Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

gombokA blog fennállása óta talán már többekben is felmerült a kérdés, hogy mik is azok a vörös négyszögek a fejléc jobb szélén. Most a kis négyszögek megkapták az eredetileg nekik szánt funkciójukat: gombokként működnek. A Box Office beszámolók, hírek és trailerek bejegyzései érhetőek el itt (frissítés: valamint már a kritikák is), illetve egy külön ablakban nyílik meg ezentúl a filmzene-doboz. Szívesen várunk bármilyen javaslatot vagy ötletet a gombok funkcióinak bővítésére vagy módosítására.

Címkék: újdonság

Ez a nap is eljött. Bemutatták a sokak által agyonvárt Dragonball Evolution című filmet. Sajnos a pesszimisták jóslatai igazolódtak be, ez a celluloidkreálmány meg sem közelíti a sorozatot sem színvonalban, sem hangulatában. Mi több, a rajzfilmhez szinte semmi köze nincs. Son Goku iskolai megpróbáltatásait belevinni egyenesen szentségtörésnek nevezhető, a szinkron pedig egyszerűen kritikán aluli. Összességében sajnos itt is előjön a sok filmben elkövetett hiba, miszerint a történetet feláldozzák a látvány oltárán. Gyengécske kamehamék a továbbiakban.

Címkék: kritika

Három részlet látott napvilágot a nálunk május 7-én debütáló Star Trekből. A film világpremierjét tegnap tartották meg a texasi Austinban és a Sydney-i Operaházban. A videók szerencsére komolyabb történeti elemeket nem lőnek le, viszont arra utalnak, hogy a színészek a régi szereplőket új köntösben, de hitelesen adják vissza.

Címkék: hírek star trek hamarosan

A DreamWorksnél régóta tervezgették, hogy rászabadítják a szörnyeket az űrlényekre. Egy ötlet, ami valóban rengeteg poénnak, vagy látványos akciónak adhatna teret. Ezzel szemben a Monsters Vs. Aliens, vagyis a megvalósult Szörnyek az űrlények ellen című alkotás minden téren várakozáson alul teljesít.

Címkék: kritika animáció

Berlin Calling

 2009.04.07. 18:18 | Turisas | 5 komment

Techno, disco, szex, drog. Ezek lehetnének a címszavai a Hannes Stöhr rendezte Berlin Callingnak, melynek központi figurája egy akaratgyenge, drogfüggő német DJ, aki egyik éjszaka mérgezett pirulát kap, így egy rehabilitációs klinikán találja magát. Érdektelen film egy ingerszegény környezetből egy olyan témával, amiből többet is ki lehet hozni, csak kérdés, hogy egy remek Trainspotting után érdekel-e bárkit az ilyesmi még? Ijesztő német társadalomkritika a stroboszkóp világából.

Címkék: kritika

Okuribito

 2009.04.07. 00:58 | Turisas | 2 komment

Folytatva a nem amerikai filmek megtekintésének soha meg nem hírdetett misszióját, ezúttal a japán Okuribito (Departures) kerül alapos vizsgálat alá, annál is inkább, mivel a  Takita Yojiro rendező által jegyzett film nyerte az idei Oscar-gála legjobb külföldi film kategóriáját. A mű bizony csalódást okozott, méghozzá pozitív értelemben, nem is kis mértékben. Takita gyönyörűen játszik az érzelmek hangszerén, és veleszületett természetességgel vegyíti filmjében a könnyfakasztó drámát, a könnyed romantikát, és a már-már szinte gyerekes humort. Tradíció és társadalmi helyzetjelentés a felkelő nap országából.

Címkék: kritika japán oscar 2009

2009 tizennegyedik hétvégéjén az eddigi legjobb áprilisi nyitást produkáló filmként a Fast and Furious végzett az amerikai mozis toplista első helyén. Vin Diesel ismét bizonyítja, hogy megfelelő kocsikkal bármit el lehet adni, akár egy negyedik részt is. A film 71 millió dolláros hétvégi bevétele ráadásul már most meghaladta az előző rész, a Tokyo Drift 62 és fél milliós teljes amerikai bevételét. Emellett a film nyitó bevétele a "hagyományos", fantasy elemeket nélkülöző akciófilmek között is mindenkori rekordnak tekinthető, megelőzve a The Bourne Ultimatumot. A felmérések szerint majdnem minden néző látta az összes előző részt és a közönség 57%-a férfi volt, többségében 25 év alattiak.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása