Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Shane Acker által rendezett 9 című filmnek végre bemutatták az első poszterét. A dolog különlegessége az, hogy orosz nyelven adták ki az első plakátot, méghozzá az egyik producer származása miatt. Tim Burton mellett ugyanis Timur Berkmambetov áll a produkció mögött, aki kazah származású. Bekmambetovot a Wanted című film rendezőjeként ismerheti a nagyközönség, melyben Angelina Jolie csavargatta a lövedékeket. A film egyébként egy szürreális posztapokaliptikus világban játszódik, ahol az emberiség már kihalt, és egy tudós behatárolhatatlan kis karaktereket teremt, melyeknek neve nincs, csak sorszáma. Ezek a kis rongybabáknak látszó lények pedig felveszik a harcot a destruktív lélekevő robotokkal, melyek nagyrészt elpusztították a Földet. 9 hangját Elijah Wood kölcsönzi, a további szinkronhangok között ott találjuk többek között Christopher Plummert és Martin Landaut.A tovább után megtekinthető az orosz nyelvű poszter, melyen alcímként a "gyévjáty" szó szerepel. Na vajon hanyas számot jelenti?

Címkék: hírek 9

Megérkezett a régóta tervezgetett Toy Story 3 első előzetese. A film jövő nyáron, 2010. június 18-án kerül a mozikba, 3-D formátumban is. A történet több, mint tíz éves kihagyás után folytatódik. Tom Hanks visszatér, mint Woody hangja, de Tim Allen és Joan Cusak is követik őt. Természetesen felbukkannak új karakterek is, például Michael Keaton csatlakozik a régi gárdához.

Címkék: trailer toy story

Május 29-én került megrendezésre egy különleges esemény, amelynek keretében a santa monicai Aero Theatherben az Aliens és A mélység titka filmek 70 mm-es kópiáit vetítették le egymás után, ötszáz szerencsés néző jelenlétében. A vetítések között pedig a filmek rendezője, James Cameron válaszolt a közönség kérdéseire, és mesélt korábbi filmjeihez fűződő élményeiről, valamint a lassan finisbe érkező Avatarról.

Címkék: avatar

Júniusi bemutatók

 2009.05.30. 13:41 | Turisas | 2 komment

Itt a nyár, melegszik az idő, a városban por és úthálózatfelújítás, azonban újabb hónap elé nézünk, így újabb filmek áradnak a mozikba a tengerentúlon. Májushoz képest csendesebb hónap elé nézünk az év felénél bemutatók szempontjából, hiszen csak egy giga-mega film kerül bemutatásra a változékony robotok jóvoltából, ám lesznek azért önérzetes dinoszauruszok Will Ferrellel, metrós túszdráma, brutálisan jópofa norvég náci-zombik, űrelégia a magányról, és visszatér Sandra Bullock is egy romantikus filmmel.Talán nem is baj egy kis szusszanásnyi lazaság, mert a július ismét pörögni fog...

Címkék: premier

Az Entertainment Tonight ismét exkluzív The Twilight Saga: New Moon tartalommal jelentkezik. Ezúttal az első igazi bepillantás a film jeleneteibe. A 14 másodperces video ugyanakkor ebben a formában nagyon kevés, és a jelenetválasztás már-már a parodisztikusság határát súrolja.

Címkék: twilight

Magyarországon július 23-án mutatják be a hatodik Harry Potter filmet, a Harry Potter és a Félvér herceget. Szokás szerint ebből a filmből is készül IMAX verzió, ám ezúttal az Magyarországra is eljut. Ez lesz a Monsters vs. Aliens és a Légy a Holdon után a harmadik nagyjátékfilm az egyetlen magyar IMAX moziban, a Cinema City Aréna területén.

Címkék: hírek avatar harry potter

A Paramount és Sony Pictures stúdió bejelentette, hogy Steven Spielberg rendezésében, Peter Jackson közreműködésével készülő The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn pontosan mikor kerül a mozikba. A potenciális Tintin trilógia első részének amerikai céldátuma 2011. december 23., de az érdekesség az, hogy a világ más részein a filmet akár több, mint két hónappal előbb, október és november folyamán már megtekinthető lesz. A film 3-D formában is elérhető lesz.

Címkék: hírek tintin

A James Cameron Avatarjával kiemelten foglalkozó MarketSaw blog hozzájutott két mintaképhez, amik a novemberben megjelenő The Art of Avatar: James Cameron's Epic Adventure című könyvből származnak, amelynek részletei már korábban napvilágra kerültek. A blog vezetője a Fox stúdióval is kapcsolatba lépett, akik megengedték neki, hogy közzétegye ezeket a képeket. Tehát mindenképpen hivatalosak.

Címkék: hírek avatar

Új előzetes érkezett a Pandorumról, ami műfaját tekintve egy zombi-horror az űrben, sci-fi környezetben tálalva. A mozikban szeptember elején útjára induló filmben egy űrhajó legénységének pár tagja arra ébred, hogy a 60 ezernyi utas egyszerűen eltűnt, de hamar rá kell jönniük, hogy mégsem szívódtak fel teljesen. A filmet a Resident Evil trilógia producerei terelgették útján, élükön Paul W.S. Andersonnal. És valóban, a trailer pontosan olyan stílust sugall mintha az általa rendezett Halálhajót a Resident Evillel kevernénk össze. A főszereplő Ben Foster és Dennis Quaid neve sem cseng rosszul.

Címkék: trailer

Június 5-én nyit az amerikai mozikban a Will Ferrel főszereplésével készült vígjáték, a Land Of The Lost. A 70-es évek televíziós sorozatán alapuló kalandfilmben egy kis csoport egy a tér-időben elveszett kis világba kerül, ahol a dinoszauruszok mellett egy hüllőszerű népcsoporttal is meg kell küzdeniük. A továbbiakban egy új poszter, betekintés a kulisszák mögé, valamint három TV-reklám.

Címkék: hamarosan

Nemrég kezdték el forgatni a The Last Airbendert, a 2005-ben indult rajzfilmsorozat filmes adaptációját, aminek irányítását M. Night Shyamalan vállalta magára. A néhány nappal ezelőtti képek után, most felbukkant egy új, amin Dev Patel látható, mint Zuko herceg, a tűz nemzet fia. A rajzfilmsorozat rajongói ennek ellenére továbbra is elégedetlenek.

Címkék: léghajlító

Idén május 13. és 24-e között került megrendezésre a legrangosabbnak titulált filmfesztivál, a franciaországi cannes-i. A sorozatban 62. alkalommal megrendezett filmszemlén idén is számos neves rendező és színész tette tiszteletét a tengerparti fövenyen. Bemutatták az Inglorious Basterds tarantino-filmet, kiosztották a díjakat, megvannak a nyertesek, mi pedig nem vagyunk restek közzé tenni őket.

Címkék: hírek díjátadó inglourious basterds

Varg Vikernes. Ez a név nem feltétlenül mond sokat a legtöbb embernek, legfeljebb a fémes muzsikát kedvelő szűkebb rétegnek, azonban ha azt írom, hogy Burzum, akkor talán már többen kezdik sejteni, hogy miről is lesz itt szó. Nos a fent említett úriember volt az, akit 21 év börtönbüntetésre ítéltek egy zenésztársa meggyilkolásáért. A mélyen sátánista hívőnek titulált Vikernes volt ugyanis az egyszemélyes Burzum zenekar megtestesítője. A norvég zenész életútjáról most film készül Hollywoodban Lord of Chaos címmel, ami igen érdekes és jól megfilmesíthető téma, csak van egy kis gond. A főszereplő a Twilightban nem túl meggyőző színészi alakítást nyújtó Jackson Rathbone lesz. Ajvé...

Címkék: hírek

Stephenie Meyer Alkonyat könyvsorozatának igen lelkes rajongótábora van, főleg amióta tavaly novemberben az első Twilight című film megérkezett a mozikba. Izgalmuk pedig a tető fokára hág a következő film idén novemberi debütálásával, ami a The Twilight Saga: New Moon címet viseli. De vannak olyanok, akik nem elégszenek meg a könyvek többszöri elolvasásával, a DVD megvásárlásával, vagy esetleg poszterek kirakásával.

Címkék: twilight

A MarketSaw blog új kémfotót kapott, ezúttal egy megbízhatónak tekintett forrásból, ami James Cameron Avatarjának díszletei között készült. A képen a WETA műhely által készített robottest látható, amit a filmben az emberi katonák kénytelenek használni, hogy csökkentsék hátrányukat a jóval erősebb és nagyobb termetű na'vikkal, illetve a Pandora bolygó megannyi veszedelmes élőlényével szemben. Habár ez biztosan egy valódi díszlet elem, a filmben valószínűleg leginkább vizuális effektusként fogjuk látni ezeket a "powersuit"-okat akció közben.

Címkék: hírek avatar

süti beállítások módosítása