Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A brit Empire magazinban, amely 20. évfordulós jubileumi számának Steven Spielberg volt a vendégszerkesztője, megejelent egy interjú James Cameronnal, az Avatar rendezőjével néhány, eddig nem látott képpel a film forgatásáról. A képek azért is különlegesek, mert eddig a filmből hivatalos forgatási képekből is csak pár került ki.

Címkék: hírek avatar

Megjelent néhány új kép az Enterprise csillaghajó legénységéről. A képek közlése mellett, egyúttal pár sorban, röviden bemutatjuk, a J.J. Abrams által újjáélesztet Star Trek szereplőit. A május 7-én debütáló filmben ugyan egy váratlan esemény hatására, a klasszikus sorozattól eltérő módon verbuválódik össze először az Enterprise híres legénysége, de a karakterek jellegükben hűek régi mivoltukhoz.

Címkék: hírek star trek

Ari Folman rendező bátor volt. Filmre vitte azt, ami a saját nemzetére szégyen. Egy olyan nemzetre, mely hasonlót átélt a történelem során. Az 1982-es libanoni háború eseményeit dolgozza fel a Vals im Bashir ( Libanoni keringő) animációs dokumentumfilm, ahol Folman a saját emlékeit keresi, kutatja. Elbeszélget régi bajtársaival, háborús veteránokkal, hogy kitisztuljon számára a kép. A kép, melyet nem szeretne vélhetően egyetlen izraeli sem tisztán látni.

Címkék: kritika oscar 2009

Tovább haladván a megkezdett úton, ezúttal az Entre les murs, azaz Az osztály című filmet tekintettük meg, melynek rendezéséért Laurent Cantet elnyerte az Arany Pálma-díjat Cannesban, és persze a legjobb külföldi film kategóriában is megméretett az Oscar gálán. Egy párizsi középiskolában egy olyan osztályt követhetünk nyomon egy tanéven keresztül, ahol különböző származású és etnikumú gyerekek tanulnak, ami kellően sok konfliktusforrást hordoz magában. A történetet pedig a főszerepet játszó Francois Bégaudeau írta saját feljegyzései alapján. Ítélet a továbbiakban.

Címkék: kritika oscar 2009

Folytatván az idei Oscar-jelölt külföldi filmek mustráját, ezúttal a német Der Baader Meinhof Komplex (A Baader-Meinhof csoport) című filmet vesézzük ki, amely a hírhedt Vörös Hadsereg Frakció terrorista csoport  60-as évek végi, de főként korai 70-es évekbeli tetteiről szól. Az erősen szélsőbaloldali egyesülés történetét Uli Edel vitte filmre Stefan Aust nem-fikcionális bestsellere nyomán. Antikapitalista találkozó a továbbot követően!

Címkék: kritika oscar 2009

Megjelent az első kép Peter Jackson régóta készülő, az év végén mozikba kerülő filmjéből. A The Lovely Bones című alkotás Alice Sebold könyvén alapul. A történet főszereplője a 14 éves Susie, akit miután megerőszakoltak és megöltek, a mennyországból követi nyomon családja hogyan dolgozza fel a halálát, és a gyilkosa hogyan próbálja eltüntetni a bizonyítékokat. Susie-t a Vágy és vezeklésért Oscar-jelöléssel jutalmazott Saoirse Ronan alakítja, míg anyját és apját Rachel Weisz és Mark Wahlberg testesítik meg. Az első képen fogalmat kapunk arról, hogy milyen is lesz a mennyország a filmben.

Címkék: hírek lovely bones

Star Trek poszterKét új TV-spot bukkant fel, amelyek a május 7-én mozikba kerülő Star Treket reklámozzák. Természetesen nem ezek az elsők, már jópár másikkal találkozhattunk korábban. Érdekes módon az ejtőernyős jelenetek szinte midegyik előzetesben szerepelnek, talán a Star Trekre korábban nem túl jellemző extremitás kihangsúlyozására. A Paramount nemrég úgy nyilatkozott, hogy a fő célcsoport a 25 év alattiak lennének, de természetesen az idősebb rajongókra is számítanak. A cél elérésének érdekében a fiataloknak szóló médiumokra koncentrálták a reklámkampányt.

Címkék: star trek trailer

17 AgainAz év tizenhatodik hétvégéjének bevételi eredményei nem tartogatnak sok meglepetést. Az első olyan film, amit csupán Zac Efron nevével próbáltak eladni, a 17 Again az első helyre került 23,7 millió dolláros bevétellel. Igaz a mágikusan fiatalodó Efron idősebb énjét Matthew Perry játssza. A történetből kiindulva, látszólag a 30-as 40-es éveikben járó férfiak adnák a célközönséget, de a nézői statisztikák eloszlatnak minden illúziót arról, hogy mi is lehetett a film célja és valódi célközönsége. A filmet megtekintők 70%-a volt nő és 43 százalékuk 18 év alatti.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása