Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Judd Apatow neve talán sokaknak nem mond semmit, de ő rendezte a 40 éves szűzet, amiben Steve Carrell vicceskedett, meg a Knocked Up-ot is, amiben viszont a 2000-es évek egyik legeredetibb humoristája szerepel, Seth Rogen. Apatow harmadik filmjének, a Funny People-nak előkerült az előzetese, ami alapján szerintem azt kapjuk, amire számítani lehet a Rogen-Apatow duótól megspékelve Adam Sandlerrel. A történet szerint George Simmons (Sandler) neves stand-up komédiás megtudja, hogy gyógyíthatatlan beteg, és legfeljebb egy éve van hátra. Ez idő alatt a szárnyai alá veszi a kezdő tehetséget, Irát (Rogen) és a szakmai pátyolgatáson túl szoros barátság is kialakul köztük. A filmben még feltűnik Leslie Mann és a romulán igazságharcos bosszúvágyó Eric Bana is. A film bemutatója július 31-én lesz, de a hazai mozikba csak december 3-án jut el.

Címkék: trailer hamarosan

Néhány nappal ezelőtt érkezett meg a Jennifer's Body című horror film első előzetese, amelyben a démon által megszállt Megan Fox írtja a gyanútlan férfi lakosságot, hogy csillapítsa fékezhetetlen éhségét. Most a horrofilmekkel foglalkozó Fangoria blog birtokába jutott egy kép, amin a bájos Fox teljes harci felszerelésben, akció közben, vagy inkább után látható. Az impozáns fogazattal rendelkező démoni nő már sokadik áldozatán lehet túl.

Címkék: horror hamarosan

Megérkezett a District 9 második előzetese. Ebből már az is kiderül, hogy a hajótörött idegenek 28 éve érkeztek a dél-afrikai Johannesburg fölé és azóta is problémákat okoz a beilleszkedésük. Nem is csoda, hiszen a dél-afrikai rendező, Neill Blomkamp valószínűleg szándékosan von párhuzamokat a különböző népcsoportok feszültségekkel teli együttélésével, ahol a probléma ráadásul a négyzetre emelkedik, ha a Földön kívülről érkezett lényekről van szó. Az előzetes ugyanakkor arra utal, hogy akcióban sem lesz hiány, így egy szocio-dráma, áldokumentumfilm és politikai akció-thriller furcsa, de remélhetőleg lebilincselő keverékére számíthatunk.

Címkék: trailer district 9

SidA pleisztocén kori állatok harmadszor is visszatérnek a mozivászonra. A Jégkorszak 3 – A dínók hajnala (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs) ezúttal egy új, eddig rejtett, dinoszauruszok által uralt világba kalauzolja a nézőket és a régi csapatot: Sidet, Manfrédot, Ellie-t, Diegót és az oposszum ikreket. A nagy kérdés azonban az, hogy az alkotóknak érdemes volt-e ezt a lépést megtenniük, vagy éppen elkerülhetetlen volt, hogy új színt vigyenek az animációs filmszériába.

Címkék: kritika animáció

Már régóta előkészületi szakaszban van a 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo című film, amelyben a Walt Disney stúdió újra feldolgozná Jules Verne klasszikus történetét. A Terminator Salvation rendezőjét, McG-t is régóta a filmtervhez kapcsolták, de még mindig gondok vannak a forgatókönyvvel. Most Randall Wallace-t, a Braveheart Oscar-díjra jelölt forgatókönyvíróját kérték fel, hogy írja át a szövegkönyvet. Szintén ő jegyzi a Pearl Harbor, a Katonák voltunk és A zöldfülű forgatókönyvét. Bill Marsilli (Deja Vu) forgatókönyvét egyszer már teljesen újragondolta Justin Marks, a közelgő He-Man-film első vázlatának írója, de úgy tűnik ez sem felelt meg a stúdió elvárásainak.

Címkék: hírek

A Peter Jackson produceri felügyelete alatt készült Ditrisct 9 augusztus 14-én érkezik az amerikai mozikba. A földönkívüliekkel való kapcsolatfelvételt egészen új szempontból megközelítő film már régóta rendelkezik egy kiterjedt vírusmarketing kampánnyal, amelyek főleg a történet arc nélküli gonosza, az MNU óriáscég körül forognak. A Multi-national United felelős azért, hogy a hajótörött idegeneket Johannesburg 9-es kerületében tartsa. Mindeközben viszont sárba tiporják a földönkívüliek jogait, céljuk pedig nem más, mint minél több technológiát eltulajdonítani tőlük. Új poszter és néhány MNU kampány video a továbbiakban, amelyekben pár villanás erejéig ezúttal egész alakos földönkívülieket is láthatunk.

Címkék: district 9

Megan Fox karrierje szépen ível felfelé, köszönhetően a Transformers két részében mutatott popsi-cici kombóknak, így hát egyre több felkérést kapott az elmúlt időszakban. Hamarosan, szeptember 18-án mutatják be új filmjélt, a Jennifer's Body címre hallgató tinihorrort, ahol egy népszerű gimnáziumi pompomlányt alakít. Egy szép napon azonban megszállja őt a gonosz, és démoni erővel kezdi széjjeltépni a rá vadászó fiúkat. Nekünk mindegy, csak vetkőzzön... Legjobb barátnője próbálja megállítani a véres eseményeket, akit az Abbára szirtakizó Amanda Seyfried alakít. Reményünket abba fektethetjük, hogy pucér Megan Fox mellett mást is kapunk, hogy a történetet az Oscar-díjas Diablo Cody írta, akinek a Juno-t is köszönhettük. A rendezőnő Karyn Kusama, vörös riasztásos előzetes pedig alant.

Címkék: horror trailer hamarosan

A huszonhetedik hétvégén két népszerű franchise folytatása feszült egymásnak. Az eredmény szinte döntetlen lett: az új premier, a Jégkorszak 3 – A dínók hajnala csak egy hajszálnyival maradt le a második hete futó Transformers: Revenge of the Fallen mögött. Mindkét film nagyjából 42 millió dollárt hozott ezen a hétvégén. A Jégkorszakot ugyanakkor a Transformershez hasonlóan szerdán mutatták be, így a szerda-csütörtök időszakának bevételeivel kiegészítve 66,7 milliónál jár. A világpremiernek köszönhetően ennél is jobb a helyzet nemzetközi téren, így a 90 milliós költségvetésű animáció már most 213 millió dollárnyi összbevételnél tart.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása