Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Stephenie Meyer első könyve, műfaját tekintve romantikus vámpírtörténet, a Twilight 2005-ben jelent meg és a kezdeti siker, több folytatásban manifesztálódott. Amerikában a sorozat elég népszerűvé vált a fiatalok körében, így sokan a következő Harry Potterként emlegetik azt. Természetesnek tűnt hát, hogy a történetet megfilmesítsék. Az első film 2008. november 27-én érkezett meg a mozikba. A csupán 37 millió dollárból forgatott produkció világszerte 370 milliós bevételt hozott. Ez ha – sajnos, vagy inkább szerencsére – nem is jelent Harry Potter szintű sikert, egyértelművé tette, hogy könnyen pénzre váltható a sorozat megfilmesítése iránti igény. De vajon ez a film érdeme-e? A válasz szintén egyértelmű: biztosan nem.

Címkék: kritika vámpír twilight

Watchmen

 2009.03.09. 19:25 | Tyrannum | 1 komment

Hosszú idő óta várat magára, hogy a megannyi képregényadaptáció után, a műfaj kritikailag tulajdonképpen legelismertebb alkotása, a Watchmen is megfilmesítésre kerüljön. Alan Moore 1986-os, 12 részes képregénysorozatát a 300 rendezője, Zack Snyder álmodhatta vászonra.

Címkék: kritika

Az év 10. hétvégéjén debütált a régóta várt és bemutatója előtt több akadályt is leküzdő film, a Watchmen. A legelismertebb képregénysorozat adaptációja első hétvégéjén 55,2 millió dollárt hozott. Ez nem rossz eredmény, főleg ahhoz képest, hogy a Watchmen a kritikailag legelismertebb, azonban nem feltétlenül legismertebb képregénysorozat. Igaz sokan 70-80 millió körüli eredményre számítottak, és ez jóval elmarad a legismertebb képregényhősök, Batman és Pókember nyitásaitól. A felmérések szerint a nézők 65%-a volt férfi és a közönség többségének életkora 25 év feletti.

Címkék: box office

Bryan Singer, aki eddig leginkább képregényadaptációkban csillogtatta meg, avagy rejtette véka alá rendezői képességeit, ezúttal egy  második világháborús történelmi thrillert, avagy "based on a true story" dokumentumfilmet rendezett Valkűr címmel. A nagy náci Németország precíziós gépezetét csak a balszerencsének köszönhetően nem döntötte meg Stauffenberg és csapata 1944-ben és tüntette el korábban a föld színéről Adolf Hitlert. A film a '44-es eseményeket dolgozza fel: a puccsisták führer elleni merényletének kitervelését és végrehajtását valamint az állami intézmények elfoglalását Berlinben. A félszemű, félkarú Tom Cruise eltörpülése színésztársai mellett. Kritika és Richard Wagner a tovább után.

Címkék: kritika

süti beállítások módosítása