Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Pixar animációs stúdió méltán az egyik legismertebb és legelismertebb ilyen alkotó műhely, hiszen látszólag nem tudnak mellényúlni, sőt az általuk éltere keltett történetekben a néző mindig talál egy-egy megszívlelendő üzenetet, emlékezetes és szinte élő szereplőket. A Fel!, azaz Up sem lóg ki a sorból, sőt talán ez a Pixar egyik legemberközelibb története, ami szó szerint mindenkinek szól, az óvodásoktól egészen a dédszülőkig. Az utolsó nagy kalandjára készülő öreg úrról, akit ennyi idő után egy fiatal gyerek döbbent rá, hogy mi is számít az életben.

Címkék: kritika animáció oscar 2010

Talán már mindannyian ismerjük ennek a jedi-pszhicho vígjátéknak a történetét, miszerint Bob Wilton (Ewan McGregor) élete sztoriját keresve, a sors — vagy az Erő — kezének tolmácsolásával ismerkedik meg a különös Lyn Cassidy-vel, aki a különleges haderőnek a szolgálatában áll. Az előző trailer után újabb poénok, remek jelenetek láthatóak a The Men Who Stare At Goats című, november 6-án a mozikba kerülő film legújabb előzetesében, mely hamarosan a várólista elejére küzdi fel magát, ha a kampány ilyen minőségben folytatódik és ehhez hasonló promóanyagokat csepegtetnek.

Címkék: humor trailer

November 5-én kerül a magyar mozikba Robert Zemeckis új animációs filmje az A Christmas Carol, vagyis a Karácsonyi ének klasszikus történetének egy új feldolgozása. Zemeckis ezúttal a 2007-ben debütált Beowulfnál alkalmazott technológiák továbbfejlesztett változatával, a színészek mozdulatainak és arcmimikájának felhasználásával készítette el harmadik karácsonykor megjelenő animációs alkotását. A film a Polár Expresszhez és a Beowulfhoz hasonlóan három dimenzióban is megtekinthető lesz. Az előzetesek már korábban megékeztek, a mostani összeállításokban pedig a rendező és a film színészei, köztük Jim Carrey, Colin Firth és Gary Oldman osztják meg gondolataikat.

Címkék: animáció hamarosan

Jackie Chan napjaink verekedős filmjeinek császára, aki hasonló hírnévre tett szert eddigi pályafutása során, mint elődje, Bruce Lee. A színész egyik legnagyobb filmje volt anno a Részeges karatemester, egy vígjáték, melyet az ember akárhányszor meg tudott nézni. Szórakoztató volt, akciódús, kalandos történeti szállal, felejthetetlen poénokkal. Nos, mindez elveszett Jackie filmjeiből az évek során, így a The Spy Next Door című alkotás előzetesének megtekintésekor könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy szánakozva, fejünket csóválva meredünk magunk elé. A Lionsgate gondozásában készülő alkotás 2010. januárjában kerül vászonra.

Címkék: trailer

Hamarosan megérkezik a mozikba Wes Anderson stop-motion animációs technikával létrehozott alkotása, Roald Dahl gyerekregényének adaptációja, a Fantastic Mr. Fox. A George Cloney hangján megszólaló ravasz Mr. Foxnak meg kell mentenie a családját a három dühös farmertől, akik megelégelték, hogy csirkeállományukat kénytelenek megosztani Fox családjával. Mrs. Foxot Meryl Streep szólaltatja meg, Bill Murray orgánuma pedig egy borz szájából hangzik fel. Az animációs film november 29-én kerül az amerikai mozikba. Az előzetesek után most jeleneteket is megtekinthetünk Mr. Fox viszontagságos, ám humortól sem mentes életéből.

Címkék: fantastic mr fox

Dan Brown világszerte ismertté vált nagy sikerű és igen hírhedt könyvének, a Da Vinci-kódnak köszönhetően. Az ellentmondásos műből készült adaptációt néhány évvel ezelőtt köszönthettük a mozikban, azóta pedig már az Angyalok és Démonok című Langdon kalandot is láthattuk. Az író harmadik könyve a The Lost Symbol címet viseli és külföldön szeptember 15-én került a boltok polcaira.

Címkék: hírek

A tehetősebb emberek egy szűk csoportja azzal tölti szabadidejét, hogy autókat tuningol fel és az így kapott szélsebes verdákkal eresztik teli nitrogőzzel az amúgy sem túl tiszta levegőt. Körülbelül fél évvel ezelőtt készítették el Batman hírhedt gépének replikáját, amelyet meg is lehetett vásárolni. Mivel azonban sok szempontból nehézkes volt a közlekedés és parkolás, ezért George Barris egy Smartból készítette el a praktikusabb változatot. A kicsi kocsi 9000 dollárért kelt el az Ebayen.

