Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Úgy tűnik Peter Jacksonék alaposan kitolnak A Gyűrűk ura fanokkal, mivel hiába a várva várt Blu-ray megjelenés, csak a moziban látott verziót adják ki, a rendezői bővített változatot csak 2012-ben, a két részesre tervezett A hobbit megjelenése előtt vehetik kezükbe a gyűjtők. Hírek, pletykák egyenesen Középföldéről.

Címkék: hírek a hobbit

Az elmúlt két hétben feltűnően sokan látogatták Áprilisi bemutatók című posztunkat, legalábbis a többihez képest. Korábban a moziba járók bemutatók iránti általános kíváncsiságának gondoltam, de ma a statisztikák alapján kiderült, hogy a Google képkereső szolgáltatásának találatai vezetnek ide. Így felkerekedtem és ellenőriztem, hogy a sikertelen Dragonball Evolution vagy az új Hannah Montana filmhez kapcsolódó kép-e ennyire vonzó. Rögtön Hannah-val kezdtem, megérzés. Mindjárt az első oldal alján (jelenleg legalábbis) szerepel az ominózus kép az Áprilisi bemutatókból. Igazán azonban a kép alatti magyarázó szövegen akadt meg a szemem és rögtön megértettem a rejtélyes vonzerőt. Amint a mellékelt képen is látszik pont Turisas elmésen vicces jelzőjét, a "Disney-mutáns Hannah Montana"-t sikerül a rendszernek odabiggyesztenie. Így nem csoda, hogy az olyan képaláírások mellett, mint a "fan site" és "sikeres film", fennakad a rajongó vagy éppen Hannah-hater szeme.

Címkék: újdonság

Tintin,Jamie Bell Az angol Empire magazinban jelent meg az első kép Steven Spielberg és Peter Jackson közös vállakozásából, a Tintin trilógia első részéből, ami a The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn címet viseli. A Tintin kalandjai könyv- és képregénysorozat Belgiumból indult útjára 1929-ben és Európaszerte, de talán az egész világon, azóta is elismert. A film teljes egészében animáció lesz, amihez azonban a színészek mozgását és mimikáját is felhasználják, és a tervek szerint 2011-ben, 3D-ben tárják a közönség elé.

Címkék: hírek avatar tintin

Michael Bay hivatalos oldalán egy új összeállítás jelent meg a közelgő Transformers: Revenge Of The Fallenből. A videó elején egy jelenetet láthatunk, amiben Bumblebee (Űrdongó) szomorkodik, mivel nehezen viseli, hogy Sam az egyetemi kollégiumba már nem viheti őt magával. Eközben Megan Fox hajt végre egy gyors átöltözést, amiről nehéz eldönteni, hogy komikus elemnek szánták-e.

Címkék: trailer hamarosan transformers

Két hete már izelítőt kaptunk abból, ahogy Sacha Baron Cohen, a kazah riporter, Borat után a meleg, osztrák riporter, Brüno bőrébe bújik. Cohen ezúttal a melegek és a tőlük ódzkodó társadalom elé tart görbe tükröt. A film július 9-én érkezik meg a magyar mozikba is. A szigorú besorolás után sikerült kiharcolniuk az R-kategóriát, hiszen a korábbi NC-17-tel szinte egyetlen mozi sem mutatta volna be. A Universal studiótól most négy promocionális kép érkezett, amik Cohenhez híven egyáltalán nem szemérmesek.

Címkék: hírek hamarosan brüno

Gyűszűnyi szerkesztőségünk nem éppen rajongója a Harry Potter filmszériának, könyvsorozatnak és jelenségnek, de nem mehetünk el szótlanul a világra gyakorolt hatása és milliónyi rajongója mellett. Most a Harry Potter és a Félvér Herceg kapott új előzetest, immáron a harmadikat. A film, amit korábban a tavaly novemberre tervezett bemutatóról, pénzügyi megfontolásokból idén júliusra csúsztattak, sötétebb hangulatot ígér és Voldemort múltjának bővebb felfedésével kecsegtet.

Címkék: trailer harry potter

A 2009-es év kétségkívül ismét a sci-fi éve. Ugyanakkor ezen belül is talán két film a legjelentősebb, amelyek részben az űrben játszódnak. Az egyik James Cameron Avatarja, a másik pedig a J.J. Abrams által újraértelmezett Star Trek univerzum. De a két alkotás ezen felül csak annyiban hasonlít egymásra, hogy lényegében ismeretlen, fiatal színészek kaptak lehetőséget a főszereplők megformálására. Lehet, hogy ezzel az idei filmek trendet teremtenek, hiszen sok esetben a box office adatok is azt mutatják, hogy a húzónevek már sokszor kevésnek bizonyulnak, és önmagukban nem garantálják egy film sikerét. Egyúttal így lehetőség nyílik arra, hogy a sokszor már "megfáradt", régi nevek mellé a néző valami újat, frisebbet, a szerepekben hihetőbben kapjon.

Címkék: avatar star trek terminator

A Transformers játékokkal és a filmekkel foglalkozó tfw2005.com megszerzett néhány renderelt képet, amin a nyáron mozikba kerülő következő film, a Transformers: Revenge Of The Fallen különböző robotjainak, új álcáinak és autobotjainak kinézetét leplezi le. A képek végérvényesen megerősítik a korábbi feltételezést, hogy Megatron új formában visszatér, valamint megpillanthatjuk, hogy hogyan fog kinézni a több elemből összeálló, pusztító Devastator, miután eléri teljes formáját.

Címkék: hírek transformers

Korábban már napvilágra került, hogy James Cameron a Mattelt választotta az Avatarhoz kapcsolódó játékok megtervezésére és legyártására. Ezek a játékok várhatóan október végén jelennek meg a boltok polcain. Most azonban a filmhez kapcsolódó könyvek kerültek fel a világ talán legnagyobb online üzletének, az Amazonnak a rendszerébe, amelyek egyúttal már mostantól előrendelhetők. Az egyes kiadványok az Avatar bemutatóját nagyjából egy hónappal megelőzve, november és december eleje között jelennek meg. A továbbiakban összefoglaljuk, hogy mit is várhatunk ezektől a művektől.

Címkék: hírek avatar

Valamit tudnak a sógorok, amit mi nem, és itt most nem arról beszélek, hogy átlépjük a határt, és azonnal zöldebb lesz a fű, hanem a filmgyártásról.  Zsinórban másodszor szerepelt esélyesként osztrák mű az Oscar-gálán legjobb külföldi film kategóriában, igaz, a tavalyi győzelmet nem sikerült megismételni, ám ettől függetlenül egy pazar lélektani drámát kerekítettek elénk. Götz Spielmann rendező-forgatókönyvíró filmje, a Revanche azért bezsebelt tíz díjat különböző fesztiválokon a tengerentúlon és Európában.

Címkék: kritika oscar 2009

Ez a hétvége számos kérdést tartogatott: a Jonas Brothers 3D-s koncertfilmjének bukása után való-e még Disney TV-s személyiség a moziba, illetve a Dragonball megfilmesítésével szembeni ellenszenv már a film nyitóhétvégéjén is megmutatkozik-e. Az előbbi kérdésre a válasz (sajnos) az, hogy igen, pénzügyileg mindenképpen megéri. Ezzel szemben, a másik végleten a Dragonball a várakozásokat is többszörös kamehame-HA kitöréssel meghaladóan alulteljesítette.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása