Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A zsidóvadász

 2009.08.02. 11:30 | RaulReal | Írj kommentet

Óriási várakozás előzi meg Quentin Tarantino legújabb filmjét, az Inglourious Basterds-et. A Valkűr után ismét olyan alkotás "teszi tiszteletét" augusztus 20-án a mozikban, mely a náci-zsidó kérdést és a második világháborúban elkövetett bűnök sokaságát feszegeti. A történet szerint a nácik által megszállt Franciaországban egy csapat zsidó-amerikai katona, név szerint a BASTERD-ek azt a feladatot kapják, hogy öljenek meg minél több német katonát. Brutálisan. Hamarosan azonban összefutnak egy francia nővel, akinek a színházát náci fenyegetés veszélyezteti.

Címkék: humor trailer inglourious basterds

Egy fiú találkozik egy lánnyal. Általában így szokott kezdődni minden romantikus film. Ez azonban nem az. Az (500) Days of Summer korántsem hétköznapi történet. Főhőse, Tom Hansen tipikus, munkájába belefásult alak, aki várja élete nagy dobását. A megváltás egy új dolgozó, Summer (Zooey Deschanel) személyében érkezik. Így szeptember 4-én, hacsak egy röpke két órára is, de újra a mozik vásznain fog tombolni a nyár.

Címkék: trailer hamarosan

Ki ne ismerné ezt a méltán híres trilógiát? Az új folytatás, a The Final Destination című hasonlóan brutális film is azt taglalja, hogy ki lehet-e cselezni a halált. A történet szerint mindannyiunk sorsa előre meg van írva. Egyes kiválasztottak azonban "megálmodják" a közelgő vészt és képesek a különféle jelek segítségével becsapni a halált. Ezzel azonban csupán a csatát nyerhetik meg. A halál pedig eljön minden olyan emberért, aki elkerüli végzetét.

Címkék: horror trailer

Szerte a világban a sajtó ezt az egy mondatot zengi.
A Boszorkány-hegy legendája ismét megelevenedik. Egy azonosítatlan objektum lépi át a Föld légkörét és nagy pusztítást végrehajtva csapódik be. Eközben Jack Bruno (Dwayne Johnson) a taxisofőrök hétköznapi életét élve furikázza utasait. Míg nem Las Vegas közelében egy furcsa testvérpár pattan be járgányába, és elhajtatnak vele az általuk megadott irányba. A kezdettől fogva gyanús kölykök egy köteg pénzt adnak hősünk kezébe és csak annyit kérnek tőle, hogy ne kérdezzen semmit. Csupán vezessen. Bármi történik.

Címkék: kritika

Hamarosan új akciófilm érkezik a Mark Neveldine és Brian Taylor alkotta író-rendezőpárostól, akiktől korábban a két Crank-filmet láthattuk, és ők jegyzik a jövőre debütáló, zombi cowboy-okat felvonultató Jonah Hex forgatókönyvét is. A Gamerben egy véresen valós multiplayer játékban halálraítélt fegyenceket kényszerítenek arra, hogy játékosok irányítsák mozgásukat. A Kable néven futó Gerard Butler viszont ellenszegül és belülről próbálja meg felszámolni a Michael C. Hall által megformált milliárdos beteges vérfürdőjét. A film, amelynek korábban már láthattuk az előzetesét is, szeptember 4-én debütál Amerikában és számos más országban, de a magyarországi bemutató időpontjáról még nincsen információ.

Címkék: trailer hamarosan

Szeptember 25-én mutatják be az Egyesült Államokban a The Other Man című filmet, amelyben egy férfi rájön, hogy megcsalja a felesége, és úgy dönt, hogy megkeresi riválisát. A felkutatása közben az egész Földet bejárja, miközben a féltékenység, veszteség majd végül a megbocsátás érzései is kavarogni kezdenek benne. A kétségbeesett férjet Liam Neeson, hűtlen feleségét pedig Laura Linney alakítja. Antonio Banderas pedig, mint karrierje során többször is, a rejtélyes szerető szerepében tűnik fel. A dráma és thriller elemeit is vegyítő alkotást főleg Londonban, és az olaszországi Milánóban, valamint a festői Comói-tónál forgatták. A film valójában már tavaly bemutatták különböző filmfesztiválokon és idén már több európai országba is eljutott. Talán a közeljövőben Magyarországon is szerencsénk lesz hozzá.

Címkék: trailer

Blogolni nehéz. Főleg, ha kezdőként vág neki az ember, minden tapasztalat nélkül. Megírod az első posztodat és reménykedve várod az oda tévedő látogatókat. Ha pedig kellően ügyes és elhivatott vagy, meg is érkeznek. Először csupán ketten, hárman tévednek az oldaladra, nem is olyan sokára azonban ez a szám lassan, de biztosan növekedni kezd. Később pedig könnyen megeshet, hogy megadatik a lehetőség arra, hogy egy olyan népszerű oldalhoz csatlakozz, mint a α-ω.

Címkék: újdonság

A múltkori előzetes után megérkezett a The Informant! című szatirikus vígjáték posztere. Az Oscar-díjas Steven Soderbergh filmjében Matt Damon alakítja Mark Withacre-t, egy élelmiszeripari vállalat alkalmazottját, aki nagyszabású csalást fedez fel cégénél, de nem elégszik meg a puszta feljelentéssel. Ehelyett egy táskába rejtett hangrözgzítő segítségével, az FBI belső ügynökeként ő maga akarja leleplezni a kapzsi bagázst. A filmet október 9-én mutatják be az amerikai mozik, de remélhetőleg a magyarországi premierre sem kell november végénél tovább várnunk.

Címkék: humor

A Disney Animation közétett néhány koncepció képet a Rapunzel című film látványvilágáról. A mesefilm, ami 2010 karácsonyán érkezik a mozikba az animációs műhely megpróbálja elegyíteni a klasszikus Disney-stílust a háromdimenziós számítógépes animációval. A vizuális megjelenést az alkotás eredeti rendezője, Glen Keane dolgozta ki, amely kézzel rajzolt hatást kölcsönöz majd a filmnek, de emelett a képeknek mélységük is lesz.

Címkék: animáció hamarosan

Az idei Comic-Con folyamán bemutattak néhány jelenetet a jövő év májusában mozikba érkező Iron Man 2-ből, a tavaly nagy sikert aratott Vasember folytatásából. Ezzel egy időben megjelentek az első képek is a filmből. Most Tony Stark cégének fiktív weboldalával megkezdték a filmhez kapcsolódó vírusmarketing kiterjesztését is.

Címkék: iron man

Judd Apatow, aki az utóbbi években meghatározó név lett a filmvígjátékok területén, most a Universal stúdióval írt alá egy három filmre szóló szerzdést, ami szerint Apatow a következő rendezéseit a Universal stúdió berkein belül készíti majd el. Valójában eddig sokkal inkább producerként és íróként volt eddig jelen a vígjátékok műfajában, de ezen a napon érkezik az amerikai mozikba harmadik rendezése, a Funny People is, amit a magyar nézők majd december 3-tól láthatnak.

Címkék: hírek humor

Már hónapok óta lehet tudni arról, hogy a 20th Century Fox stúdió új filmet tervez a nagysikerű horror-sci-fi, az Alien világán belül. Korábban arról volt szóltak a hírek, hogy Ridley és testvére Tony Scott produceri felügyelete mellett a reklámfilmek világából érkező Carl Erik Rinsch rendezi majd a filmet. Rinsch-t maguk Scotték válaszották ki a feladatra, de a stúdió elégedetlen volt az ismeretlen rendezőre eső választással, így meggyőzték Ridley Scottot, hogy üljön vissza a rendezői székbe. Így a 71 éves rendező, aki annak idején útjára indította a népszerű szériát, 30 év után maga egészíti ki a történetet egy előzményfilm formájában.

Címkék: hírek horror

Megérkezett Wes Anderson filmjének, a stop-motion animációs technikával készült Fantastic Mr. Fox-nak az előzetese. A Roald Dahl gyerekkönyve alapján készülő filmről korábban már részletesen írtunk, amikor felbukkantak belőle az első képek. A történet egy családos róka, Mr. Fox körül forog, akinek valahogy ravaszul túl kell járnia három földesúr eszén, hogy családját és az erdő állatait biztonságban tudhassa. A családapa George Clooney hangján szólal meg, róka feleségét pedig Meryl Streep szólaltatja meg. De borzként hallhatjuk Bill Murray-t is, és rajtuk kívül még sok más neves színész is hangját kölcsönözte a produkcióhoz. Az animáció mozgása első látásra nem annyira gördülékeny, mint például A halott menyasszony, vagy akár a Karácsonyi lidércnyomás esetében volt, de a látványvilág és humor mindenképpen egyedinek tűnik.

Címkék: trailer animáció fantastic mr fox

Michelle Rodriguez, Michael Peña és Bridget Moynahan is csatlakoznak a Battle: Los Angeles című film színészeihez. A földönkívüli inváziót utcai harccal elegyítő akció-sci-fit Jonathan Liebesman rendezi majd, akinek nevéhez eddig leginkább horrorfilmek fűződtek. Ezek közül a legnevezetesebb a 2006-os A texas-i láncfűrészes mészárlás: A kezdetek. A filmet idén ősszel kezdik el forgatni, és a tervek szerint már 2010-ben a mozikba kerül.

Címkék: hírek

A brit Entertainment Weekly magazin gyakran szolgál exkluzív képekkel az egyes filmforgatásokról. Most James Cameron Avatarjának felvételeiről jelenik meg egy új kép a kiadvány következő számában. A képen Cameron saját maga veszi kézbe a filmben a földi katonák által a pandoraiak ellen használt méretes fegyvert. Ez természetesen még mindig nem a kész filmből származó kép, de mint tudjuk azokra az augusztus 21-i Avatar Day-ig várni kell, amikortól az előzetest is bárki szemügyre veheti majd.

Címkék: avatar

süti beállítások módosítása