Címkék: hírek humor

Mel Gibson az utóbbi években rendezőként tevékenykedett, és két, heves érzelmeket kiváltott filmet sikerült az asztalra tennie. A Passiót bántónak érezte a keresztény egyház minden irányzata, mellékága, oldalbordája, mivel nehezen bírták elviselni Jézus szenvedéseinek naturális bemutatását, valamint a zsidók is, mivel Gibson azt az elméleti részt ragadja meg, hogy a zsidók tehetők felelősség Jézus Krisztus haláláért. A 2006-os Apocalyptonál csak a maják ősei lázongtak, hogy brutális barbár állatoknak mutatják be őket (miért, nem azok voltak, mint általában mindenki akkor?), no meg persze a humanista unatkozó mozgadalmárok. Nos, Mr. Gibson visszatért a vászonra, és ezúttal szereplőként egy izgalmasnak ígérkező akció-thrillerbe, mely az Edge of Darkness címet viseli.

Címkék: trailer

Nem is olyan régen foglalkoztunk a The Imaginarium of Doctor Parnassus című fantáziafilmmel, a megjelent poszterek, illetve előzetes kapcsán. Most egy újabb poszternek szentelünk különálló bejegyzést, mivel ez olyanfajta, ami megérdemli. A Terry Gilliam rendezte filmkreatív agyai kitettek magukért, és egy igen látványos plakátot sikerült összehozni. Az egész leginkább hasonlít egy delíriumos állapotba került, magát túlópiumozott elborult elme fantazmagórájának. A hangyányit szürreális alkotás esetében szerintem senki nem lepődne meg, ha a háttérben még akár Salvador Dalí lángoló zsiráfja is elcsörtetne, vagy Gustaw Klimt jellegű ábrázolással láthatnánk az előtérben meztelenül kuporgó Lily Cole-t...

Címkék: the imaginarium of doctor parnassus

A nem olyan régen mozikba kerülő Extract és a Couple Retreat című filmek kapcsán merült fel a színész neve, mint "A hét arca" rovat lehetséges áldozata. Habár a színész nincs még a Seth Rogen által képviselt komikus szintjén, biztosak lehetünk abban, hogy hamarosan a legnagyobb sztárok közt üdvözölhetjük majd a filmes világban is az Arrested Development című nagy sikert aratott televíziós sorozat egyik címszereplőjét.

Címkék: a hét arca

Körülbelül egy hónapja láthattuk a The Expendables kamerával felvett előzetesét, melyet néhány lelkes rajongólelkű vett fel a Velencei Filmfesztiválon. Most végre jó minőségben láthatjuk a bő három perces (!) előzetesét a jövő augusztusban bemutatásra kerülő golyószórásban magas átlagot hozó alkotásnak. A Dél-Amerikában játszódó akciófilm nem kevés neves színészt halmoz fel, a Rambo után újra filmet forgató főszereplő Sylvester Stallone mellett sem. Sztori, parádés szereplők és előzetes alant.

Címkék: trailer hamarosan

Sebastien Gutierrez tolmácsolásában érkezik november 13-án a mozikba a Women in Trouble című könnyfacsaró vígjáték, mely tíz, látszólag egymáshoz semmiképp nem kapcsolódó nő történetét meséli el, akiknek sorsa közös: bajban vannak. A szereplők egészen széles skálán mozognak majd, hiszen lesz köztük pornósztár, stewardess, pszichiáter, masszőr és táncoslány is. Az alkotás olyan sztárok vonultat fel a közeljövőben, mint Josh Brolin, Adrianne Palicki, vagy Carla Gugino.

Címkék: humor trailer

Az MTV Newsnak adott interjújában az elismert rendező nyilatkozta, hogy munkát ajánlott Robert Rodatnak, aki a világszerte elismert és milliók által játszott World of Warcraft című MMORPG filmes adaptációját készíti majd el. Annyi biztos, hogy óriási nyomás nehezedik a szakember vállára, hiszen sok millió rajongója van a játéknak, akik egy közepes feldolgozás láttán minden valószínűség szerint nem fognak megelégedetten székükben hátradőlve szórakozni.

Címkék: hírek

09.09.09. Ez volt a neves dátum, amikor bemutatták Shane Acker átlagosnak korántsem nevezhető animációs filmjét. A rendező a 2006-os Oscar-gálán indult legjobb animációs rövidfilm kategóriában a hasonlóan 9 címet viselő alkotásával, melyben emberi alkatú kis varrt babzsákok harcolnak fémmonstrumokkal. Szégyenszemre Magyarországon még dátumot sem kapott a film, azonban hála az internet csodáinak, nem is kell tűkön ülve idegbeteg módjára várni, hogy megtekintse az ember a szintén sokak által várt posztapokaliptikus világot. Stílusos szavakkal mondhatnám, hogy a nagy hype ellenére a film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de nem mondom, mert ekkora közhelyet nem írok le inkább, másrészt pedig mások véleményével ellentétben nem csalódásként éltük meg a filmet. Hogy miért, az a későbbiekben kiderül.

Címkék: kritika animáció 9

A Fox már fel is bérelte az írócsapatot, hogy újraértelmezzék a nem egyszer feldolgozott történetet a zsidók Egyiptomból való kiszabadulásáról és a Tízparancsolat átadásáról. Mindezt a Zack Snyder féle 300 előadásmódjában és stílusában kívánják előadni, így ismét nagy csatajelenetekre, epikus szózatokra számíthatunk.

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása