Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Biblia és szereplői sok filmben számítanak kényes témának, az egyik legviccesebb feldolgozás volt a Brian élete című klasszikus vígjáték. A zsidók és rómaiak életét és szokásait kifigurázó film a mai napig bármikor elővehető darabnak számít egy-egy unalmas délutánon. A Kezdet kezdete szintén ezt a vonalat képviseli, azonban Jack Black és Michael Cera játéka és karaktere a képzeletbeli dobogó első helyére repíti a művet.

Címkék: kritika humor

Jó hallani a Mad Max negyedik részének pletykáit, a napokban pedig a rendező, George Miller adott megbízható információkat a közelgő szuperprodukcióról. Az ABC Newsnak adott riportjában többek közt beszélt a kocsikról, amiket a filmben használni fognak, és bevallotta, még mindig kérdéses, hogy ki fogja eljátszani a klasszikus szuperhős szerepét. A pletykák szerint az ausztrál színész, Sam Worthington az egyik legesélyesebb jelentkező az alternatív jövőben játszódó történet főszerepére.

Címkék: hírek

Megérkezett a második előzetese a Men Who Stare at Goats című dark-komédiának. A filmet úgy harangozzák be, hogy bizony igaz történeten alapul. Az amerikai hadsereg egy titkos szegmensében azzal foglalkoztak, hogy miképpen lehet tekintettel ölni. Ki is fejlesztik ezeket a parádésan hihetetlen pszichikai képességeket, és egy riporter (Ewan McGregor) elkíséri titkos küldetésére az egyik ilyesmivel foglalkozó különleges osztag harcedzett katonáját (George Clooney). A filmben találkozhatunk még Jeff Bridges-szel és Kevin Spacey-vel. A szereposztás miatt is érdemes lesz megnézni, no meg ez és a korábbi előzetes alapján nem fogunk unatkozni, ellenben könnyezve fogunk fulldokolni a mozikban. A második előzetes után négy apróbb, szintén igencsak helyzetkomikumban gazdag jelenetet láthattok.

Címkék: trailer

Darren Shan neve a kétezres évek elején lett ismert, amikor szerte a világban megjelentek az úgynevezett Vámpír-könyvek. Az álönéletrajzi koncepción alapuló természetfeletti ifjúsági könyvek sikere viharként söpört végig majd' minden kontinensen. Hollywoodnak nem kellett 10 év sem, hogy filmre vigye a sikerkönyvet. A Paul Weitz rendezte Rémségek cirkusza: A vámpír inasa egy szórakoztató, vidám és kreatív film, amit többnyire az eredeti könyvnek köszönhet, azonban olykor felesleges jeleneteket tartalmaz és kapkodónak tűnik. Prók és kontrák a továbbiakban.

Címkék: kritika vámpír cirque du freak

Óriási várakozás előzi meg a Twilight-saga második részének feldolgozását, tinilányok százezrei forgolódnak alvászavartól szenvedve, ugyanis a New Moon premierje egyre közeleg. A kampány újabb darabbal bővült most, hiszen napvilágot látott egy kivágott jelenet, melyben kedvenc kétballábas hősnőnk, Bella óriási bajba kerül. Felpofoz egy farkasembert, mely köztudottan legalább olyan veszélyes, mint egy pohár vérrel kínálni egy vámpírt. A néhány másodperces jelenet természetesen a "tovább" mögött megtekinthető, és a képsorokat nézve egyet be kell vallanunk, a New Moon látványvilága lenyűgöző lesz.

Címkék: trailer twilight

Tegnap előtt a The Road és az Italian Job sztárja egy, a OneXOne által rendezett jótékonysági esten vett részt, mely a fejlődő országok elesett gyermekeinek megsegítéséért jött létre. Az aukción a tét egy afrikai túra volt, melynek keretein belül a legbőkezűbb adakozó találkozhat Nelson Mandelaval. A legnagyobb összegű felajánlás 37000 dollár volt, így a színésznő úgy döntött, nem mindennapi módon forrósítja fel a hangulatot. Theron egy hét másodperces csókot ajánlott annak a férfinak, aki 130 ezret ajánl. A résztvevők legnagyobb megdöbbenésére, és természetesen sokak örömére azonban a leggálánsabb felajánló végül egy nő lett, aki 140-et adott és húsz másodperces exkluzív élményben lehetett része.

Címkék: hírek

Talán az egyik első általam követett sorozat volt a Szupercsapat, melynek főcímdala még a mai napig is a fülemben cseng. Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a '80-as évekbeli széria remakeje úton van a mozik vásznaira, a produkcióban pedig Liam Neeson alakítja majd Hannibal Smith-t, Bradlay Cooper Szépfiút, Sharlto Copley Murdockot, végül, de nem utolsó sorban pedig Quinton Rampage Jackson Rosszfiút formálja meg. A Joe Carnahan által rendezett produkció 2010. júniusában, Amerikában lesz először látható.

Címkék: hírek szupercsapat

Az előzetesek alapján eléggé megosztotta az embereket Spike Jonze Where the Wild Things Are című filmje. A Maurice Sendak képeskönyvéből készült filmadaptációt a tengerentúl már bemutatták, és elég jónak mondható fogadtatásban részesítették a kritikusok. A filmet lehet szeretni, nem szeretni, mindenkinek szíve joga, ám az nem vitatható tény, hogy Jonze és csapta rengeteget dolgozott vele. Hat éven át tartottak az előkészületek, a forgatás, és az utómunkák. Az egyik legidőigényesebb rész a szőrmókok makettjeinek létrehozása volt, valamint az életnagyságú kosztümök megteremtése, ugyanis a film nem végig használ számítógépes animációt, mivel sokkal élethűbben lehet megjeleníteni a Vad Dolgok szőrnyű fogait, és borzasztó karmait, amik a könyvben például visszatérő elemnek számítottak. Jonze ezt a munkát a Jim Henson Creative Workshopra bízta, az ő munkájukba tekinthetünk be a tovább után.

