Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Egyes sajtóértesülések és a TheOneRing elnevezésű online lap szerint jövő nyáron, azaz 2010-ben kezdődik a Gyűrűk Ura előzményfilmjének, A hobbitnak a forgatása. Ezt az irodalomban jobban elmélyültek A babó néven is ismerhetik, és ezzel a címmel is jelent meg először Magyarországon a könyv, így ildomos is lenne az amerikai címen változtatni. A továbbiakban olvasható Peter Jackson rövid nyilatkozata, illetve egyéb részletek a forgatásról.

Jelenleg a második forgatókönyvön dolgozunk, melyet reményeink szerint ez év végére, vagy jövőre legkésőbb be is fejezünk. Amikor ez bekövetkezik, elkezdhetünk számolgatni, mennyibe is fog kerülni a film elkészítése. Így reménykedünk benne, hogy jövő nyáron belevághatunk, habár a stúdió még nem jelzett felénk az ég világon semmit.

Az idézet egy német filmes oldalról származik, a Moviereporter gárdájának köszönhetően, és a TheOneRing felületére csak lefordították. Újabb jó hírek láttak tehát napvilágot, és amikor a fent említettek végre lezajlanak, és a stúdió is bólint egy nagyot, biztosak lehetünk benne, hogy még több konkrétum fog kitudódni. Arról viszont még nincsenek információk, hogy a filmek tényleg 2011-2012-ben fognak megjelenni, annyi azonban bizonyos, hogy a TinTin miatt Jackson igencsak elfoglalt lesz a közeljövőben.
 

Címkék: hírek a hobbit

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr331563598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puncskocka 2009.11.30. 15:49:58

de jó! kíváncsi leszek, mikorra lesz kész, és persze, hogy dolgozták fel!

ratman_ (törölt) 2009.11.30. 19:55:26

fennt > fent

Úgy tudom, sokkal érdektelenebb mű, mint a Gyűrűk ura, én magam is próbáltam elolvasni, de nem sikerült. A Gyűrűk urát annak idején, még nagyon fiatalon, szinte egy ülésben olvastam ki. Ez meg csak a hardcore fanoknak ajánlott, a Szilmarillok pedig méginkább. Azért lehet reménykedni, hogy csak lazán követi a forgatókönyv az eredetit, és egy jó kis látványos fantasyt kapunk.

Charlie Brown 2009.11.30. 20:06:13

A trilógia után én már ezt nem várom. Újabb átköltött, túlcsicsázott, szétnyálazott, önmaga paródiájába forduló "feldolgozás" :(
Arra azért kíváncsi leszek, ebbe hogy fogják beleerőszakolni a kötelező halivúdi szerelmi szálat? Nem lesz egyszerű, de meg fogják oldani. Maximum odaköltenek valami új, sosemvolt főszereplőt.

Charlie Brown 2009.11.30. 20:12:03

@ratman_: A Babó sokkal meseszerűbb, olvasmányosabb, mint a másik kettő, és nyelvezetéből adódóan inkább gyerekeknek szól. A történetmesélése egészen más, lassabb, de részletekbe menőbb, mondhatni alacsonyabbról követi az eseményeket, mint a lotr. Semmiképp nem mondanám hogy csak a hardcore fanoknak szól, sőt, emészthetőbb mint a lotr. A hardcore cucc az a Szilmarilok, ahogy mondtad.
Én nem bánom ha a forgatókönyv csak lazán követi a könyvet, lehet belőle B kategóriás fantasy, de akkor adjanak is neki más címet, és ne használják az eredeti szerző nevét.
süti beállítások módosítása