Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Sok film próbálta kihasználni az X-Men Origins: Wolverine várható sikerét és előzetest bemutatni előtte. A G.I. Joe: The Rise of Cobra is ilyen. A 80-as évek népszerű játék- és rajzfilmsorozata a Transformershez hasonló utat követ. A Transformers sikeres válalkozásnak bizonyult, augusztusban eldől, hogy a szuperkatonáknak is részük lesz-e hasonló dicsőségben.

Címkék: trailer g.i. joe

Az év ötödik hónapjában nagyobb költségvetésű filmek egész áradatában dúskálhatunk, hiszen jön a az X-Men Origins: Wolverine, a Star Trek újragondolt története, és John Connor is a múltat felölelő, jövőben játszódó Terminator Salvationben. Tom Hanks is visszatér Ewan McGregorral az oldalán az Angyalok és Démonokban, ami a sikeríró Dan Brawn műve alapján készült. Sam Raimi is újra megmutatja magát egy horrorfilmmel, ezen kívül animációs filmek és Oscar-díjas alkotás is lesz. A tengerentúlon nem fognak unatkozni a mozinézők, ám mi sem, hiszen a legtöbb film ezek közül hazánkba is megérkezik május havában, igaz a Terminator három hetes csúszással majd csak júniusban, mivel az Éjszaka a Múzeumban folytatása miatt (!) nem merték a forgalmazók műsorra tűzni John Connor háborúját a Skynettel.

Címkék: hírek premier hamarosan

Az idei év kétségtelenül a sci-fi filmek éve. Ebben az évben a "legnagyobb" közönségfilmek többsége ebbe a műfajba sorolható. Ugyanakkor a sci-fi a kisebb költségvetésű, független(ebb) filmek között is képviselteti magát, ahová tulajdonképpen beszorult az elmúlt években. Peter Jackson a közelmúltban foglalkozott a népszerű játék a Halo megfilmesítésének lehetőségével, de a végül a stúdió a tervezett költségek nagyságától megrémülve kihátrált a terv mögül. Most Peter Jackson producerként jegyzi a District 9 című filmet, ami lényegében egy áldokumentumfilm és egy klasszikus sci-fi téma ötvözése. A Dél-Afrikában játszódó film az Egyesült Államokban augusztus 14-én kerül mozikba. Előzetese a továbbiakban.

Címkék: trailer moon district 9

Megérkezett a Transformers: Revenge of The Fallen feltehetően utolsó mozis előzetese, amit a pénteken bemutatásra kerülő X-Men Origins: Wolverine-hez kapcsoltak. Információk szerint Magyarországon ez még nincs így, csak a jövő héten induló Star Trek előtt fogják először vetíteni. Ebből a traierből már a történet néhány elemére is fény derül. Láthatjuk, hogy ismét Sam lesz a középpontban, aki az álcák számára értékes tudásra tesz szert. Megatron visszatér a mélységből, Devastator pedig szó szerint bedarálja ellenfeleit.

Címkék: trailer transformers

Természetesen nem csak a Star Trek az egyetlen, amit a bemutató közeledtével TV-reklámokkal is promótálnak. Hamarosan érkezik egy másik nagy sci-fi történet továbbgondolása is. Igaz nekünk még távolabbinak tűnhet az Amerikában május 21-én nyitó Terminator Salvation, mivel a film az Intercom és a Night At The Museum második részének jóvoltából hozzánk csak június 4-én érkezik meg. Addig is megnézhetünk néhány új TV-spotot, amik eddig nem látott jeleneteket is tartalmaznak.

Címkék: trailer terminator

A Warner Brothers pár napja kiadott közleménye szerint tegnap megkezdték a már egy ideje előkészületi fázisban lévő Clash Of The Titans című film forgatását. A görög mitológia lényei körül forgó történet az azonos című 1981-es film remake-je. A hajdani alkotás nem volt túl nagy siker, inkább Ray Harryhausen utolsó nagy stop-motion animációs technikájú filmjeként vonult be a történelembe. Az új filmet várhatóan 2010. március 26-án mutatják be.

Címkék: hírek hamarosan titánok harca

Jelenleg a filmjeivel hirhedten rosszul bánó Weinstein produkciós cég bugyraiban kering a posztapokaliptikus The Road című film, amelynek bemutatóját korábban 2008 novemberének végére tervezték, de a tervezett időpont előtt egy hónappal meghatározatlan időre elhalasztották. A film az amerikai író, Cormac McCarthy 2006-os azonos című könyvén alapul, amely az adott évben elnyerte a fikciós regényeknek kijáró Pulitzer-díjat. Most előkerült néhány látványterv a filmből és egy lehetséges céldátum a bemutatására.

Címkék: hamarosan the road

Ahogy közeleg a Star Trek bemutatója, úgy az új videók és TV-spotok mellett kezdenek kikerülni a sajtónak szánt anyagok is. Az alábbiakban interjúkat láthatunk a film minden fontos szereplőjével és néhány alkotójával. Az interjúk természetesen angolul zajlanak, viszont felirat nélkül, így megtekintésükhöz elkél az angoltudás.

Címkék: star trek hamarosan

Korábban már láthattunk három rövid jelenetet az alig több, mint egy hét múlva mozikba kerültő Star Trekből. A legújabb és egyben forradalmi Star Trek filmből, amellyel J.J. Abrams próbálja meg feltámasztani a kihunyófélben lévő franchise-t. Most ismét három új jelenet bukkant fel, valamint egy kulisszák mögötti video Abrams rendezői tevékenységéről. A jelenetek mennyisége és jellege már erősen átlépheti a spoileresség határát, így csak az nézze meg őket, aki nem akarja csökkenteni a film cselekményéből kibontakozó meglepetések számát.

Címkék: star trek trailer

Észak-Amerikában az év tizenhetedik hétvégéjén egy erotikus thriller, az Obsessed című film került a bevételi toplista első helyére, 28,5 millió dollárral. A műfajhoz képest mérhető sikerének titka az lehet, hogy a régóta színészi képességeit is próbálgató Beyoncé Knowles-é a női főszerep, aki mellett a televízió és kisköltségvetésű filmek között lavírozó Ali Larter is feltűnik. A film közönsége viszonylag egyenlően oszlott meg a korcsoportok és nemek között, a nézők 51%-a volt 25 év feletti és 58 százalékuk nő.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása