Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A július végén lezajlott San Diego-i Comic-Conon számos a megjelenés előtt álló filmből mutattak be részleteket az érdeklődő rajongóknak, köztük a Vasember folytatásából is. Az öt perces kézikamerával készített felvétel hasonló a Kick-Ass kiszivárgott jeleneteihez. Robert Downey Jr. és Gwyneth Paltrow mellé ezúttal Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, illetve Mickey Rourke is csatlakoznak az Iron Man 2-ben, ami jövő év májusában kerül a mozikba. A Comic-Conon bemutatott videoanyag nagyjából, azokból a jelenetekből tartalmaz részleteket, amik az eddig mejelent hivatalos képeken is szerepelnek, valamint feltűnik bennük a Rourke által játszott Whiplash is.

Címkék: trailer iron man comiccon

Pár napja jelent meg Peter Jackson legújabb filmjének az előzetese. A The Lovely Bones, ami december 11-én kerül az amerikai mozikba, Alice Sebold regényén alapul, amelyben egy lány meggyilkolása után a túlvilágról követi szemmel a családját és a gyilkosát is. A könyv hazánkban Komfortos mennyország címen jelent meg, és várhatóan ezzel a címmel kerül majd a magyar mozikba. Most egy négy perces kisfilmet is megtekinthetünk, amelyben a szereplők, az egyik forgatóknyvíró Philippa Boyens és maga a rendező is beszélnek az alkotásról. Boyens szerint a látszat ellenére valójában ez egy ízig-vérig Peter Jackson film, Jackson pedig arról vall, hogy a törénet thriller jellege és humoros elemei fogták meg. Végre az is kiderül, hogy a főszereplő Susie-t alakító Saoirse Ronan keresztnevét "Száorse"-ként kell ejteni.

Címkék: lovely bones

Felbukkant poszter, ami James Cameron Avatarjához tartozik. Ennek egy változata már régóta kering az interneten, de úgy tűnik valóban hivatalos képről van szó. A poszteren felthetőleg Neytiri látható, a na'vi hercegnő, aki a Sam Worthington által megformált Jake Sully érdeklődését is felkelti, miközben avatarjával a Pandora bolygó dzsungeleit járja. Jake avatarjának arcát már megpillanthattuk a 2009-es Comic-Con reklámplakátján. Időközben a csupán két hétnyire lévő Avatar Day-jel kapcsolatban is érkeznek hírek.

Címkék: avatar

McG tervezget

 2009.08.08. 12:14 | Tyrannum | Írj kommentet

McG a néhánytekintetben csalódást keltő Terminator Salvation rendezője a Human Target című televíziós sorozatát népszerűsítő sajtóeseményen a jövőre vonatkozó terveiről is beszélt. Többek között egy újabb Terminátor-folytatásról és a Nemo kapitány történetét feldolgozó 20,000 Leagues Under The Sea című filmről is, amelynek főszerepére ezúttal Sam Worthingtont nézte ki.

Címkék: hírek terminator titánok harca

Terry Gilliam filmje a The Imaginarium of Doctor Parnassus egy félig a valóságban félig pedig a fantázia világában játszódó mesés történet, amelyben Dr. Parnassus megpróbálja elkerülni a lánya lelkéért az ördöggel kötött alku teljesülését. Az egyik főszerepet, Tony-t alakító Heath Ledger a film forgatásának közepén 2008. januárjában elhunyt. Gilliam időközben átgondolta a történetet és sikerült befejeznie a filmet, most pedig végre egy forgalmazót is talált a nem mindennapi filmnek. A címszereplő Parnassus-t Christopher Plummer alakítja, Tom Waits pedig az ördögi Mr. Nicket játssza. A most megjelent előzetesben feltűnik Johnny Depp, Collin Farrel és Jude Law is, akik Tony egy-egy áttranszformált alakját jelenítik meg. A film október 16-án debütál az Egyesült Királyságban, de az ősz folyamán a világ más országaiba is eljut majd.

Címkék: trailer hamarosan the imaginarium of doctor parnassus

A Transformers filmadaptációjának sikere után a a Hasbro és a Paramount filmstúdió úgy gondolták érdemes megpróbálkozniuk a '80-as években hasonló utat bejárt G.I. Joe-val is. Megszületett hát a G.I. Joe: The Rise of Cobra, vagyis A kobra árnyéka. A folyamat közben azonban megfeledkeztek a talán legfontosabb elemekről: a történetről és karakterekről. Ezek nélkül pedig a nagy csinnadrattával felvonultatott hadigépezet mit sem ér.

Címkék: kritika g.i. joe

Nem Ridley Scott az egyetlen filmkészítő, aki mostanában megihletett a nothinghami jótevő, Robin Hood legendája. A Warner Brothers stúdió is Robin Hood-filmet tervez, azonban a stúdiónál nem a klasszikus középkori hőst vinnék a vászonra, hanem egy a jövőben játszódó sci-fi elemeket is tartalmazó történetet. A rendezői székbe az eddig főleg reklámfilmeket dirigáló dán Nicolai Fuglsig ülhet majd.

Címkék: hírek

Megérkezett. Végre újabb adag dózist kapunk a Maurice Sendak által írt Where the Wild Things Are filmváltozatából. A címben szereplő jelzőt ugyan nem mi találtuk ki, hanem a Slashfilmes bloggerek illették valami hasonlóval a Comic-conon látott 10 perces montázs alapján, ám nagyon szeretnénk, hogy igazuk legyen. A Spike Jonze által dirigált alkotás második előzetesében ismét felcsendül a The Arcade Fire-tól a Wake up című szám, ami így végképp örökre egybefonódik a filmmel. A sigúr rós-i hangulat továbbra is megmaradt, és megint csak ülünk tátott szájjal, elvarázsoltan, megbabonázva a látottaktól, mert igen, ez mindenkit meg tud babonázni, ha nem zárkózik el makacsul jó előre a dologtól. Hiszen mindannyiunkban ott lapul a gyermek. Ezúttal több lénnyel ismerkedhetünk meg a fantázia világából, akik még beszélnek is és a csipetnyit felszabadultabb hangulatból is magunkba szippanthatunk egy picit. Október 16. még nagyon messze van.

Címkék: trailer where the wild things are

Augusztus 7-től vetítik az amerikai mozik a Hawaii dzsungeleiben játszódó A Perfect Getaway című thrillert. A film egy újdonsült házaspárról szól, akik úgy döntenek, hogy a nászútjukat Hawaii egyik legszebb, de legelszigeteltebb tengerparti szakaszán töltik el. Azonban amikor összetalálkoznak egy másik túrázó párral, és megismerik egy korábbi, friss házasokat érintő gyilkossági ügy részleteit,  elbizonytalanodnak, hogy vajon új útitársaiknak közük van-e a bűntényhez, és biztonságos-e itt maradniuk. A nászutasokat Milla Jovovich és Steve Zahn formálja meg, a rejtélyes másik párt pedig Timothy Olyphant és Kiele Sanchez alkotja. Feltűnik még a filmben a Star Trekben Kirk apját, és a közelgő Thor címszerepét alakító Chris Hemsworth is.

Címkék: trailer

Az Egyesült Királyságban szeptember 9-én debütál a mozikban a Dorian Gray című brit film, amely Oscar Wilde egyetlen publikált regényének a Dorian arcképének adaptációja. A figuráról, aki eladja a lelkét, hogy sohase öregedjen meg, már számos filmes feldolgozás készült az elmúlt évtizedekben, feltűnt például a 2003-as A szövetségben (The League of Extraordinary Gentlemen) is, ahol Stuart Townsend formálta meg. Most Ben Barnes ölthette magára a szerepet, aki a Narnia krónikái Caspian hercegeként vált ismertebbé. A hedonista Lord Henry Wottont, aki Dorian mentorává válik, Colin Firth játssza.

Címkék: trailer

A magyar születésű (közelebbről csákánydoroszlói) Joe Eszterhas a kilencvenes években megjárta a mennyet és a poklot is Hollywoodban. A neves forgatókönyvíró, aki egyrészt drog -és nőügyeiről, más felől millió dolláros fizetéseiről volt ismert olyan forgatókönyvekért, amik vagy hatalmas bukták voltak, vagy el sem készültek. A hosszas hallgatás után Eszterhas ismét billentyűzetet ragadott, és elkezdett írni. Méghozzá vallásos témában, melyben a mexikói legendát, a guadalupei Szűz Mária látogatást kívánja filmen viszontlátni.

Címkék: hírek vallás

Ridley Scott régóta tervezgeti, hogy filmet készít Aldous Huxley 1932-ben megjelent regénye, a Szép új világ (Brave New World) alapján. Most a Universal stúdió hivatalosan is bejelentette, hogy megkezdték a film előkészítését. Bár Huxley regénye az évtizedek során mély hatást gyakorolt az egész sci-fi irodalomra és filmekre egyaránt, ez az első alkalom, hogy mozivászonra viszik a történetet.

Címkék: hírek

Darren Shan 2000-ben megjelent én-regényes ifjúsági horrorművei nagy sikert arattak, például elnyerte a brit könyvkereskedők nagydíját is. A különböző rémséges és groteszk teremtménnyel foglalkozó sagát több, mint húsz nyelvre lefordították, többek között Magyarországon is kiadták. A 12 részes, úgynevezett vámpír könyvek nyitó fejezete, a Cirque du Freak (Rémségek cirkusza) adja az októberben bemutatásra kerülő filmes adaptáció alapját, de a második fejezet, a The Vampire's Assistant (A vámpír inasa) is jelentősen nyom a latba. A Cirque du Freak: The Vampire's Assistant előzetese már megtekinthető, könnyed szórakozást ígér a film, kiváló szereplőkkel, akik között megtalálható kedvenc japán színészünk is...

Címkék: trailer vámpír cirque du freak

Októberben 9-én veszi kezdetét az amerikai mozikban az újabb zombi őrület. Az első előzetes és a poszter után most megérkezet a hosszabb és véresebb betekintés a filmbe. A Zombieland világában kószál a két sokat látott túlélő, Columbus és Tallahassee. A félprofi agymetszőknek azonban hamar rá kell jönniük, hogy nem a is a zombi hordákat nehéz túlélniük, hanem egymás társaságát. Ráadásul az idő közben felbukkanó másik nemmel is meg kell küzdeniük. A Woody Harrelson által játszott Tallahassee-nél egy idő után el is szakad a cérna: saját bevallása szerint a Titanic megtekintése óta nem sírt ennyit. Harrelson és a Columbust alakító Jesse Eisenberg mellett feltűnik még a filmben Emma Stone és Abigail Breslin is.

Címkék: trailer zombi

James McTeigue rendező következő filmje, a Ninja Assassin november 25-én érekzik meg az amerikai mozikba. A korábban társrendezőként dolgozó alkotó a Wachowski testvérek segítségével, a V for Vendettával robbant be a köztudatba, most pedig harmadik filmjét készíti elő. A The Raven című thriller a 19. század közepén játszódik majd és Edgar Allen Poe alakja is feltűnik benne.

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása