Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Néhány napja kitettük a Razortooth című sokadrangú horrorfilm előzetesét, ami annyira megtetszett nekünk, gagyi-fetisisztáknak, hogy nem voltunk restek nagyon rövid időn belül beszerezni és végigélvezni az alkotást. Élvezetes volt, mert végre olyan egyszerű mind színészileg, mind pedig történetileg, hogy fuldukolva lehetett röhögcsélni rajta. Szaftos részletek a továbbiakban.

Címkék: kritika

A nagyfelbontású képeken bepillantást nyerhetünk a június 24-én mozikba kerülő Transformers: Revenge of the Fallen akciójeleneteibe, a robotok szemszögéből. Úgy tűnik a narancssárgás Bubmlebee ezúttal még nagyobb részt vesz ki az akcióból, Optimus Prime pedig energia-pengéivel kaszabolja az álcákat. Az álcák egyik ütőkártyájának, a pusztító Devastatornak méreteit jól szemlélteti a sivatagi légifotó.

Címkék: transformers

Amikor 2003-ban trilógiává bővült a Terminátor filmszéria, sokan ellenkeztek, hiányolták a történet atyjának, James Cameronnak a kéznyomát. Cameron az 1984-es Terminátorral egy új univerzumot teremtett, ami az apokaliptikus jövő rémét a hétköznapi jelenbe helyezte. A korábbi filmekben a rémisztő jövőt csak villanásokként láthattuk, a Terminator Salvation viszont most ezt az időszakot próbálja bemutatni, illetve annak is az előzményeit, felemás sikerrel.

Címkék: kritika terminator

Jeremy Piven neve az utóbbi években szinte egybeforrt a gátlástalan hollywoodi ügynök, Ari Gold szerepével. A Törtetők (Entourage) című sorozat ikonikus karakterének megformálásért három Emmy-díjjal és egy Golden Globe-bal is jutalmazták. Ezúttal a mozivásznakon lesz látható, de meg sem próbál kitörni a politikailag inkorrekt, gátlástalan megmondóember skatulyájából. Az Amerikában augusztus 14-én mozikba kerülő The Goods: Live Hard, Sell Hard című vígjáték pedig valószínűleg éppen ettől lehet majd jó. Előzetes és poszter a továbbiakban.

Címkék: trailer

A Pókember 4-nek még a forgatókönyve is alig készült el, David Lindsay-Abaire a közelmúltban adta le a többször átírt, de ezúttal véglegesnek szánt forgatókönyvet. A Pókember sorozat 2007-es harmadik része után sokáig tartott a huzavona a főszereplőkkel és a rendezővel, Sam Raimival is, de végül sikerült megegyezniük, ennek viszont a film bemutatójának időpontja látta kárát. A film csak 2011. május 6-án kerülhet a mozikba. De máris megkezdődött a rajongók (vagy éppen ellenzők) fanart mániájának kiélése. Ugyanakkor a korábbi három film és persze a képregények képanyagaiból jóval egyszerűbb valódinak látszó grafikát kreálni, mint mondjuk az Avatarról.

Címkék: hírek

A kis független sci-fi film, a Moon június 12-én érkezik meg a limitált számú amerikai filmszínházba. A Holdon játszódó filmben, a magányos bányász, Sam Rockwell a főszereplő, aki röviddel kiküldetése lejárta előtt váratlan felfedezést tesz. Talán csak az egyedüllétbe őrült bele. Sajnos elképzelhető, hogy a film végül nem jut el a magyar mozikba, de más formában biztosan hozzá lehet majd jutni. Íme néhány jelenet a filmből, amelyeknek egy része igazán spoileres lehet.

Címkék: trailer moon

Valamivel több, mint egy hete érkezett az a kép, amin az Avatar ember vezette harci robotjának egy részét vehettük szemügyre. Néhány nappal később, már a korai látványtervét is megpillanthattuk. Az E3 játékfejlesztői kongresszuson most kiállították a teljes járművet, amit filmes kellékként használtak fel az élőszereplős jelenetekben.

Címkék: hírek avatar

Alig három hét maradt hátra a Transformers: Revenge of the Fallen bemutatójáig. Természetesen a reklámkampány is most ér finisébe, ennek megfelelően még mindig bukkannak fel új TV-spotok. Michael Bay már odáig jutott, hogy külön kihangsúlyozzák, hogy az ő filmjéről van szó, persze azért Steven Spielberg produceri státuszával is megpróbálnak hatni a nézőkre.

Címkék: trailer transformers

A brit Empire magazin júliusi számában jelenik meg az első hivatalos kép a készülő Clash of the Titans-ból. A korábbi forgatási kémfotók után, ezúttal teljes harci díszben láthatjuk az elszánt Perszeuszt, akit Sam Worthington formál meg. A 2010 márciusában mozikba kerülő film története a görög mitológiából építkezik. A cselekményről és szereplőkről itt lehet többet olvasni.

Címkék: hírek titánok harca

Tegnap nyílt meg az évenkénti E3 konferencia, ahol a szoftverfejlesztők hagyományosan bemutatják év végi játékkinálatukat. Az Ubisoft is jelen volt az eseményen és maga James Cameron beszélt az Avatarról és a hozzá kapcsolódó játékról, valamint az Ubisofttal folytatott egyedülálló együttműködéséről.

Címkék: hírek avatar

Nos igen, van lejjebb a Mega Shark vs. Giant Octopusnál is, pedig könnyedén hihettük volna, hogy nincs. A minap belebotlottunk azonban a Lionsgate legújabb szuperprodukciójába, a Razortooth előzetesébe, ami június másodikán kerül a boltokba DVD formátumban. Mielőtt ujjam izgalomtól remegve rányomott volna a play gombra, azt gondoltam magamban, hogy ok, ez egy szőrös nagy valami lesz, amolyan mutáns kardfogú tigris. Na de ez egy vízi, mélytengeri halakat idéző fejjel megáldott nyomorult kis uszonyos kígyó. A trailer maga alapból katarzist okoz ellenben. Megvan minden benne, ami a tökéletes legalja-filmekhez kell. Kemény narrátorhang, elképesztő szövegek, és persze gátlástalan spoiler-halom. Konkrétan szerintem látni a trailerben, hogy felrobban a drága jószág. A film mottója, szlogenje, tagline-ja pedig még most is kéjesen csiklandozza a hallójárataink:

Címkék: trailer hamarosan

Eseménydús napunk soron következő posztja nem más, mint gyűszűnyi szerkesztőségünk lieblingje, a Twilight folytatásának, a New Moonnak előzetese. Rögtön az elején elhangzik a két napja legendásan igényessé érett idézet, majd szülinapi zsúrba csöppenünk, ahol Bella megkarcolja magát, és vére beépül a szőnyeg mélyébe. Jasper (Jackson Rathbone) ellenállni nem bír, így Edward menti meg szerelmét a vérszivattyúzástól.

Címkék: trailer twilight

Az MTV Movie Awards-on levetítettek a közönségnek egy rövid jelenetet a június 24-én mozikba érkező Transformers: Revenge of the Fallenből. A videoban Sam Witwicky és Mikaela egy házban bujkálnak az egyiptomi sivatagban, az utánuk kutató álcák elől.

Címkék: trailer transformers

Idén szembesülhettünk vele igazán, hogy az MTV Movie Awards még egy hiteles közönségdíjnak sem igazán tekinthető. Teljesen értelmetlen módon, szinte az összes díj két olyan film között oszlott meg, amelyeket még az objektív "utca embere" sem sorolna az év kiemelkedő alkotásai közé, leginkább pont ellenkezőleg. Sőt a Twilight könyvsorozat rajongói például valamennyire maguk is megosztottak a filmadaptáció minőségét illetően.

Címkék: hírek díjátadó twilight

Észak-Amerikában az év huszonkettedik hétvégéje a Pixar animációjának kedvezett. Az Up (Fel!) az első helyen nyitott 68,2 millió dolláros bevétellel. Ebből 35 milliót 3-D vetítéseken ért el, amivel rekordot állított be, lekörözve a Dreamworks szörnyeit és űrlényeit. A nézők között többségben voltak a nők, és majdnem felük 17 év alatti. Sam Raimi visszatérése a horror műfajához, a Drag Me to Hell a negyedik helyre került fel 15,8 millió dolláros nyitásával, ami a műfajon belül átlagosnak számít. Érdekes módon ezt a filmet is sok fiatal nő tekintette meg. Az Okuribito kilenc moziban 73 ezer dollárt hozott.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása