttal állnak nekünk, és nem is a színészek neve van kiemelve a plakátokon. Mark Millar képregényfeldolgozása 2010 áprilisában kerül a mozivásznakra.

Címkék: kick ass

Az egyik talán legerőteljesebb reklámkampánnyal rendelkező film az Avatar, melyről annyi szó esett már, hogy ha a film feleannyira lesz sikeres, mint amennyi poszter, előzetes és reklám született vele kapcsolatban, a rendező, Cameron már kopogtathat a Mennyország kapuján és végérvényesen a halhatatlanok közé emekedik. A promóáradat természtesen még mindig zajlik, és ahogy közeledik a várva-várt december, ez egyre erőteljesebb lesz. Ezúttal egy ütős kis televíziós reklámban láthatjuk, bizony kóláért az avatarok is bármire képesek, ha kell, kicsipkézik a gép előtt punnyadók fülét is.

Címkék: avatar trailer

A legnagyobb stúdiók legjava elsütötte már a 3D-s animációs filmek készítésének ötletét. Az efféle alkotásokra, a képregényekhez hasonlóan gyakran aggatják rá a jelzőt, hogy gyerekes. Nos, előbbinél a Watchmen, utóbbinál pedig az Up! lehet ezeknek a tévhiteknek a legfőbb megcáfolója. A Despicable Me ezzel szemben a komolytalanabb fajtából való, mégis figyelmet érdemel, hiszen Steve Carrell, Jason Segel, Russell Brand, Kristen Wiig és Will Arnett is közreműködik a produkcióban. A történet két főgonosz csatáiról, illetve három kisgyermek apakereső expedíciójáról szól és július elején mutatják be a filmet az amerikai mozik.

Címkék: trailer animáció

Megérkezett a jövő év nyarán mozikba érkező kémfilm, a Salt első hivatalos előzetese. Angelina Jolie alakítja az amerikai CIA-ügynököt, Evelyn Saltot, akit azzal vádolnak meg, hogy valójában beépített orosz kettős ügynök, aki csak a parancsra vár, hogy akcióba léphessen az Egyesült Államok ellen. Salt menekülni kényszerül, de minden CIA-s tapasztalatát felhasználja, hogy megakadályozza, hogy a két nagyhatalom legyűrje őt, mindeközben pedig férjét is meg kell mentenie. A címszereplő Angelina Jolie mellett Liev Schreiber és Chiwetel Ejiofor is feltűnnek majd az akció-thrillerben, ami 2010. július 23-án kerül az amerikai mozikba.

Címkék: trailer

Az MTV News stábjának sikerült mikrofonvégre kapni Kevin Williamsont, aki éppen az új Sikoly-trilógián dolgozik, a riporterek pedig a negyedik részről faggatták az elismert szakembert. Igen sok információt sikerült kicsikarni belőle, hiszen megtudták, hogy a legújabb film még egyszer, utoljára Sidney karakterére fog koncentrálni. Az új Sikoly-epizód napjainkban játszódik majd, azaz tíz évvel az előző rész cselekménye után, Woodsboro-ban. A három főkarakter is visszatér többek közt, de néhány új szereplővel is megismerkedhetünk.

Címkék: hírek

A maszk és a Skorpiókirály című filmekből ismerős Chuck Russel rendezésében érkezik a mozik vásznaira a klasszikus történet, az Ezeregyéjszaka meséinek 3D-s remake-je. Lesz miből építkezniük a készítőknek, ugyanis 70 millió dollár áll rendelkezésükre, a forgatások pedig jövő áprilisban kezdődnek meg. A történet szerint a klasszikus új irányt vesz fel és egy ifjú parancsnok kalandjait kísérhetjük majd figyelemmel.

Címkék: hírek

Nem olyan régen került forgalmazásra A Bukottak bosszúja, és a kiadott DVD, illetve Blu-Ray adathordozókon egy gyöngyszem is fellelhető a menüpontok közt. Az Örök szikra elnevezésű alszekcióban a popcorn film producere, Michael Bay beszél a következő részben várható dolgokról. Elmondása szerint az egyelőre cím nélküli produkció nem lehet ennél gigantikusabb, más útvonalat kell majd a cselekménynek bejárnia. A további információk szerint jobban megismerkedhetünk Űrdongóval, mivel ez egy olyan kapcsolat, amit eddig még nem ismerhetett meg jobban a nézőközönség.

Címkék: hírek

Huhú, már csak néhány nap, és jön az Újhold, eredeti becses nevén: The Twilight Saga: New Moon. Ilyenkor a készítők egyre durvább mennyiségben nyomják ki a marketinganyagokat, habzsolhatnak a reszkető és körmüket a húsig lemarcangoló rajongók az "így készültekben", és akár egy 10 másodperces jelenettől is fél napig a plafonon sétálnak örömükben. Nos, napjaink egyik legnagyobb tömeghisztériáját kiváltó filmje a Harry Potter után a hónap vége felé ismét lecsap, szóval a marketinghenger magasabb fokozatra kapcsolt, és napvilágott látott egy "így készült" jellegű, nevezzük így-bónuszvideó, melyben az ősi, tradicionális Volturi-klán tagjai (színészei) mondanak pár szót a klánról és magukról, viszonylag tőmondatokban. Ezek mellett láthatunk néhány kaszkadőr-koordinátort is igénylő, keményen verkedős jelenetfelvételt.

Címkék: twilight

süti beállítások módosítása