Címkék: where the wild things are

Mennyei öröm tölti el szívünket, hogy ismét láthatjuk egyik kedvencünket a filmvásznon. Az örök Don Juan Ron Perlman ezúttal a szomorúszemű Nicolas Cage mellett vicsoroghat a Season of the Witch című horrorfilmben. Remélhetőleg ez már egy sikeresebb projekt lesz a jó öreg Cage-nek, mert egy ideje képtelen jó filmekben szerepelni. Az első ízelítő alapján nem tűnik rossznak ez a film, eléggé fosatósnak látszik ellenben. A történet a sötét középkorban játszódik, ami eleve szép alap egy horrornak. A 14. században néhány lovag egy kolostorba szállít egy boszorkánysággal vádolt nőt. A szerzetesek, miután tanulmányozták az asszonyt, arra a következtetésre jutnak, hogy a Fekete Halál, az Európán végigsöprő pestis rá vezethető vissza, ő a felelős érte. Egy idő után aztán persze leszabadul a pokol az épületben és környékén. A filmet 2010 március 19-én mutatják be, a félperces ízelítőért pedig katt tovább!

Címkék: trailer hamarosan

Megérkezett James Cameron Avatarjának új előzetese, amit az Egyesült Államokban október 23-án debütáló filmekhez csatoltak. Az első, régóta várt teaser augusztus 21-én, az Avatar Day-nek elkeresztelt esemény keretében jelent meg. A korábbival ellentétben a mostani ízelítő már a történetre koncentrál. A csaknem három és fél perces előzetes ennek megfelelően számos új jelenetet tartalmaz és képet alkothatunk belőle a főszereplők motivációiról is. A 20th Century Fox stúdió már nem csak a közvéleményt megosztó Titanic címével, hanem Cameron szinte teljes munkásságának felsorolásával próbálja letaglózni a nézőt. A film világpremier keretbéen december 17-18-án debütál a mozikban.

Címkék: hírek avatar trailer

Sikerült tető alá hozni azt, amiről két-három éve talán álmodni se mertem volna, a jelenleg általam követett sorozatok egyik legjobbikának szereplőjével, Gőgh Szilviával sikerült interjút készítenem. A beszélgetésben szó esett többek közt a lány eddigi kalandjairól, karrierjéről, amerikai életéről, illetve a forgatáson tapasztalt élményeiről. Az eddigiekben a Flash Forwardban és a Piranha 3D-ben szereplő magyar lány interjúja a SorozatGURU-n is elérhető.

Címkék: a hét arca

Jövő év februárjában érkezik meg a mozikba a hányattatott sorsú, újraforgatások miatt húzódó The Wolfman, amely egy 19. században játszódó, klasszikus vérfarkas történetet mutat be. Benicio Del Toro alakítja a főhőst, aki testvérének brutális halála után tér haza rég nem látott apjához, aki Anthony Hopkins formál meg. A két Oscar-díjas színész mellett feltűnik a filmben még Emily Blunt és Hugo Weaving is. A most felbukkanó előzetes teljesen más jellegű, mint nyáron debütált elődje, és modernebb színben próbálja meg feltüntetni a filmet.

Címkék: trailer hamarosan wolfman

A világ számos országában december 25-én kerül a mozikba a Guy Ritchie által újraértelmezett Sherlock Holmes, amelyben Robert Downey Jr. alakítja a viktoriánus kor klasszikus nyomozó figuráját. Segédjét, a teljesen más habitushoz szokott Watsont Jude Law formálja meg, Holmes múzsáját pedig Rachel McAdams játssza. Az első előzetes, majd annak nemzetközi változata után most ismét új trailer bukkant fel, ami néhány új jelenet is tartalmaz, de alapvetően a korábbiakéhoz hasonló szerkezettel és zenével bír. A film Magyarországra csak két héttel később, január 7-én érkezik meg.

Címkék: trailer sherlock holmes

A történet középpontjában két jóbarát áll, akik korántsem nevezhető szerencsés embereknek. Egyikük a szerelemben szerencsétlen, elvált félkottás — Robin Williams — társa pedig a mindennapok örömére hajtó nőcsábász — John Travolta —. Az Old Dogs című Walt Becker által rendezett filmben a két szupersztárnak nem csupán életük legnagyobb lehetőségével, hanem egy hat éves ikerpárral is meg kell majd birkóznia. Mindenesetre megpróbálkoznak a lehetetlennel, és ki tudja, talán új tapasztalatokra is szert tesznek majd. A komédia november 25-én kerül az amerikai mozik vásznaira.

Címkék: trailer

A CollegeHumor.com elkészítette a Pixar stúdió filmek előtti mozgó logójának paródiáját. Az eredeti képsort jól ismeri mindenki, aki látott már Pixar filmet. A L'ecsót, a Hihetetlen családot, a Verdákat, a Wall-E-t, és a legutóbbi Fel!-t készítő animációs csapat intrójában a PIXAR feliratnál Luxo Junior lámpa szökdécsel, és az I-re felugorván, majd lenyomván azt helyettesíti a betűt. Igen ám, de mi történik, ha túl erősen ugrál a kis asztali világítóeszköz azon a nyomorult törékeny I betűn? A magát elokádó P betű feledhetetlen lesz...

Címkék: humor animáció

süti beállítások módosítása